Windovs program kaldırma ve yükleme (?)

Bu konuyu okuyanlar

king89

Öğrenci
Katılım
14 Mart 2016
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
35
MERHABA ;

windovs 10 ücretsiz çıkmıştı bende sürüm güncelledim. ancak artık bu celeron bilgisayarım çok yavaşladı. açıkçası bence bu hard diskin artık fazla yüklenmiş olmasından kaynaklanıyor bence ,yani daha öncede tecrübe ettim sanki ordan biliyorum. aslına baksan çok da dolu değil 320 GB nin en az 225 GB boş. ama çok yavaşladı.bende kendi dosyalarıma zarar vermeden temizleme yapmak istiyorum. hem belki virüs mirüs de varsa onlarda temizlenmiş olur diye denetim masasından başladım programları kaldırmaya SORULARIM;

1) Microsoft .NET framework doyaları vardı bi kısmını zaten kaldırdım. kalanları da tek tek kaldırıyorum. bunlar bir zarar oluşturur mu. kaldırırken soruyor ve kaldırısanız en az 2 ürün çalışamaz hale gelecektir diyor ama bunlar hangi yazılımlar onu göstermiyor,ne tür yazılımlar işlevsiz hale gelir aceba.

valla bilimsel çalışmalarımla ilgileniyorum şu an. yani oyun moyun hiç oynamam mesela , ama şu problemleri yaratır mı misal ; browserden bir siteye girip üye olmak ve eklentileri açmak istiyorum. bir hata veriri mi mesela böle bir durumda. yada tarayıcının bazı kısımlarını işlevsiz hale getirir mi.

2) temizlenmesi gereken dosyalar sadece denetimmasasındakiler değil sanki. yani bazıları görünmüyor bence ,çünkü çok az hacim oluyor topladığımda hepsini.

3) toplu kaldırma mümkün mü?

4)kaldırdıklarımı listeleyen ve daha sonradan bunları ordan komut vermemle otomatik yükleyecek bir sekme var mı?

6)IIS ekspres böyle dosyalar da var. kaldırabilir miyim. yani bilgisayaraım hafif olsun istiyorumda çünkü eminim gereksizleri temizlersem bilgisayarım daha hızlı olacak aynı benim gibi.:)

teşekkürler.
 
Son düzenleme:

king89

Öğrenci
Katılım
14 Mart 2016
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
35
ek soru: ya bazı programları ben C/ sürücüsüne gelşdim mesela ordam basit kopyala sil tekniği ile silsem olmuyor mu, mesela windovs 10 sürümünü yüklemişiz sevaptır diye. ama uğursuz eski windovs dosyası hala duruyor hemde 10 GB filandı sanırm (yani<7 GB deil onu biliyorum) işte hemen ordan siliversem olmuyor mu bu dosyayı (old windovs dosyası) windovs farklı anlatmış da bu dosyayı kaldırma filan
 

king89

Öğrenci
Katılım
14 Mart 2016
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
35
not SQL srverler felan valla hepsini siliyorum teker teker sıradan geçiriyorum. :) ama umuyorum tehlikelişeyler yapmıyorum dur. yani SQL bir veritabanı ne olsa.
 

Son mesajlar

Üst