Windows 10 Gittikçe Kötüleşiyor Mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ardal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Windows 10 artık kötüleşti mi ve sarmıyor mu?

• Çok bozdu(kötüleşti)

Kullanılan: 31 62.0%
  • Gitgide iyileşiyor(bence gayet güzel oluyor)

Kullanılan: 19 38.0%

• Kullanılan toplam oy
    50

突厥汗國

Profesör
Reaksiyon puanı
1,275
Bence fazla abartıyorsun, ayrıca bu sapıtmalar genelde insdier sürümnde oluyor genelde.
Abartma değil, Uzun suredir bır cok Sıstemı Test edıyorum Bos Beles Konusmus olsam Bu farklı olurdu..
Single language Yuklemelerını OZELIKLE Denıyorum :)
Surumun Onemı yok, Sonucta Bariz sapıtma var
Mayıs ayındakı aldıgı Guncellemenın bıle ıcınde Bug vardı, Kendı Yayıladıkları Forumlarında bıle Kabul edıyolar, APP Isın ıcınde oldugu surece Sıstemler husran olmaya devam edecek..

Iyı Forumlar..

walledia

Profesör
Reaksiyon puanı
6,928
yeni kernel pek iyi olmaz çünkü apple'ın m1 çipe yeni geçtiği zamanki gibi çoğu uygulama çalışmaz
Aynısını düşündüm fakat buna değer bence. Gerekirse program desteği için masraf edilecek ama bu da gerçekten riskli bir durum, sürümün tutmama ve program desteğinin gelmeme ihtimali de olabilir.

Tahminlerime göre bu yüzden yeni çekirdek geliştirmiyorlar, ya da bilmediğimiz başka nedenler var.

Windows 10 da hantallaşmaya başladı. Yine kötü değil fakat ne zamana kadar böyle gidecek acaba?

Kapalı hesap

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Bu konuda birçok araştırma yaptım ve gördümki Microsoft daha kötü bir hale getirmek için elinden geleni yapıyor yakında orta düzey sistemler yeni windows sürümleri ile oyun oynayamayacak 20h2 sürümünde bunun ilk örneğini gördük. Bunun nedeni işletim sistemi konusunda Microsoft'un rakibinin olmaması linux oyun konusunda windows'tan çok daha kötü ve haliyle oyuncular kullanmıyor yakında rakip bir sistem gelmezse linux kullanım oranları artacak.

Reaksiyon puanı
303
Aynısını düşündüm fakat buna değer bence. Gerekirse program desteği için masraf edilecek ama bu da gerçekten riskli bir durum, sürümün tutmama ve program desteğinin gelmeme ihtimali de olabilir.

Tahminlerime göre bu yüzden yeni çekirdek geliştirmiyorlar, ya da bilmediğimiz başka nedenler var.

Windows 10 da hantallaşmaya başladı. Yine kötü değil fakat ne zamana kadar böyle gidecek acaba?
win10 yerine win8 kullanmalıyız

walledia

Profesör
Reaksiyon puanı
6,928
win10 yerine win8 kullanmalıyız
Bu durum sadece eski bilgisayarlar için geçerli diye düşünüyorum.

Açıkçası yeni sistemlerde Windows 10 kesinlikle kötü bir iş çıkarmıyor. Yeni sistemlerde Windows 10, eski ve güçsüz sistemlerde Windows 8.1 kullanılmalı bence.

Ardal

Doçent
Reaksiyon puanı
2,975
Bu konuda birçok araştırma yaptım ve gördümki Microsoft daha kötü bir hale getirmek için elinden geleni yapıyor yakında orta düzey sistemler yeni windows sürümleri ile oyun oynayamayacak 20h2 sürümünde bunun ilk örneğini gördük. Bunun nedeni işletim sistemi konusunda Microsoft'un rakibinin olmaması linux oyun konusunda windows'tan çok daha kötü ve haliyle oyuncular kullanmıyor yakında rakip bir sistem gelmezse linux kullanım oranları artacak.
Microsoft'un amacı işte bu hocam, daha ne yapalım, yazık şirkete, ne yapacaklarını bilmiyor garibanlar, bize şöyle özel bir Windows 10 sürümü yapmaları lazım ama, şöyle olması gerek:

