Windows 10 Ana Konu

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
benim ki de uzun süre kullanmayınca yapıyor sıfırlayınca düzeliyordu ama benim pc antika.
valla zaten antika olmayan ne kullanıyorsun bilmiyorum. bir ara telefondu sürekli bahsettiğin. yok atıyom yok şu oluyor yok bu oluyor diye.

neyse, benim sıfırlama gibi pek bir niyetim yok, laptop da antika değil.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
İlginçtir sık sık mavi ekran hatası almaya başladım. Bilgisayarı uyut modunda kullanırım genelde. Açınca bir iki şeyi başlatıyorum tarayıcı gibi. Bir iki sn donukluk ve direk mavi ekran.
Bir ara uyku modunda performans düşüşü tarzında şeyler vardı düzeldimi emin değilim ama uyku modunda kullanmama çalışın bakalım bir fark olacakmı.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
İlginçtir sık sık mavi ekran hatası almaya başladım. Bilgisayarı uyut modunda kullanırım genelde. Açınca bir iki şeyi başlatıyorum tarayıcı gibi. Bir iki sn donukluk ve direk mavi ekran.
Yeni bir güncelleme geldiyse çakışan bir şeyler olabilir. Bana da bir keresinde Norton satın almıştım, güncellemelerden biriyle çakışıyormuş, güncellemeyi kaldırınca düzelmişti.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Yeni bir güncelleme geldiyse çakışan bir şeyler olabilir. Bana da bir keresinde Norton satın almıştım, güncellemelerden biriyle çakışıyormuş, güncellemeyi kaldırınca düzelmişti.
Valla suan Windows 10 u ilk halinden beri kullananlar en son surumuyle format atsinlar bence. .

Bir suru guncelleme geldi o bu su karısmıstır diye dusunuyorum .

Windows guncellemelerinin mantigi degismesi lazim diye dusunuyorum eksik gibi oluyor sanki .

Ama bu konu hakkinda hicbir bilgim yok suan paikolojik olarak etkilendigim bir seyi soyluyorum yani W10 ilk surumden beri kullanip onun ustune guncelleme yapmak psikolojik olarak beni kotu etkliyor ki beni oyle etkiluyorsa buyuk ihtimal oyledir :)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Windows 10 hatalarından o kadar sıkıldım ki bıktım artık. Direk sildim Windows 8.1'e geri döndüm sonunda mis gibi. Ne bug var ne hata var.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
benim ki askıya alınca uyanınca usbler ve ses kartı iptal oluyor bu bug? yoksa asrock 775i945gz kaynaklı?
genede 10'a devam...
Windows 10 hatalarından o kadar sıkıldım ki bıktım artık. Direk sildim Windows 8.1'e geri döndüm sonunda mis gibi. Ne bug var ne hata var.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Uyku bugu var sonra daha çok fazla bug var. 8.1 iyidir.
8.1 yok bende isolar uçtu vista,10 ve linux mint 17,3 var sadece kurmam artık 8.1...
sitede bug var her urle ile kodlansada video gömülüyor...
yazıdaki seda ile seda sayan'ın ilgisi yoktur...

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Hay masallah ne güncelleme geldi :D
5c441e9025ebecc5d59ef5359a25d6c4.jpg

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
windows 10 iyidir güzeldir hele ki pro ise tadından yenmez (pro'nun bi farkını görmemiş ama pro kullandığı için hava atma adına atılmış post) :D

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Son sürüm insider prewievde bile sorun yok valla. Sizde bu kadar problem nasıl çıkıyor? :p
Ekran+Görüntüsü+(1).png

windows 10 iyidir güzeldir hele ki pro ise tadından yenmez (pro'nun bi farkını görmemiş ama pro kullandığı için hava atma adına atılmış post) :D
Proda ağ konusunda bir kaç özellik vardı sanırım.
Bitlocker ile hdd-usb şifreleme var.
Kilit ekranında otomatik olarak değişen arkaplan var belli bir zamana göre. (Çeşitli uygulamalar ile de yapılabilir ama)

