Windows 10 - Klasör Şifreleme Sorunu

SassyDice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Masaüstü klasörümün üzerinde kilit simgesi kalmış ve özelliklerden "Veriyi korumak için içeriği şifrele" kısmı soluk bir halde olduğundan kilidi kaldıramıyorum. Bu soluk gözükme durumu bütün klasörler için geçerli, sadece masaüstü için değil. Aynı zamanda masaüstüne başka bir klasörden dosyayı kesip yapıştır yapamıyorum hata veriyor ama kopyalayabiliyorum ve masaüstüne internetten dosya indiremiyorum. Sebebi muhtemelen bu kilit muhabbetinden kaynaklı. İzinlere baktığımda bütün kullanıcıların (SYSTEM - Administrators - SassyDice ) izinleri aktif konumda gözüküyor.
s20.gif

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim yoksa format atmak zorunda kalıcam. Teşekkürler
help.gif

Ekran Görüntüsü (214).png Ekran Görüntüsü (215).png

Ekran Görüntüsü (216).png

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,809
Yönetici olarak aç.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Bir dosyaya veya klasöre sağ tıklayın (ya da basılı tutun) ve Özellikler'i seçin.
Gelişmiş düğmesini ve Verileri korumak için içeriği şifrele onay kutusunu kaldırın.
Tamam'ı seçerek Gelişmiş Öznitelikler penceresini kapatın, Uygula'yı ve ardından Tamam'ı seçin.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Windows 10 Pro veya Enterprise sürümlerinden birini kullanıyor olmalısınız. Windows'ta yönetici olarak mı oturum açıyorsunuz? Administrators - SassyDice hesabı size mi ait?

Son düzenleme:

SassyDice

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir dosyaya veya klasöre sağ tıklayın (ya da basılı tutun) ve Özellikler'i seçin.
Gelişmiş düğmesini ve Verileri korumak için içeriği şifrele onay kutusunu kaldırın.
Tamam'ı seçerek Gelişmiş Öznitelikler penceresini kapatın, Uygula'yı ve ardından Tamam'ı seçin.

2. resimde de gösterdiğim gibi soluk gözüktüğü için basamıyorum. Zaten bunu yapabilsem sorun dediğin gibi çözülecek hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Windows 10 Pro veya Enterprise sürümlerinden birini kullanıyor olmalısınız. Windows'ta yönetici olarak mı oturum açıyorsunuz? Administrators - SassyDice hesabı size mi ait?

Windows 10 Education kullanıyorum. Oturum e-mail hesabıma bağlı yani evet SassyDice bana ait

Şu soluk gözükme olayını çözebilirsem sanırım sorun düzelecek.

Ekran Görüntüsü (219).png

Hesap Yönetici konumunda

Son düzenleme: