Windows 10 kurulum USB ile Bios sorunu

Eray Özcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhabalar bu benim ikinci konum birazcık kötü olabilir kusura bakmayın lütfen ben USB ile format atıcaktım ve ISO dosyasını attım flash disske sonra biosa girip advanced bios featurese giriyorum ve hard diske boot priority ye girip USB yı en başa alıyorum geri çıkıyorum first boot deviceti USB HDD yapıyorum second boot deviceyi ise hard disk olarak seçiyorum ve F10 yapıp kaydediyorum ve VERİFYİNG DMI POOL DATA ........... normalde altında USB nin adı yazması lazım benimde bir tuşa basıp oraya girmem lazım ama görünmüyor böyle kalıyor 2 haftadır PC ye giremiyorum flash diskide birinden emanet aldım oda ne yaptığımı bilmiyor yarın akşama kadar flash belleği emanet etmem lazım lütfen yardım edin ACİİL!! Fotoğraf atamadım sistem büyük olduğu için kabul etmiyor

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
iso dosyasını flash diske attım derken öylece mi attın yoksa rufus gibi bir programla boot edilebilir bir şekilde mi yazdırdın ?

onuron

Asistan
Reaksiyon puanı
22
valla ben benzer sorun yaşadım öyle çözdüm başk fikrim yok başka arkadaşlar el atar

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
peki 32 bit 64 bit seçerken dikkat ettin mi? sorun tam olarak nedir? usbyi mi görmüyor bilgisayar? pek anlayamadım ben...?
--- Gönderi Güncellendi ---
başka bi forumdan :

Çözüm: Biosun "Advanced Chipset Features" bölümüne girilir ve "System BIOS Cacheable" seçeneği "Disable" yapılır, F10 ile ayarlar kaydedilip sistem yeniden başlatılır, hepsi bu
s8.gif

Eray Özcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
64 bit seçtim bilgisayarım 64 bit orda sıkıntı yok resim yükleyemiyorun büyük dosya diyor yoksa daha iyi anlaşılcam

Eray Özcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
peki 32 bit 64 bit seçerken dikkat ettin mi? sorun tam olarak nedir? usbyi mi görmüyor bilgisayar? pek anlayamadım ben...?
başka bi forumdan :

Çözüm: Biosun "Advanced Chipset Features" bölümüne girilir ve "System BIOS Cacheable" seçeneği "Disable" yapılır, F10 ile ayarlar kaydedilip sistem yeniden başlatılır, hepsi bu
s8.gif

Bu benim biosum her biosa benzemiyor araştırıp bana sunarsanız çok sevinirim Türkçe anlatımı yok hep yabancı anlamıyorım

images.jpeg

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
tamam işte orada 3. seçenek olan advanced chipset features bölümüne gir ve yukarıda yazılan seçeneği disable yap.

"Advanced Chipset Features" seç sonra
"System BIOS Cacheable" seçeneği "Disable" yap.

oldu mu :) ?

Son düzenleme:

Eray Özcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
tamam işte orada 3. seçenek olan advanced chipset features bölümüne gir ve yukarıda yazılan seçeneği disable yap.

"Advanced Chipset Features" seç sonra
"System BIOS Cacheable" seçeneği "Disable" yap.

oldu mu :) ?

Gördüğün gibi öyle bir ayar yok :(

images (1).jpeg

Hiçbir ayar yapma direk USB'nin üzerine gel ve Entere bas. Çalışacaktır.

Usb bin adı yazmıyor boot da usb-hdd yazıyor usb-fdd usb-cdrom bunlar var
Bu sıkıntı oluyor işte demek istediğim bu :(

IMG_20171206_103534.jpg

Hiçbir ayar yapma direk USB'nin üzerine gel ve Entere bas. Çalışacaktır.

Sorun şu olabilirmi ? Ben rufusta Disk bölüm düzeni ve Hedef sistem türünü UEFİ İçin GTP DÜZENİNİ SEÇTİM benim pc uefiyi desteklemiyor herhalde isk bölüm düzeni ve Hedef sistem türünü BİOS YADA MBR İçin UEFİ bölüm düzenini mi seçmem lazım bide dosya sistemi de neyi seçmem lazım

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
first boot device da okla aşağı kaydırdığımızda menüyü usb-flash yok mu ? bi tık aşağı indirdikmi menüyü ne çıkıyor?

Eray Özcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
first boot device da okla aşağı kaydırdığımızda menüyü usb-flash yok mu ? bi tık aşağı indirdikmi menüyü ne çıkıyor?

Usb-hdd var olmadı Ben rufusta Disk bölüm düzeni ve Hedef sistem türünü UEFİ İçin GTP DÜZENİNİ SEÇTİM benim pc uefiyi desteklemiyor herhalde isk bölüm düzeni ve Hedef sistem türünü BİOS YADA MBR İçin UEFİ bölüm düzenini mi seçmem lazım bide dosya sistemi de neyi seçmem lazım rufus için diyorum

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
benimki de uefi olmadığı için o konularda tecrübe sahibi değilim diğer arkadaşlar yardımcı olursa iyi olur. ben sağlamindir.net ten win 10 pro indirmiştim ve dvd ye iso yu açtırmıştım cd burner di herhalde... ve hiç bir sorun olmamıştı. usb ile yapmadım ama ben de sorun olmuyor genelde , bir çok kere usbden linux ve windows yükledim yani... sorunu araştırmak gerekiyo ve gece müsait oluyorum.

Eray Özcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
benimki de uefi olmadığı için o konularda tecrübe sahibi değilim diğer arkadaşlar yardımcı olursa iyi olur. ben sağlamindir.net ten win 10 pro indirmiştim ve dvd ye iso yu açtırmıştım cd burner di herhalde... ve hiç bir sorun olmamıştı. usb ile yapmadım ama ben de sorun olmuyor genelde , bir çok kere usbden linux ve windows yükledim yani... sorunu araştırmak gerekiyo ve gece müsait oluyorum.

Bu sefer cevabı buldum boot menu deki +hard disk yazılı yere tıklıyıp bizim usbyi hard disk olarak tanıyor oradan başlatcakmışız ama bu seferde bu sıkıntı oldu :D senin dediğin gibi sağlamindirden indirip rufusla yüklücem teşekkürler iyi forumlar (fotoğraf yüklenmiyor) :)