Windows 10 Pro format sorunu

Ersendlmn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bir arkadaşım bilgisayarına format atmamı istedi. Ben de Windows 10 Pro 64 bit indirip rufus programıyla usb üzerine yazdırdım. Bölümleme kısmını GPT yaptım bilgisayara taktım c diskini biçimlendirdim ve diskin GPT bölümlemesine uygun olmadığını MBR olması gerektiğini gördüm. Sonrasında MBR olarak denedim ancak bu sefer usb den boot ladığım zaman "Bir disk hatası oluştu" yazıyor. Tekrar başlatıp bilgisayarı sıfırla dediğim zaman kişisel bilgisayarınız sıfırlanırken bir sorun oluştu diyor. Bu sorunu bilen ve daha önce karşılaşan birisi varsa yardımlarını bekliyorum.

tolgagamer123

Doçent
Reaksiyon puanı
475
Bana da bu şekilde hata olmuştu. Ben bilgisiyarcıya götürdüm. YouTube'a formatlarken hata yaz çıkar.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Sisteminizi yazar mısınız?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Elimde MBR NTFS Windows 10 var ancak nasıl UEFI kurum yapacağım konusunda yardımcı olabilir misiniz ?
UEFI boot'u açman lazım. Ondan önce şunu yap:

Ondan sonra UEFI olarak USB'den boot et ve kur. :)

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
UEFI Boot kapalı mı?
Eğer kapalı ise açın ve yukarıda EFI Shell'in dediği MBR to GPT işlemini yapın. Kolay bir işlem, geçtiğimiz günlerde uygulamıştım. Daha sonra klasik temiz kurulum işlemlerini gerçekleştirin.

Ersendlmn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
UEFI Boot kapalı mı?
Eğer kapalı ise açın ve yukarıda EFI Shell'in dediği MBR to GPT işlemini yapın. Kolay bir işlem, geçtiğimiz günlerde uygulamıştım. Daha sonra klasik temiz kurulum işlemlerini gerçekleştirin.
BIOS Setup ayarlarına girdiğimde Boot sequence bölümünde Legacy bölümü işaretliydi bunu UEFI yapıp add boot option butonuna tıkladığımda not found yazısı alıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim sonunda kuruldu. Windows 10 u tekrar usb ye yazdırdım ancak bu sefer GPT olarak sonrasında yine diskim ile iso dosyamın disk bölümlemesi farklı olduğu için Windows u yükleyemiyordu. Sonrasında bu video sayesinde disklerimi temizledim ve tekrar bölüp Windows u kurdum. Tekrardan cevap veren herkese teşekkür ediyorum.

Son düzenleme: