Mahvettiler kelimesi biraz garip işin doğrusu insider sürümü son kullanıcıdan ziyade işini bilen hatalarla başa çıkabilen şahıslar içindir .İnsider sürümü yeniliklerin ve hataların bol olduğu sürüm desek daha doğru olur bu sürümden gelen geri yanıtlara göre anasürüm güncellemesi toparlanırBilgisayarıma sıfırdan kurulum yapamam kaybetmemem gereken bir sürü veri var ve boyutu da çok büyük o yüzden yedekleyemiyorum. uğraştım fakat güncelleştirmeyi bir türlü kaldıramadım. zaten ayarlarda ki güncelleştirme ekranım bile doğru düzgün çalışmıyor. yüklenmiş güncelleştirmeleri vs. göremiyorum. bilgisayarımı yazılım anlamında mahvettiler resmen. umarım en kısa zamanda yeni bir güncelleştirmeyle çözülür.
benim dediğimle aynı şey zaten ama arkadaşın bildisayarında bilgiler olduğu için sıfırdan kurulum yapamıyorbu yardımcı olur mu acaba?
Windows 10 Insider Preview Programından Çıkma
yeni güncelleme beklese olmaz mı? belki yeni güncelleme gelirse düzelir.benim dediğimle aynı şey zaten ama arkadaşın bildisayarında bilgiler olduğu için sıfırdan kurulum yapamıyor
Olur olmasına ama dediğim gibi hatası bol olur bir yer toparlanırken diğer yerde sıkıntıda çıkabiliryeni güncelleme beklese olmaz mı? belki yeni güncelleme gelirse düzelir.
Önceki windows sürümüne dönüyordum bu ekran geldi. Hangisine basarsam basıyım tekrar bu ekran geliyorOlur olmasına ama dediğim gibi hatası bol olur bir yer toparlanırken diğer yerde sıkıntıda çıkabilir
--- Gönderi Güncellendi ---Gösterdiğiniz yoldan çıkmayı denedim. Önceki windows sürümüne dön seçeneğini seçtim. Yüklenirken burası geldi. Hangisine tıklarsam tıklayayım yine bu ekran geliyor.
--- Gönderi Güncellendi ---
Önceki windows sürümüne dönüyordum bu ekran geldi. Hangisine basarsam basıyım tekrar bu ekran geliyor
System recovery diyincede ordan kalıyor. Flaştan format atmak istemiyorum bilgisayarı yeni aldım kendi programları falan var lenovonın. Çözümü var mı ?Gecenlerde @Yeşil Okçu yada demiştim geri dönülmüyor diye ama sonucu ne oldu bilmiyorum bakalım başka secenek bulabilecekmiyiz
öyle gözüküyor maalesef belki kurtarma işe yarayabilirtek yol format sanırım (emin değilim lütfen denemeyin)
Eğer NVMe'yi seçtikten sonra sistem açılmıyorsa Windows harika bir hata yapmış demektir :/ Ubuntu Live USB ile sisteminizi bootlayıp dosyalarınızı kurtarabilirsiniz. Ondan sonra temiz kurulum yapıp insider programından çıkın aklıma gelen tek çözüm bu ne yazık ki :/Gösterdiğiniz yoldan çıkmayı denedim. Önceki windows sürümüne dön seçeneğini seçtim. Yüklenirken burası geldi. Hangisine tıklarsam tıklayayım yine bu ekran geliyor.
--- Gönderi Güncellendi ---
Önceki windows sürümüne dönüyordum bu ekran geldi. Hangisine basarsam basıyım tekrar bu ekran geliyor
bu yazı bir hata değil kullanılan insider sürümünü gösteriyor, tüm sürümlerde bu yazı mevcut.Bugün bilgisayarıma windows 10 insider güncelleştirmesi geldi. Yükledim fakat masaüsünde ekranın sağ alt tarafında böyle bir yazı çıktı ve kaldıramıyorum. Bilgisi olan var mı ?Ekli dosyayı görüntüle 25355
bilgisayara hiçbir şekilde format atamıyorum. uefi gpt,uefi mbr,legacy format hepsini denedim. boot ekranında neyi seçersem seçeyim tekrar o ekrana dönüyor.bu yazı bir hata değil kullanılan insider sürümünü gösteriyor, tüm sürümlerde bu yazı mevcut.
yeni bir sürüm sonraki ayın ilk salı sında çıkar, acil güncellemeler belli olmaz. geri döndürme çalışmıyorsa ya format ya da yeni sağlam sürümü beklemeniz gerekiyor. sağlam sürüm muhtemelen eylül/ekim en geç kasımda gelir.
Bilgisayarıma hiç bir şekilde format atamıyorum. uefi gpt, uefi mbr,legacy format hepsini denedim. Boot ekranında flaş diski seçtiğim zamanda tekrar aynı sayfaya geliyor.bu yazı bir hata değil kullanılan insider sürümünü gösteriyor, tüm sürümlerde bu yazı mevcut.
yeni bir sürüm sonraki ayın ilk salı sında çıkar, acil güncellemeler belli olmaz. geri döndürme çalışmıyorsa ya format ya da yeni sağlam sürümü beklemeniz gerekiyor. sağlam sürüm muhtemelen eylül/ekim en geç kasımda gelir.
Hocam bilgisayar lenovo ideapad 700. 6 7 ay önce aldım gpt yani. Bios üzerinden usb bootlada açılmıyor. Yine boot ekranı geliyoröncelikle biosun uefi modunda olduğundan emin olun, gerekirse secure boot özelliğini devre dışı bırakın.
---
bu sayfadan da gpt/mbr olup olmadığına bakabilirsiniz. son 2 sene içinde aldıysanız muhtemelen gpt dir.
![]()
yeniden başlatmayı da windows üzerinden değil de, bios üzerinden usb boot yapmayı deneyin. windows cevap veremiyor olabilir.
Hocam kapattım açabildim bilgisayarı çok çok teşekkür ederim. Bide şu insider programında çıkmanın yolunu biliyorsanız size zahmet anlatabilir misinizsecure bootu kapattınız mı ?