-Windows 7'deki tüm klasik uygulamalar(yani bloatware gibi saçma uygulamalar yok)

-8.1 gibi hızlı ve stabil olması

-Diğer yeni sürümlerdeki yeniliklerin bazıları olmayacak

-Akıcı tasarım

-Çok kullanışlı bir kullanım

-Bazı gereksiz özellikler olmayacak

-Sadece denetim masası olacak

Ve yani bu şekilde bize özel bir Windows 10 sürümü yapması gerekiyor Microsoft'un, bu özel sürümün ismi ise Starter olmalı bence, hem 64 bit hem 32 bit.

Kapalı hesap

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Microsoft'un amacı işte bu hocam, daha ne yapalım, yazık şirkete, ne yapacaklarını bilmiyor garibanlar, bize şöyle özel bir Windows 10 sürümü yapmaları lazım ama, şöyle olması gerek:

-Windows 7'deki tüm klasik uygulamalar(yani bloatware gibi saçma uygulamalar yok)

-8.1 gibi hızlı ve stabil olması

-Diğer yeni sürümlerdeki yeniliklerin bazıları olmayacak

-Akıcı tasarım

-Çok kullanışlı bir kullanım

-Bazı gereksiz özellikler olmayacak

-Sadece denetim masası olacak.

Ve yani bu şekilde bize özel bir Windows 10 sürümü yapması gerekiyor Microsoft'un, bu özel sürümün ismi ise Starter olmalı bence, hem 64 bit hem 32 bit.
Aslında dediklerinize çok benzer bir sürüm var ltsb 1607 sürümü birçok açıdan daha kullanışlı ama lisans sorunu var yani deneme sürümü veya korsan kullanmaktan başka bir yolu yok maalesef.

Ardal

Doçent
Reaksiyon puanı
2,975
Aslında dediklerinize çok benzer bir sürüm var ltsb 1607 sürümü birçok açıdan daha kullanışlı ama lisans sorunu var yani deneme sürümü veya korsan kullanmaktan başka bir yolu yok maalesef.
Fakat o sürüm eski bir sürüm ve çoğu yeni oyunları oynatmıyor ve eski oyunların bazılarında sorun yaratıyor, tabi herşey de oyun değil biliyoruz fakat oyun dünyasına katılan çoğu insan var ve bu yüzden önemli ama.

Son düzenleme:

Akdeniz124

Doçent
Reaksiyon puanı
424
Güncel ve güçlü sistemlerde Windows 10 en stabil çalışan Windows sürümüdür. Bu bağlamda 8.1 kurmak pek de mantıklı değil.

Tabii eski veya pek de güçlü olmayan sistemlere ben de 8.1 öneriyorum.
Bence W8.1 güçlü sistemlerde bile kullanılabilir.

Desteğide sürüyor.

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Bence kötüleşiyor, ilk çıktığında çok güzel di, şimdi ki gibi boş güncellemeler gelmiyordu, o sıralar da çok iyiydi, ama şimdi baya bozdular, peki sizce de Windows 10 kötüleşti mi ve bozdu mu?
Modernleşiyor aynı android gibi olmaya çalışıyor gerekli düzenleme bıttiginde artık istenen özellikler plqystore gibi ordan yüklenilmesi gerekecek..

Ardal

Doçent
Reaksiyon puanı
2,975
Modernleşiyor aynı android gibi olmaya çalışıyor gerekli düzenleme bıttiginde artık istenen özellikler plqystore gibi ordan yüklenilmesi gerekecek..
Biz Windows istiyoruz, Android değil, PC'de Windows değil Android mi kullanacaz Allah aşkına ya?, Bu Microsoft'un derdi ne hala çözemedim?

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Anladımki sadece LoL için Windows 10 kullanıyormuşum. LoL'ü bıraktığımdan beri GNU/Linux'u bir an bile bırakmadım.
Sağolsun Steam, Death Stranding de dahil olmak üzere, bir çok oyunu, GNU/Linux üzerinden güzelce oynamama olanak sağlıyor.

