• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 10 u ssd ye tasima

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan m2dark
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

m2dark

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Evet arkadaslar format attim windows hala hdd de. Ozel kurulum secenegini gormedim varmi bilen

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Ssdye kurmak istiyorsan format atarken ssdyi seçmelisin. Özel kurulum yapmana gerek yok.

m2dark

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Formati ayarlardanmi atiyim.Ayarlardan windowsu sifirladigimda ole bi secenek gelmedi

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Kardeşim ayarlardan windowsu ssdye taşıyamazsın. Windowsu ssdye takmak için bilgisayarı format cdsini veya format atacağın usb belleği bilgisayara takıp format atman lazım. ;)

m2dark

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bıosda usb yı taktıgım zaman bunlar gorunuyor ssd ye wındowsu attım bıtek recovery dıye 400 mb lık dosyayı yanlıs atmısım galıba resımlerı yukluyorum

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
Ssd bilgisayarında takılı mı? Takılıysa gözükmesi gerek.

m2dark

Asistan
Reaksiyon puanı
6
En sağdakı ortadkı dosyaların toplam boyutu bıde soldakı recovery ı yanlıs attım ssd nın ıcınde ama.bide wındows 10 kurulum ıso dosyasını taşınabılır harddıskemı atıyım yoksa ssd yı usb ye bağlama aparatı var ssdyemı atıyım
jQ1QjD.jpg
nJmJ2B.jpg
ZOQOJo.jpg
bLMLYj.png

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Selam, öncelikle ara kısmına ''Disk Yönetimi'' yazıp açılan pencerenin resmini paylaşır mısınız?

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Yalnız, Windows'u direk taşıyamazsın. Klonlama programı ile, HDD'deki verileri veya sadece işletim sistemini SSD'ye klonlayabilirsiniz... Sonrasında HDD'deki verileri biçimlendirme yöntemi ile silebilirsiniz...

m2dark

Asistan
Reaksiyon puanı
6
YOK KLONLADIM BITANE PROGRAM VARDIDA ISMINI ONUTTUM sımdı neyapacagım ama en son olarak hdd yı cıkarıp ssd yı taktım bu seferde bıos ekranında kalıyor

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Dostum düzgün klonladığına emin misin? Düzgün klonlanıp, sadece sistemde SSD olsaydı sorunsuz açılırdı. Tekrar klonlamayı dene.

m2dark

Asistan
Reaksiyon puanı
6
JOkOOq.jpg
suan dogru yoldamiyim. Windowsu ssd ye kuruyorum sıstemde sadece ssd yok hdd ıle bırlıkte kullancam dvd yı cıkarıp

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Dostum sen temiz kurulum mu yapacaksın?
--- Gönderi Güncellendi ---
Evet şuan doğru yoldasın. Fakat temiz kurulum yapmanı öneririm. Bu şekilde de olur. Sistemi SSD'den açtıktan sonra HDD'yi biçimlendirmeni öneririm.

m2dark

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Dostum sen temiz kurulum mu yapacaksın?
Evet şuan doğru yoldasın. Fakat temiz kurulum yapmanı öneririm. Bu şekilde de olur. Sistemi SSD'den açtıktan sonra HDD'yi biçimlendirmeni öneririm.
oyle yapıcam bu gece format attım daha wındows dosyalarını sılcem hdd den de ıns bıosdan gorunur suan bu kurulumu dırek olara ssd ye ınıyor. gordun dımı harddıskte var, bunu ıptal edıp harrdıskede atabılırım

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Tamamdır. Sorun olduğunda yazarsınız. Yardımcı olurum... :)

m2dark

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Tamamdır. Sorun olduğunda yazarsınız. Yardımcı olurum... :)
Hocam ındırme tamamlandı usb ıle ssd ye yolladım sımdı bıcımlendır dıyor napyım

Bunlardan hangısını seçmem gerekıyor ssd ye attım dosyaları usb ye baglı suan ssd
d7ZObp.png

Ekli dosyalar

• c.png
    c.png
    193.4 KB · Görüntüleme: 841
Son düzenleme:

Frosa

Profesör
Reaksiyon puanı
1,416
Dostum dediklerin hiç açıklayıcı değil... Ne demek istediğini anlayamadım. Öncelikle şuan sisteminiz SSD'yemi kurulu? Eğer öyle ise, HDD'yi biçimlendirip içerisindekileri silmeniz yeterli olacaktır...

m2dark

Asistan
Reaksiyon puanı
6
BEN bu sorunu halledemıcem herşeyı baştan solıyım dunden beri uraşıyorum
  • Windows home sıngle ısletım sıstemım pc ıle bırlıkte geldı orjınal urun anahtarı var
  • Bılgısayara dun format attım ayarlar guncelleştırme pc yı sıfırladan,fakat sıfırladıktan sonra özel kurulum seçenegı yoktu. galıba usbden atmak gerekıyormus
  • Suan 1 adet taşınabılır harddısk 1tb,500 gb pcnın hdd sı,240 gbda ssd var 1 adette sata 3.0ı usb ye çevirme aparatı yanı usb ıle ssdyı bağlayabılıyorum
  • Klonlama ışlemını beceremedım,sımdı tek yapılacak yıne format atmak iyice bi anlatırsanız ne yapcagımı hangı programları ındırecegımı neye atıcagımı