Windows 10 Düzgün Çalışmıyor

Samet18273

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
windows arama çubuğu açılıyor ama sadece yükleme ekranı çıkıyor, microsoft edge/ one drive/ microsoft store gibi programları açar açmaz yanıt vermiyor hatası alıyorum. daha öncede olmuştu bu tarz şeyler ama bilgisayarı yeniden başlatınca hallolmuştu fakat şimdi 3 defa yeniden başlatmama rağmen hala aynı sorunlar devam ediyor. (not: güncellemeleri kontrol edeyim dedim ama ayarlardan güncellemeler bölümüne gelince yine yanıt vermiyor hatası aldım)

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
windows arama çubuğu açılıyor ama sadece yükleme ekranı çıkıyor, microsoft edge/ one drive/ microsoft store gibi programları açar açmaz yanıt vermiyor hatası alıyorum. daha öncede olmuştu bu tarz şeyler ama bilgisayarı yeniden başlatınca hallolmuştu fakat şimdi 3 defa yeniden başlatmama rağmen hala aynı sorunlar devam ediyor. (not: güncellemeleri kontrol edeyim dedim ama ayarlardan güncellemeler bölümüne gelince yine yanıt vermiyor hatası aldım)
Windows 10 mu?

xScaryNight

Asistan
Reaksiyon puanı
73
Merhabalar,ilk önce bize sistem özelliklerinizden bahsediniz ve bu sorunların kaynağını size açıklık getireyim hemen

1.SORUN: Ram yetersizliği windows 10 artık hemen hemen 4 5 gb ram tüketiyor.

2.SORUN: HDD varsa yavaş çalışması yanıt vermiyor gibi hatalar gayet normaldir SSD ile değiştirin aradaki farkı göreceksiniz.

3.SORUN: Virüs olduğu için windows (BİLGİSİYARINIZ) verimli çalışmıyor olabilir

4.SORUN: Sıcaklık değerleride burada önemlidir sıcak çalışırsa yavaşlık takılma vs olacaktır

PERFORMANS ARTIŞI İÇİN NE YAPABİLİRİM??
-----------------------------------------------------
1.ELİNİZDE 2,3 TANE USB BELLEK VAR İSE ONLAR READYBOOST OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ

Peki ReadyBoost ne işe yarar??

Cevap: ReadyBoost özelliği Windows Vista ile geliştirilmiş, flash bellekteki boş alanı RAM veya sanal bellek olarak kullanılmasını sağlamaktadır. Bu sayede, bilgisayarın hem hızı arttırılmış, hem de gerekli işlem daha kolay ve hızlı bir şekilde halledilmiş olur. (TAVSİYE EDERİM)

Samet18273

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Merhabalar,ilk önce bize sistem özelliklerinizden bahsediniz ve bu sorunların kaynağını size açıklık getireyim hemen

2.SORUN: HDD varsa yavaş çalışması yanıt vermiyor gibi hatalar gayet normaldir SSD ile değiştirin aradaki farkı göreceksiniz.

4.SORUN: Sıcaklık değerleride burada önemlidir sıcak çalışırsa yavaşlık takılma vs olacaktır

1.ELİNİZDE 2,3 TANE USB BELLEK VAR İSE ONLAR READYBOOST OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ

Cevap: ReadyBoost özelliği Windows Vista ile geliştirilmiş, flash bellekteki boş alanı RAM veya sanal bellek olarak kullanılmasını sağlamaktadır. Bu sayede, bilgisayarın hem hızı arttırılmış, hem de gerekli işlem daha kolay ve hızlı bir şekilde halledilmiş olur. (TAVSİYE EDERİM)
hocam bilgisayar donanımdan hiç anlamdığım için ssd mi hdd mi yoksa hdd mi var emil değildim fakat aşağıdaki fotoğrafa göre sanırım ssd varmış. readyboost işlemini 16gblık usb bellek ile yaptım biraz önce. sıcaklık değerlerine gelince bilgisayarda ısınma yok denicek kadar az. bilgisayara daha 2 ay önce falan format atmıştım ve o gün bugündür cihaza virüs bulaştırma ihtimali olan hiçbir işlem yapmadım, ama tabiki bellide olmaz. sorun virüs tarzı bir şeyden kaynaklansaydı bütün programlar sapıtırdı diye düşünüyorum ama sadece microsoft programları yanıt vermeme hatası veriyor ve birde arama çubuğunda sorun var. onun dışında chrome/ steam zoom/ gibi programlar gayet normal bir şekilde çalışıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

özelllikler ise bunlar

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2021-04-20 191329.png
    Ekran görüntüsü 2021-04-20 191329.png
    137.9 KB · Görüntüleme: 122
  • Ekran görüntüsü 2021-01-18 182747.png
    Ekran görüntüsü 2021-01-18 182747.png
    8.8 KB · Görüntüleme: 114
  • Ekran görüntüsü 2021-01-18 191753.png
    Ekran görüntüsü 2021-01-18 191753.png
    7.8 KB · Görüntüleme: 137

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Attığınız sistemde SSD değil HDD ve 2 GB RAM var. Kasma ve donmalar yaşamanız çok normal GNU/Linux dağıtımlarını öneririm. Benim önerim Mint XFCE. İnanın bana Mint XFCE çok çok daha hızlı olacaktır.

Samet18273

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Attığınız sistemde SSD değil HDD ve 2 GB RAM var. Kasma ve donmalar yaşamanız çok normal GNU/Linux dağıtımlarını öneririm. Benim önerim Mint XFCE. İnanın bana Mint XFCE çok çok daha hızlı olacaktır.
düzeltme için teşekkürler. bilişim öğretmeni bir tanıdığım daha hzılı olur diye windows 7den windows 10 a geçirmişti bilgisayarı. 4 5 aydır bir sıkıntı yoktu. sanırım sadece microsoft uygulamalarının sıkıntı çıkarmasının sebebide windows 10 ile ilgili bir sorun. mint xfce'yi 64 bit mi 32 bit mi önerirsiniz?

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
düzeltme için teşekkürler. bilişim öğretmeni bir tanıdığım daha hzılı olur diye windows 7den windows 10 a geçirmişti bilgisayarı. 4 5 aydır bir sıkıntı yoktu. sanırım sadece microsoft uygulamalarının sıkıntı çıkarmasının sebebide windows 10 ile ilgili bir sorun. mint xfce'yi 64 bit mi 32 bit mi önerirsiniz?
Artık uygulamaların 32 bit desteği pek kalmadı. 64 bit öneririm.