Merhaba,
Bu hataları ne yaparken alıyorsunuz? Son zamanlarda driver vs. güncellediniz mi?
Ekran kartı driverında sorun olabilir. DDU (Driver Display Uninstaller) isimli programla ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden yükleyin.
BlueScreenView isimli programı yükleyip kırmızı ile işaretli hata komutunu buradan paylaşın ya da internette aratın.
Önceden bu sorunu ben de yaşamıştım. ntoskrnl.exe sanırım kernel ile alakalı bir sistem dosyasıydı.
Ben de önceden bu sorunu yaşadığım için size şu soruları soracağım.
- Bilgisayarınızda Wise Care 365 kurulu mu?
- Hangi temizlik programlarını kullanıyorsunuz?
- IObit'in programlarını kullanıyor musunuz? (Örneğin Advanced System Care, Disk Defrag gibi...)
Şuan Iobit Driver kullanıyorum
@Halktan BiriIObit firmasının yazılımlarını önermiyorum.
IObit firmasının yazılımlarını önermiyorum.
Mavi ekran hatasına sebep olan sorun büyük ihtimalle yazılımsal. Ama düşük bir ihtimal de olsa donanımsal olabilir.
Biraz araştırayım. Bir sonuca ulaşırsam buradan yazarım.
@Halktan Biri
Program yanlış sürücü kurmuş olmasın?
Bilgisayarında antivirüs varsa kaldırın ve bir süre öyle deneyin. Bir de WhoCrashed'ı indirip sonucu yazın:Sorunun bir çözümü yok mu ?
En son aldığım hatalar
NETIO.SYS NETIO.SYS+13dc6 fffff805`f52d0000 fffff805`f5359000 0x00089000 0x62e4197b 29.07.2022 20:31:39
ntoskrnl.exe ntoskrnl.exe+592bd fffff800`13e99000 fffff800`147fa000 0x00961000 0x5b2343b3 15.06.2018 07:42:27
Olabilir.@Halktan Biri
Program yanlış sürücü kurmuş olmasın?
Olabilir.
Bad pool header sorununun sebepleri:
Sorunun çözümleri için şu sayfaya bakmanızı öneririm.
- Sisteme virüs bulaşması
- Sürücü çakışması veya güncel olmayan sürücüler
- Sorunlu RAM bellekler
Bad Pool Header Blue Screen
RAM'den olduğuna nasıl emin oldunuz?Sorunum maalesef ram den kaynaklanıyor imiş.![]()
RAM'den olduğuna nasıl emin oldunuz?
Belki de yazılımsal bir sorundur. Eğer mümkünse temiz kurulumla Windows 10 kurun ve IObit Driver Booster ve benzeri driver güncelleme programlarını kullanmayın.
Yine de tavsiyem format atıp Windows 10 kurun. Daha sonra bir süre kullanın aynı hatayı verip vermemesini anlamak için.Windows bellek tanımlama aracını kullandım.Sonuç olarak donanımsal anlamda bellek bozuk dedi.
Memtest ile bilgisayarı taratır mısın.Sorunum maalesef ram den kaynaklanıyor imiş.![]()
Arkadaş Windows'un bellek tanılama aracını kullandığını söylemiş. RAM Test ile benzer bir yazılım. Ama bu dediğim Windows üzerinden çalışıyor.Memtest ile bilgisayarı taratır mısın.