• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Windows 10 Home mu 10 pro mu ?

Darkness3472

Asistan
Hardisk im bozulmuştu işte tamirciye götürdüm eve gelip açtığımda farklı bir işletim sistemi vardı sonra kontrol edince 10 pro olduğunu görüyorum Ama pek hoşuma gitmedi ne yapabilirim

Hardisk im bozulmuştu işte tamirciye götürdüm eve gelip açtığımda farklı bir işletim sistemi vardı sonra kontrol edince 10 pro olduğunu görüyorum Ama pek hoşuma gitmedi ne yapabilirim
Hoşunuza gitmediyse kendi göz zevkinize göre bir OS tercih edebilirsiniz ayrıca büyük ihtimal ile sizin bilgisayarınıza korsan Windows 10 Pro yüklenmiştir yani değiştirmenizde fayda var,isterseniz Home versiyonu isterseniz Pro versiyonu seçebilirsiniz aralarında çok büyük bir fark yoktur.

Hoşunuza gitmediyse kendi göz zevkinize göre bir OS tercih edebilirsiniz ayrıca büyük ihtimal ile sizin bilgisayarınıza korsan Windows 10 Pro yüklenmiştir yani değiştirmenizde fayda var.
Eski Windows uma geçirebilirmiyim lisans anahtarım felan yok birde korsan bir sıkıntı çıkarabilirmi

Eski Windows uma geçirebilirmiyim lisans anahtarım felan yok birde korsan bir sıkıntı çıkarabilirmi
Korsan sıkıntı çıkartabilir korsan yazılımlara nolursa olsun güvenmeyiniz eğer lisans anahtarınız yoksa Microsoft imzalı ucuz OEM keyleri tercih edebilirsiniz yada Microsoft'un sitesinden Windows 10'u satın alabilirsiniz yada bir GNU/Linux dağıtımı tercih edebilirsiniz.

Korsan sıkıntı çıkartabilir korsan yazılımlara nolursa olsun güvenmeyiniz eğer lisans anahtarınız yoksa Microsoft imzalı ucuz OEM keyleri tercih edebilirsiniz yada Microsoft'un sitesinden Windows 10'u satın alabilirsiniz yada bir GNU/Linux dağıtımı tercih edebilirsiniz.
Sistemin iyiyse eski bir windows'a geçmek saçma olur.
Önceden ne vardı?
Sistemin iyiyse eski bir windows'a geçmek saçma olur.
Önceden ne vardı?
10 home
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cmd den kontrol ettim korsan evet
Hoşunuza gitmediyse kendi göz zevkinize göre bir OS tercih edebilirsiniz ayrıca büyük ihtimal ile sizin bilgisayarınıza korsan Windows 10 Pro yüklenmiştir yani değiştirmenizde fayda var,isterseniz Home versiyonu isterseniz Pro versiyonu seçebilirsiniz aralarında çok büyük bir fark yoktur.

Windows 10'u indirip (boş olan bir) USB flash sürücüye yazdırın.

İNDİR: https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10
1.JPG

2.JPG

3.JPG

Format sırasında "Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz?" ekranında iken sistemin kurulu olduğu C sürücüsünü (Birincil) ve işletim sistemi ile ilgili diğer bölümleri (mesela UEFI modu için Kurtarma, Sistem, MSR) silin.

Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra, Windows internet bağlantısı ile birlikte otomatikman etkinleşir. Yeni bir ürün anahtarı almanıza gerek yoktur.

Modifiye edilmiş/Korsan sistemlerde zararlı yazılımlar bulunabilir de bulunmayabilir de, güvenlik açıkları olabilir de olmayabilir de. Bunun net bir cevabı yok. Sistemi hazırlayanın inisiyatifine kalmış ve bu, oldukça riskli bir durumdur. Karga mandayı (saksağan danayı) babası hayrına bitlemez. ;)

İyi forumlar.

Oyun için ise, Home Single Language.