Windows 10 da aynı anda aynı uygulamayı açma nasıl yapılabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan smmby
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smmby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Merhaba arkadaşlar windows10 da aynı uygulamayı aynı anda açma nasıl yapılabilir?

Erdemerdm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
tam olarak anlayamadım. Aynı uygulamayı 2 defa mı açmak istiyorsun. Biraz açıklarsan yardımcı olabilirim.

Erdemerdm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
uygulama masaüstünde ise 1 defa aç sonra alta al sonra uygulamanın simgesine yine tıkla ve aç. Eğer uygulamayı alta alamıyorsan ALT+TAB tuş kombinasyonunu kullanarak alta al.
Mesaj otomatik birleştirildi:

mümkünse benim sorunuma da yardımcı olabilecek biri var mı? Profilime girerek bakabilirsiniz.

smmby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
uygulama masaüstünde ise 1 defa aç sonra alta al sonra uygulamanın simgesine yine tıkla ve aç. Eğer uygulamayı alta alamıyorsan ALT+TAB tuş kombinasyonunu kullanarak alta al.

mümkünse benim sorunuma da yardımcı olabilecek biri var mı? Profilime girerek bakabilirsiniz.
bu şekilde yapınca zaten açık olan uygulamayı gösteriyor yenisini açmıyor

Sağ tık > Aç yolunu izleyebilirsin.

ANkaralıiskender

Öğrenci
Reaksiyon puanı
39

Öyle birşey olduğunu zannetmiyorum.

Erdemerdm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
bende de aynısı oluyor adam haklı. sağ tıklayıp açınca da olmuyor alta alıp uygulamaya tıklayınca da olmuyor. Sadece belirli uygulamalarda bu yöntemler işe yarıyor. Mesela dosya gezgini yada Chorome.

smmby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
bende de aynısı oluyor adam haklı. sağ tıklayıp açınca da olmuyor alta alıp uygulamaya tıklayınca da olmuyor. Sadece belirli uygulamalarda bu yöntemler işe yarıyor. Mesela dosya gezgini yada Chorome.
@echo off

cd "C:\Program Files (x86)\uygulama ismi
bu yöntemide denedim yine olmadı

Erdemerdm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
birşey soracağım. aynı uygulamayı 2 defa açarak ne yapmayı düşünüyorsun. hadi google yada dosya gezginini 2 defa açarsın bi işin vardır ama bilemedim yani 1 defa açmak yetmiyor mu :)

biriniz gerçekten benim profilime gidip sorunuma bakabilir mi sorunum çok acil

smmby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
birşey soracağım. aynı uygulamayı 2 defa açarak ne yapmayı düşünüyorsun. hadi google yada dosya gezginini 2 defa açarsın bi işin vardır ama bilemedim yani 1 defa açmak yetmiyor mu :)

biriniz gerçekten benim profilime gidip sorunuma bakabilir mi sorunum çok acil
şöyle düşün 1 dosya indirici var converterli şekilde aynı anda 2 adet olsa 2 kat indirir internet hızıla download şeklinde değil yani internet hızına bağlı değil

Heilung

Asistan
Reaksiyon puanı
148
her uygulama aynı anda birkaç instance çalıştırılmasına izin vermez, eğer tıkladığında başka bir tane daha açılmıyorsa şunu yapabilirsin;

shift tuşuna basılı tutarak ikinci kez çalıştırmak istediğin programa sağ tıkla, farklı bir kullanıcı olarak çalıştırı seç farklı kullanıcının adını ve varsa şifresini gir (birden fazla kullanıcı olması gerekir, yoksa bir tane oluştur) bu şekilde program ikinci kez çalışacaktır

Erdemerdm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
benim bildiğim kadarıyla öyle birşey yok ama varsa bile o dosya indirici mesela steamsetup.exe olsun. bu dosya indiriciden 2 tane indirip önce birini sonra birini açarsan 2 tane olur. Bu kadar basit.

Erdemerdm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
benim dediğim gibi yaparsan her uygulama ikici kez açılır
Evet öyle birşey de vardı ama bunun için bu kadar ben uğraşmam. Ama gerçekten başka bir çözümü yoksa yapılabilir. Bence dosya indiriciden 2 tane indir sonra sırayla aç daha mantıklı.

Erdemerdm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
he bir de bazı uygulamalarda çalışan bir yöntem vardı sanırım kopyalıyıp herhangi bir yere yapıştırıyordun sonra ismini değiştiriyordun sonra önce orjinalini sonra ismi değişen kopyayı açıyordun ama tam olarak bilmiyorum.

Heilung

Asistan
Reaksiyon puanı
148
onun adına mı karar veriyorsun? yardım isteyen oydu, yardım etmeye çalıştığım oydu, yapmayacağını söyleyen sensin, çok acayip

Erdemerdm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
onun adına mı karar veriyorsun? yardım isteyen oydu, yardım etmeye çalıştığım oydu, yapmayacağını söyleyen sensin, çok acayip
ben sadece fikrimi söyledim yapıp yapmamak ona kalmış 2miz de aynı kişiye yardımcı olmaya çalışıyoruz aramızda gerginlik olmasının bir manası yok. evet yardım isteyen o senin de benim de yardım etmeye çalıştığımız kişi o. bunda bir sorun yok. sadece fikrimi söyledim. yapıp yapmamak ona kalmış zaten. sen neden bunu sorun ediyorsun onu anlayamadım

Heilung

Asistan
Reaksiyon puanı
148
harikasın, bu kadar pozitif olman takdirimi kazandı, agresif gibi göründüğüm için özür diliyorum, ben senin ukalaca cevap verdiğini düşünmüştüm, ve senin kadar olgun davranamadım, öğrenecek çok şeyim var, saygılar.

Erdemerdm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
problem değil. ben de hatalıydım. yanlış anlaşılabileceğini düşünmeliydim.

smmby sorununu çözebildik mi.

smmby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
benim dediğim gibi yaparsan her uygulama ikinci kez açılır
malesef denedim ama olmadı aynı uygulamayı açıyor halihazırda sistemde çalışan

problem değil. ben de hatalıydım. yanlış anlaşılabileceğini düşünmeliydim.

smmby sorununu çözebildik mi.
hayır

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
malesef denedim ama olmadı aynı uygulamayı açıyor halihazırda sistemde çalışan
Bence hangi uygulamayı açmak istiyorsan ona yoğunlaşalım.

Bu arada, ileri derecede nezaket sahibi insanların arasında olduğumuzu görmek, bizleri de motive ediyor. ?

smmby

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Bence hangi uygulamayı açmak istiyorsan ona yoğunlaşalım.

Bu arada, ileri derecede nezaket sahibi insanların arasında olduğumuzu görmek, bizleri de motive ediyor. ?
tuneskit spotfy music converter

Erdemerdm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
1 defa açman bana kalırsa yeterli olacaktır. Spotifydaki müzikleri bilgisayara indirmek için 1 tane açman yeterli olur (Baktım çözemiyorum 1 tane açmaya ikna ediyorum gibi görünebilir ama değil).
uygulamayı bilmiyorum ama eğer spotify ile o uygulamanın aynı anda çalışması gerekiyorsa onu zaten yapabilirsin diye düşünüyorum. Valla mümkünse 1 tane aç bir türlü çözemedim. İlla ki açman gerekiyorsa önceki sayfada heliung'un dediği yöntemi yapabilirsin. Biraz uğraştırır ama çalışacağına eminim.

Alois Alzheimer

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,302
Bazı yazılımlar, birden fazla kopyanın çalışmasına izin vermeyecek şekilde programlanır.