Windows 10 Home ile Home Single Language lisansları farklı mıdır ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eronis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Bir Asus TP200SA Netbook'um var. Aslında içine hangi GNU/Linux dağıtımını atsam tam çalışıyor ama bir ara sırf flip özelliğini kullanmak için Windows 10 Home yüklemeye karar verdim ve lisansım yok gözüküryor. Masaüstümde Pro lisansı var ve benim girmeme gerek kalmadan Windows anakartımda tanıyor. İş anata bindi artık, benim lisansı olan bir makinem lisanssız gözüküyor.

Düşündüm, OEM/Retail meselesi midir diye ama sanıyorum ikisini de aynı iso'dan kurabilirim ? Yada OEM lisansı farklı mıdır ? Bir fikir verin, Microsoft sağolsun bana yardım etmek için çıldırıyor, beni utandırdılar da ben burada yazmak zorunda kaldım :mad:

OEM için ayrı bir iso var mı ?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Acaba ben ingilizce kurduğum için mi sorun yaşıyorum ki ? o.O
--- Gönderi Güncellendi ---
Türkçe Windows 10 yüklemeye kalksam ? Bu durumda normal home kursam da olur mu ? Yoksa direk single language mı gerekir. Gerçi geçmişte ingilizce single language kurulumu yaptım ve yedi diye hatırlıyorum.

Reaksiyon puanı
2,148
Dilden dolayı sıkıntı olmaz. Doğru sürümü kurmak önemli, Home olmuyorsa Single indirip dene hocam yapacak bişey yok.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Yine Microsoft'un haltları :mad: Hayır adam akıllı bilgi de vermiyorlar, destekleri de beş para etmez.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Denemek için Windows 10 iso'sunu indirip USB'ye yazdım ve netbook'a HOME kurdum ve kuşkum doğru çıktı. Home Single Language ile Home farklı lisanslar istiyorlar. Aslında saçma çünkü zaten hepimiz tek bir dilde kullanıyoruz zaten. Home olsun, Single Language olsun. Single Language iso'su indirmem gerek sanırım.
--- Gönderi Güncellendi ---
Sanırım bir süre lisanssız kullanıp lisanssız nasıl oluyor onu test edeceğim çünkü bir oyun bilgisayarı toplama niyetim var ama Windows 10 lisansı olmadan ne kadar kullanabilirim bunun da testini bu cihazda yapmak istiyorum. Size bununla ilgili konu bile açabilirim belki.