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Son sürüm insider prewievde bile sorun yok valla. Sizde bu kadar problem nasıl çıkıyor?[emoji14]
3xb4LxJ.jpg

Proda ağ konusunda bir kaç özellik vardı sanırım.
Bitlocker ile hdd-usb şifreleme var.
Kilit ekranında otomatik olarak değişen arkaplan var belli bir zamana göre. (Çeşitli uygulamalar ile de yapılabilir ama)
Kilit ekranında değişen arkaplan home'da da vardı o bitlocker şeysini falan kurcalamadım benim pro'nun daha çiçeği burunda dün geçtim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Bu bahsedilen sorunların hiç birini yaşamadım.
@ConfickerBelasi İstersen 8.1 linki verebilirim hızlı çekersin :)
sağolasın orjinal 10 pro Bill uncle'ın hediyesi gerçi şuan pcde vista(meraktan çalışır mı? nevet çalışıyor), 10 pro ve linux mint 17.3 var çoğunlukla linux mint açık80gb hd080hj de vista ölsede sistemi bozmaz gibi...

wMwMw

Profesör
Reaksiyon puanı
96
sağolasın orjinal 10 pro Bill uncle'ın hediyesi gerçi şuan pcde vista(meraktan çalışır mı? nevet çalışıyor), 10 pro ve linux mint 17.3 var çoğunlukla linux mint açık80gb hd080hj de vista ölsede sistemi bozmaz gibi...

Buyur usta elinin altında bulunsun yinede bir gün lazım olur :)

Windows 8.1 Turkish 32 Bit

Windows 8.1 Turkish 64 Bit

Windows 8.1 Single Language Turkish 32 Bit

Windows 8.1 Single Language Turkish 64 Bit

Linkler 24 saat sonra iptal olur bilgin olsun.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Microsoft .NET Framework yüklenmiyor sürekli bir hata veriyor gerçekten illallah ettim. Bunu nasıl çözebilirim? Dosyaları indiriyorum yükleniyor diyor 4-5 dk bekliyor hata oldu diyor çözüm önerisi olan var mı?

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Microsoft .NET Framework yüklenmiyor sürekli bir hata veriyor gerçekten illallah ettim. Bunu nasıl çözebilirim? Dosyaları indiriyorum yükleniyor diyor 4-5 dk bekliyor hata oldu diyor çözüm önerisi olan var mı?
kendin indirip mi yüklemeye çalışıyorsun yoksa update ile kendisi mi indiriyor? Özellik ekle kısmından yüklemeyi deneyebilirsin.
Denetim Masası-Programlar-Windows Özelliklerini Aç veya Kapat

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Arkadaşlar bilgisayar açılırken entegre olan mail adresinin şifresini istiyor du bende netplwiz yoluyla açılışta şifre isteme olayını kaldırdım sorun şu ki PC uykuya geçip açılınca yine şifre istiyor onu nasıl engellerim?
Sorunuza yanıt aldınız mı bilmiyorum ama aşağıdaki seçenekten ayarlayabilirsiniz.

3LG17r.png

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
kendin indirip mi yüklemeye çalışıyorsun yoksa update ile kendisi mi indiriyor? Özellik ekle kısmından yüklemeyi deneyebilirsin.
Denetim Masası-Programlar-Windows Özelliklerini Aç veya Kapat
Windows özelliklerini aç yapınca kendisi yine takılıyor, update'de sistem güncel gözüküyor, kendim indirip yüklüyorum yine hata alıyorum. En son aklıma güncelleme hata denetleme olayı geldi onu denedim birkaç sorun buldu onu çözdü suan kurdu.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Windows özelliklerini aç yapınca kendisi yine takılıyor, update'de sistem güncel gözüküyor, kendim indirip yüklüyorum yine hata alıyorum. En son aklıma güncelleme hata denetleme olayı geldi onu denedim birkaç sorun buldu onu çözdü suan kurdu.
Linux Mint'te yok böyle hayvanlıklar...