• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Win7 Ultimate Uyumuyor

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104

Fiberadam

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Benim boyle bir sorunmum olmadigi icin denemedim, o nedenle ise yariyormu bilmiyorum ama bakmanda yarar var sanirim

Open control Paneland goto

Power Options > change Plan settings > Advanced Power Settings

+Sleep
Allow hybrid Sleep > disabled
Allow wake timers >
disable/enable try both settings

+USB
USB selective suspend > ENABLE

+When Shareing media [ This is the critical one ]

Set to allow the computer to sleep

coldnight

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bende de uyumama sorunu vardı düzelttim. Sorunun kaynağı bilgisayarı uyku moduna geçiren donanımlardan biridir. Başlata cmd yazın ve komut yöneticisine şunu yapıştırın.

powercfg -devicequery wake_armed

karşınıza güç yönetimi özelliği olan donanımlarınızın listesi çıkar. Fare, ağ bağdaştırıcısı, klavye vs.

aygıt yöneticisinden sırasıyla bu donanımların özelliklerine girip güç yönetimindeki bütün tik leri kaldırıp deneyin.

Ben fareyi devre dışı bıraktım çözüldü.

ekranalntss.png

Mavi ekran hatalarıyla sık sık karşılaşanlar için karma uyku modunu da kapatmalarını öneririm.

ekranalntsmt.png

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
@coldnight teşekkürler işimi 2. resim işimi gördü :mrgreen:

çözümü 1. mesaja ekliyorum :)

ve yardım etmek isteyen tüm arkadaşlara teşekkürler en sonunda win7 uyuttum
pis.png

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Bende de uyumama sorunu vardı düzelttim. Sorunun kaynağı bilgisayarı uyku moduna geçiren donanımlardan biridir. Başlata cmd yazın ve komut yöneticisine şunu yapıştırın.

powercfg -devicequery wake_armed

karşınıza güç yönetimi özelliği olan donanımlarınızın listesi çıkar. Fare, ağ bağdaştırıcısı, klavye vs.

aygıt yöneticisinden sırasıyla bu donanımların özelliklerine girip güç yönetimindeki bütün tik leri kaldırıp deneyin.

Ben fareyi devre dışı bıraktım çözüldü.

bende bu kısımı denedim benim win 7 de uyudu, gıcıklık olsun diye hemen geri uyandırdım ama...

ellerine sağlık coldnight

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bu sayfada iken A4tech KB-8 Klavye kısayolundan sleep kısayol tuşuna bastım, uyuttum uyandırdım ve geri geldim, sorun yok..

Ekleme :

Şu ayarlara bakmanızda yarar var :)

@coldnight teşekkürler işimi 2. resim işimi gördü :mrgreen:

çözümü 1. mesaja ekliyorum :)

ve yardım etmek isteyen tüm arkadaşlara teşekkürler en sonunda win7 uyuttum
pis.png
Aynı resmi daha önce mesaja eklemiştim, ingilizce olduğu için gözden kaçtı demek ki :)

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Aynı resmi daha önce mesaja eklemiştim, ingilizce olduğu için gözden kaçtı demek ki :)

aynı resmin modifiyeli versiyonunda direk nereyi yapcağımı gösterdi arkadaş :) sizin verdiğiniz resimde hemen her olasılığı tek tek deniyordum :D bir yandan da biosu gurcukluyordum ona göre seçeneklerde değişiyordu :mrgreen:

Minona

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konu açılalı baya olmuş ama yine de arkadaş bir teşekkürü hak ediyor :)
Benim sorunum uyumuyor değil biraz geç uyuyordu :D ama neyse ki bu konu sayesinde artık anında uyutuyorum :thumbup:

yattarali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sorunu çözdüm. Yukarıda söylediğiniz şeyleri yaptım baktım olmuyor sırasıyla denetim masası>güç seçenekleri>bilgisayarın uyku moduna geçme ayarlarına değiştir>gelişmiş güç ayarlarını değiştir'e tıkladım. karşıma bi pencere çıktı. Orada plan varsayılanlarını geri yükle dedim. Ancak bunu Dengeli [Etkin] modunda yaptım. Güç tasarrufu ve Yüksek Performans modunda olur mu bilmem. Sonra sorun çözüldü.

Bu da olmazsa uykuya almak için güç düğmesine basarken ctrl+shift'e de basıp öyle uyutun.

Reaksiyon puanı
16,128
yıl 2017 olmuş 7 desteği bitmiş hala 7 kullanılmaz 10 kurun keyfinize bakın.