• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 10 Proya Geçmek

_emre_emre_

Profesör
Bende windows 7 ultimate keyi var. şuanki bilgisayarım win10 home single lang. ben bunu formatsız win7 ultimate keyi ile win10 pro'ya geçirebilirmiyim?

Gecme derim. Home Single, oyun ve standart kullanicilar icin en iyi Windows 10.

Bende 8 ram gtx1050 var sıkıntı yaşamıyorum.

Elindeki Win 7 Ultimate anahtarı sadece bu sürüm içindir. Yani aynı anahtarı başka bir Windows 7 veya 10 sürümlerinden birinde kullanamazsın.

Ama 2020 yılındaki yabancı kaynaklara göre Windows 10, 2016 Yıllık Güncellemesi ve Kasım 2019 Güncellemesini ISO olarak indirip kurarken Windows 7, 8 veya 8.1 anahtarlarını girdiğinde Windows 10'a ücretsi yükseltilebildiği söylenmiş. İstersen bunu bir deneyebilirsin.

Windows 10 yükseltme aracı ile birlikte Windows 7'de olan lisansınızı Windows 10'da kullanabiliyorsunuz.

Eğer Windows 7 Professional veya Ultimate sürümü kullanıyorsanız Pro sürümüne, Windows 7 Starter, Home Basic veya Home Premium sürümü kullanıyorsanız da Home sürümüne geçiş yaparsınız.

Aşağıda ek olarak belirttiğim listeyi de inceleyebilirsiniz.

1616685756367.png

yani ben diğer laptoptaki win7 keyini şuan kullandığım laptopa girersem win10 pro olurmu?

Aynı ürün anahtarı iki farklı cihazda kullanılamaz. Diğer dizüstündeki Windows 7 etkinleştirmesini kaldırmak durumundasın.