İşimi gördü bu zamana kadar Windows 10, kötüleyemem. Ama döneceğimi de pek düşünmem açıkçası. Uzun zamandır elementaryOS kullanıyorum ve çok memnunum.

Reaksiyon puanı
67
Zero Day Security sorununu oldukça hızlı bir biçimde giderdiler. Gerçekten takdire şayan. Yeni güncellemeler güvenlik, yeni donanımların uyumluluğu ve performans tarafında oldukça hızlı bir şekilde kullanıcılara ulaştırılıyor. Bir işletim sisteminden daha ne beklersiniz?

Ardal

Doçent
Reaksiyon puanı
2,975
Zero Day Security sorununu oldukça hızlı bir biçimde giderdiler. Gerçekten takdire şayan. Yeni güncellemeler güvenlik, yeni donanımların uyumluluğu ve performans tarafında oldukça hızlı bir şekilde kullanıcılara ulaştırılıyor. Bir işletim sisteminden daha ne beklersiniz?
Sadece onu çok beğendim.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Windows Vistadan kalma diyorlar, dogru mu bu?
Evet. NT 6.1 kernelinden sonra pek de birşey değişmedi Windows'da. NT 10.0 yazsa bile Microsoft isim karmaşıklığı olmaması için o şekilde isimlendirdi. Aslında makyajlı bir Vista kullanıyoruz. ? DWM kapattığınızda bunu net bir şekilde anlayabiliriz bile.

Reaksiyon puanı
67
Bana kalırsa artık Microsoft NT kerneli dışında bambaşka bir işletim sistemi geliştirmeli. Bir işletim sistemine 6 yıl boyunca patch yapılamaz. Bir süre sonra hantal ve çekilmez bir hal alır bu durum.
Aslında bu mesaja kısmen de olsa hak veriyorum. Gerçekleştirilen patch'ler için gerekli optimizasyonlar sağlanırsa aslında kısmi olarak oluşturulan hantallık giderilebilir. Ancak yeni bir kernel'ın yeni bir Windows sürümü ile piyasaya sürülmesi durumunda donanım ve yazılım support sorunları büyük problem oluşturabilir. Microsoft son zamanlarda zannımca solarwinds orion olayının açmış olduğu zararları toparlamaya çalışıyor. Belki de yeni bir kernel için yeterli bütçe ve zamanları yok.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Aslında bu mesaja kısmen de olsa hak veriyorum. Gerçekleştirilen patch'ler için gerekli optimizasyonlar sağlanırsa aslında kısmi olarak oluşturulan hantallık giderilebilir. Ancak yeni bir kernel'ın yeni bir Windows sürümü ile piyasaya sürülmesi durumunda donanım ve yazılım support sorunları büyük problem oluşturabilir. Microsoft son zamanlarda zannımca solarwinds orion olayının açmış olduğu zararları toparlamaya çalışıyor. Belki de yeni bir kernel için yeterli bütçe ve zamanları yok.
Bilemiyorum. NT kerneli çok yaşlandı ama artık. Değişmesi şart.

Hero 0.1

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Bir işletim sistemi daha bir yıldız gibi kaydı .....

QazkqH.jpg

Windows 10 bizle dalga geçiyor.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
BSD'yi gelistirip, yep yeni bir sey yaratabilirler.
BSD'nin amaci bu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama yeni bir seye gecmek, cesaret ister. Adamlar bir seyi tutturmus zaten.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Bir işletim sistemi daha bir yıldız gibi kaydı .....

Ekli dosyayı görüntüle 153325
Windows 10 bizle dalga geçiyor.
Benim istediğim sistemi yapıyorlar artık. :D ahsgshhagsha
Ne kadar hata verse bile kullanılır bu yüz ifadesini görmek için sggsahgshshahgsha

Bu arada adamlar en son sistemlere sadece Win10 desteği vererek mahkum bırakıyor. Sonrada bilerek hantallaştırıyor sanırırım sistemleri.

Sonuçta firmalarda çalışanların da karnı var. Ekmek yerine SSD+ anakart + işlemci + ekran kartı yemiyorlar :D ahhshsh

Bekleyelim görelim ileride adamlar ne keşfetmiş. Yakın zamanlarda duyururlar bence