Windows 10 Beklemeye Alınan Ram Sorunu

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Merhabalar SDN forum sakinleri. Bir sorun yaşıyorum çözemedim. Sistem de 8 GB ram var fakat sadece Edge tarayıcısı açık olduğu halde boşta sadece 1 GB ram kalmış sistem resmen kasıyor şuan. 5 GB ram'i resmen beklemeye almış bu sorun nasıl çözülür? Ben kökten çözüm istiyorum idarelik değil. İntelligent Standby List Cleaner diye DDU yapımcılarının yapmış olduğu bir program var bu arka planda çalıştığı sürece ram'i boşaltıyor sistemi rahatlatıyor deniliyor ama bende hiç temizleme işlemi yapmadı sanırım benim sistem de işe yaramadı. EmptyStandbyList diye bir program var bunu da görev yöneticisinden her 5 dakikada bir çalışması için görev olarak atayınca işe yarıyor ama ben program kullanmadan çözmek istiyorum var mı bir yolu?

EmptyStandbyList kullanmadan önce

2020-01-18_01-16-42.jpg

EmptyStandbyList kullandıktan sonra

2020-01-18_01-17-22.jpg

Bu arada Windows 10 1607 kullanıyorum IS derlemesi 14393.0

Baihu

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Vallahi sizin iş bayağı karışık. Ben buralara kolay kolay girmiyorum. Ram temizleyici program da yok. Sadece Razer Cortex var, onu da oyun oynarken kullanıyorum. Şuan ne kasma var, ne de başka bir şey. Kullanmadığım onlarca program yüklü. Edge yerine Opera kullanıyorum. Ne Windows Defender'i ne de Edge'yi açık tutmam. Sizin hdd'deki sarı uyarıdan şüpheleniyorum. Windows ssd'ye yüklü olsa da hdd'nin yavaşlatma ihtimali var. Belki de virüs vardır. Bunlarla müsait olunca tarama yapabilir misiniz? Gridinsoft Anti-Malware 6 aylık Bitdefender Total Security 3 aylık Farklı Windows versiyonları denediğiniz halde olmuyorsa, sorunu başka yerlerde arayın. Windows 7'de de kasma olduğunu söylemiştiniz. İyi geceler.

Ekran Alıntısı.PNG

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Vallahi sizin iş bayağı karışık. Ben buralara kolay kolay girmiyorum. Ram temizleyici program da yok. Sadece Razer Cortex var, onu da oyun oynarken kullanıyorum. Şuan ne kasma var, ne de başka bir şey. Kullanmadığım onlarca program yüklü. Edge yerine Opera kullanıyorum. Ne Windows Defender'i ne de Edge'yi açık tutmam. Sizin hdd'deki sarı uyarıdan şüpheleniyorum. Windows ssd'ye yüklü olsa da hdd'nin yavaşlatma ihtimali var. Belki de virüs vardır. Bunlarla müsait olunca tarama yapabilir misiniz? Gridinsoft Anti-Malware 6 aylık Bitdefender Total Security 3 aylık Farklı Windows versiyonları denediğiniz halde olmuyorsa, sorunu başka yerlerde arayın. Windows 7'de de kasma olduğunu söylemiştiniz. İyi geceler.

Ekli dosyayı görüntüle 85670

Hocam öncelikle değerli yorumun için teşekkür ederim. Sarı uyarı dediğiniz harddisk benim harici olarak kullandığım WD'nin 1TB'lik usb 3.0 bir diski. Bir gün durduk yere sağlık durumu düşmüş ve bad sector yuvası olduğunu öylesine disk benchmark programı açtığım zaman görmüştüm ve ilk gördüğüm an ne oldu buna böyle durduk yere demiştim. Hala kullanıyorum onu. Okuma ve yazma hızı fena değil. Ama bu diski sadece arşiv olarak kullanıyorum yani oyun vs kurulu değil. Benim asıl oyunlarım Seagate Barracuda 500 GB sata 3 diskimde. Bunun da sağlık durumu çok iyi sizin için tekrar SS alıp atacağım disklerin durumunu. Bir tane SSD var zaten sistem de ona sadece windows kuruyorum bir de 3-5 program. Geri kalanı bomboş zaten. Şuan 40 GB küsür bir boş alan var SSD'de. Kendisi 60 GB zaten. Dediğiniz gibi zaten konuya hakimsiniz çünkü özelden de konuşmuştuk sizinle. Şu son 2-3 gün içerisinde belki de 10 kere format attım hep sıfırdan kurulum yaptım ve sıfırdan o kadar sürücüyü ve yazılımı en baştan kurmak zorunda kaldım ama bir türlü çözemedim. Şimdi bu kadar uğraşmama rağmen yazılım tarafından sorun çözülmüyorsa iki ihtimal var. Ya donanımların biri yada bir kaçı bozuk yada dediğiniz gibi virüs var. Ama hangisi bilmiyorum. Verdiğiniz yazılımlar ile bir tam tarama yapıp konuyu güncellerim. Bu arada sizin atmış olduğunuz SS'de gördüğüm üzere aynı sorun sizde de var belleğin büyük kısmını bekleme alanına almış. Ben şuan bu sorunu çözdüm her 5 dakika da bir sıfırlıyor ama tam olarak kalıcı bir çözüm değil sanıırım. Ayrıca bu sorun Windows 7 Home Premium, Windows 10 1809,1903 ve 1909 sürümlerinde de gördüm. Sanırım microsoft'un bir bug'ı bilemiyorum. Neyse hocam ben bir tarama yapayım bakalım sisteme virüs var mı yok mu anlaşılır zaten.

Bu SSD
SSD.jpg

Bu oyunların kurulu olduğu disk
Seagate.jpg

Buda sizin görmüş olduğunuz harici 1 tb olan disk
WD.jpg

Baihu

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Virüs çıkmazsa, şunları deneyebilirsiniz. Yedek sata kablosu varsa değiştirin. MemTest86 programı ile ramleri kontrol edin. İki tane ram varsa, yer değiştirin veya tek tek kullanın. Ekran kartından başka bir kart varsa, yer değiştirin veya geçici olarak çıkartın. Bunların hiç birisinde sorun yoksa, geriye güç kaynağı kalıyor. Yazılımsal bir sorun yaşamış olsanız, yüklediğiniz Windows sürümlerinden birisi istediğiniz gibi çalışırdı.