AlperenOcak01
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 6
msinfo32'de Windows'un hangi şekil kurduğunuz gösterilir. Siz Legacy olarak kurduğunuz için Legacy yani eski yazıyor. UEFI olarak kursaydınız UEFI yazardı. Kuracağınız Windows ne ise onu indirin. Sonra ise Rufus programını indirin. Rufus programından GPT FAT32 ya da GPT NTFS olarak yazdırın. Sonra ise BIOS'a girip UEFI'ye ayarlayın. Daha sonra ise USB'den boot edip kurulumu açın. Sonra ise Shift+F10 yapın. Komut istemi açılacak. Diskpart yazıp entera basın. Sonra list disk yazıp entera basın. Sonra select disk 0 yazıp entera basın. Sonra clean yazıp entera basın. Sonra ise convert gpt yazïp entera basın. Sonra ise Windows'u kurun.Bilgisayara format atıcam. BIOS moduna baktım, eski yazıyor. Bunun sebebi yüklenen windows'un MBR olarak ayarlanmış olması mı ya da laptop'un anakartının UEFI desteğinin olmamasından mı? Sistem bilgisinide ek olarak koyuyorum.
Evet, öyle. UEFI olarak kurmanız yeterli.Hocam anakartımın UEfI desteğiyle alakası yok mu bu olayın. Ben anakartta UEFI desteği yok diye eski yazıyor zannediyordum. Yani Windowsun UEFI biçiminde tekrardan kurarsak sorun çözülür diyorsunuz?