Hüsamettin Demirtaş
Öğrenci
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Konu başlığındanda anlaşılacağı üzere bilgisayarıma mac os kurmak istiyorum. Acaba hangi yolları izlemem gerekiyor, yardımcı olabilir misiniz ?
Okadar basit değil kurulum donanım uyumluluğuna bakar günlerce uğraşıp lenovo flex 15 e kurmuştum ve wi-fi 2. ekran kartı ses gibi donanımlar çalışmamıştı zahmetli bir iş ve bu işlerden az anlayan kişiler veri kaybı yaşayabilir dikkat edin..Aynen hackintosh ile kuruluyor ama mac özel üretim donanımlar olduğu için kendi bilgisayarında aynı donanımlara sahip olmalı ekran kartı işlemci uyumsuzluk olunca çalışmıyor. Kurulum basit usb bellekten kuruluyor ama her laptopa olmuyor donanımına bakmak lazım. Bazı özelliklerin kapanacak ve kullanamayacaksın
`Şartlar eşit olunca ` evet ama bu nadir oluyor ve kurulum okadar da basit olmuyor bkn: burada anlatım yaptım ve göreceksiniz nekadar kod uygulamışım ve neler yapmışımBasit derken şartlar eşit olunca) Benim acer ile aynıydı donanımlar sorun olmadı.
Cihazınızın marka model ve diğer donanımlarına uygun mac os x sürümü varmı ona bakın google dan var ise kext leri varmı onuda araştırın yoksa başlamayın bilei3 3120M 2.5ghz Quad-core işlemci ve Nvidia GT635M ekran kartım var sizde bulaşabilir miyim bu olaya ?
iAtkos demenizin sebebi eski bir sürüm olması felan mı yoksa teknik özelliklerime onun mu uygun olması çünkü Mac OS'tanda anlamıyorum Yosemite felan bir sürü şeyi var fakat iAtkos'un isosunu internetten aradığımda 4-5 yıl önce yüklenmiş olduğunu gördümiAtkos deneyebilirsin