Soru Windows 10 mu, yoksa Windows 11?

Windows 11'e yükseltecek misiniz, yoksa Windows 10'da mı kalacak mısınız?

• Kararsızım.

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    5
  • Anket kapatılmış .

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,363
Win10_vs_Win11.jpg

Konu, ücretsiz yükseltme için *uygun Windows 10 yüklü bilgisayar kullanıcıları içindir.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Windows 10'da uzun bir süre daha kalacağım muhtemelen. 11'e geçtim 1 hafta denedim çok fazla bug ile karşılaştım. En basitinden sağ alttan tarihe tıkladığımda takvim bile açılmıyordu. Açmak için bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyordu. Donanım olarak tamamen uyumlu yani ne iso ile oynadım ne regedit ile resmi isoyu indirip kurdum ona rağmen çok sorun var.

Bence Windows 11'i adam akıllı kullanmak için 1,2 yıl geçmesi gerekiyor. Windows 10 bile kaç yıl sonra stabilleşti. Windows 11'e geçmek bence şu an için gereksiz heyecan aramak.

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,242
Emegine saglık Güzel Konu @kilicbaligi Kardesim.

Normale bakarsan ıkısıde değil Direk Linux.

Ama Windows 11 Uzun uzun zaman Gecmem Merakta etmıyorum, eden kursun, Windows 10 Kendı stabıl halınde gıdıyor Heyacan aramaya gerek yok.

Şuan Linux Kuramasam da kalbim Hep onunla..

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,363
Cihaz, Windows 10 güncelleştirmelerini alıyor, yazılımsal herhangi bir hata yok, yaşanan sorun yok. Windows 11'e geçmek için herhangi bir gerekçe şu an için bulamıyorum. Ancak Windows 11 yeni uygulama mağazasını yükleyeceğim. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Normale bakarsan ıkısıde değil Direk Linux.

Ama Windows 11 Uzun uzun zaman Gecmem Merakta etmıyorum,
GNU/Linux kullanan sadece Windows'da kalamıyor illa ki Windows'un yanına ayrı bir dağıtım arıyor. :)

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,363
Statcounter verilerine göre; dünya çapında masaüstü Windows sürümü piyasasında, Ekim 2024 sonu itibarıyla Windows 10 yüzde 60.79 pazar payına sahipken, Windows 11 yüzde 35.55 pazar payına sahip oldu.

Geçen sene aynı dönemde, yani Eylül 2023'te, Windows 11 kullanımı yüzde 26.17'lik bir oranda iken Windows 10 yüzde 69.31 ile yine birinci sıradaydı.

Ufak bir hatırlatma:
Windows 10 bilgisayarınız 14 Ekim 2025'ten sonra güvenlik güncelleştirmelerini almayacak ve Microsoft artık Windows 10 için teknik destek sunmayacak.

Statcounter_masaüstü Windows sürümü piyasası.JPG

Önümüzdeki sene Windows 11, Windows 10'u tahtından edecek gibi duruyor.

Peki, SDN Forum kullanıcıları arasındaki son durum nedir? Ankete lütfen katılım gösterelim. :)

Loutermilch

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,484
Normalde Windows 10 kullanır ve tavsiye ederdim ama, son 3-4 aydır Windows 11 kullanıyorum ve şuan 10 kullanmak için bir sebep göremiyorum. Eskiden hantaldı, bug'lar vardı falan ama şuan gayet stabil durumda.

Lisans Bul

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
600
Statcounter verilerine göre; dünya çapında masaüstü Windows sürümü piyasasında, Ekim 2024 sonu itibarıyla Windows 10 yüzde 60.79 pazar payına sahipken, Windows 11 yüzde 35.55 pazar payına sahip oldu.

Geçen sene aynı dönemde, yani Eylül 2023'te, Windows 11 kullanımı yüzde 26.17'lik bir oranda iken Windows 10 yüzde 69.31 ile yine birinci sıradaydı.

Ufak bir hatırlatma:
Windows 10 bilgisayarınız 14 Ekim 2025'ten sonra güvenlik güncelleştirmelerini almayacak ve Microsoft artık Windows 10 için teknik destek sunmayacak.

Ekli dosyayı görüntüle 193982

Önümüzdeki sene Windows 11, Windows 10'u tahtından edecek gibi duruyor.

Peki, SDN Forum kullanıcıları arasındaki son durum nedir? Ankete lütfen katılım gösterelim. :)

Microsoft destegini kesse ne olacak hocam :) Güvenlik güncellemesi veya destek vs fasa fiso bunlar. Güncelleme yapan veya arka planda güncellemesi yüklenen kac kisi güncelleme neyi kapsiyor ne yükleniyor ne ise yariyor bunlari kac kisi bilir veya önemser :) Kullanicilarin büyük bir kismi, araba yürüyor mu yürüyor ben sadece sürerim yagi, suyu, tekeri, gazi, tuzu beni ilgilendirmez diyen söförler gibidir (detaylari sevmez ve zaten anlamaz)! Benim pc müsade etse (driver sorunum olmasa) direk windows 7 kullanirim. Siradan kullanicilar icin bunlarin hic bir önemi yok, cünkü kullanici acar bilgisayari video izler sosyal medyada takilir ötesi yok. Yazilim desen en fazla antivirüs yükler vs vs. Yani biz aldigimiz bilgisayar ve cep telefonlarinda gercekten hic bir özelligini tam anlamiyla kullanmiyoruz ve zaten cogu insaninda bu ekstra özelliklere ihtiyacida yok. Simdi ev kullanicisi bilgisayara format attirsa hemen en üst versiyon pro sürümünü ister :) yahu home senin neyine yetmiyor ki pro sürüme kosuyorsun birsey bildiginden degil ezber sürü psikolojisi bunlar. Sözün özü destegi kesmeyi bosver piyasadan kaldiracam deseler, vazgecmeyip sevdigi windows sürümünü kullanacak olan fanlar/kitleler veya zorunlu (eski pc ve donanim kaynakli) kesimler var.