Win7 Format Atarken HDD'yi Görmüyor

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar dün gece pcye format atmak için Zamundadan bi Win7 kalıbı indirdim( daha öncede ordan indirmiştim) Ubs'ye attım falan kurulum güzel başladı.Kurulum tamamlandı 10dan geri saydı yeniden başladı ama kurulumu baştan aldı tekrar İnstall Windows geldi bende yarıda kestim.Sonra tekrar format atmaya çalışıncadaHdd'yi görmedi.

Bios'tan Achi olan kısmı Ide yaptım başka win7 indirip denedim olmadı.Bende en son Ubuntu kurdum şuan ubuntu var.TEkrar denedim az önce formatlamayı yine olmadı.

Ne yapmalıyım nasıl halledebilirim?

Usbye Win7 usb tool ile atıyorum acaba başka şekildemi atmalıyım?

Allah rızası içni yardım edin 2 gündür bunla uraşıyorum deli oldum:confused1:

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Harddisk kablosu yerinden oynamış olabilir, bir kontrol et.

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Netbook kullaniyorum = acer aspire one d255 :s

irfan-06

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence Dvd ile kurulum yap. Tabi ilk önce achi konumuna getir hdd yi biostan

dj rush

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hdd yi biçimlendirip Windows 7 kurmayı denedin mi ?
Biçimlendiremiyorsan XP cd si ile biçimlendirmeyi dene ve tekrar Windows 7 dvd disini takıp bak bakalım hdd yi görücek mi , yakın zamanda başıma benzer bir olay geldi Live XP cd si ile sistemi açıp hdd yi biçimlendirdim.

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Netbookta ubuntu kurulu şuan illa Xp cd siylemi formatlamam gerekiyo ?başka bi şekilde formatlayamazmıyım ?

Birde nette sata -raid entegresi yapılmış win7 ler var onlardan indirip kursam olurmu acaba ?

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Evet o hdd den bahsediyorum.Sadece Xp cdiylemi formatlayabilirim Hdd'yi yani başka bi çözümü yokmu ? birde o sata eklentili Win7 ler işe yaramazmı ?

dj rush

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hdd tek parçadan mı oluşuyur ve içinde önemli veriler var mı?
Daha önceden Windows 7 kurabildiğine göre sata entegreli sisteme gerek yok.

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
2 bölümdü c ve d. Ve D de 20Gb'a yakın müzük arşivi artı filmler diziler setuplar falan var.Ama hallolacaksa gözden çıkardım hepsini yeterki hallolsun

by.xxl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum, herhangi bir yöntemle hdd yi komple biçimlendirmeyi atmayı dene. Eğer hddyi komple biçimlendirirsen hdd ler görünür duruma geçecektir aynı sorun bende de vardı. dediğim gibi hddyi komple biçimlendirdim kuruluma geçtim.

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
dostum, herhangi bir yöntemle hdd yi komple biçimlendirmeyi atmayı dene. Eğer hddyi komple biçimlendirirsen hdd ler görünür duruma geçecektir aynı sorun bende de vardı. dediğim gibi hddyi komple biçimlendirdim kuruluma geçtim.

Nasıl yapacam komple biçimlendirmeyi ?

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
yanlış yapıyorsun usb den win7 kurmaya çalısıyorsun yanlış anlamadıysam kur işlemi başladıgı anda pc restart ettiğins usb yi cıkartıp windows logosunu gorunce tekrar tak cıkartmazsan kurulum her seferınde yenıden başlıyacaktır.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bence biçimlendirmeden önce farklı şeyleri deneyin.
Anakartın Cd si varsa şu işlemi deneyin mesela. kurulumu başlatın, Hdd yi göremediği yere kadar gelin, Anakart cd sini takın, gözat' ı tıklayın, anakart cd'si içinden sata bölümüne girin, sisteme uyumlu olan sata driveri yükleyin. Hdd'yi görmesi lazım.

Cd yoksa internet'ten indirip yapın aynı işlemi.

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
yanlış yapıyorsun usb den win7 kurmaya çalısıyorsun yanlış anlamadıysam kur işlemi başladıgı anda pc restart ettiğins usb yi cıkartıp windows logosunu gorunce tekrar tak cıkartmazsan kurulum her seferınde yenıden başlıyacaktır.

Artık Hddyi hiç görmediğinden yükleme işlemine başlayamıyorum bile.Şu Hdd yi nasıl kople formatlarım ? (tai işe kesin yarayacaksa ,yoksa bir dünya şey var D'de gitmesin onlarda)

Bence biçimlendirmeden önce farklı şeyleri deneyin.
Anakartın Cd si varsa şu işlemi deneyin mesela. kurulumu başlatın, Hdd yi göremediği yere kadar gelin, Anakart cd sini takın, gözat' ı tıklayın, anakart cd'si içinden sata bölümüne girin, sisteme uyumlu olan sata driveri yükleyin. Hdd'yi görmesi lazım.

Cd yoksa internet'ten indirip yapın aynı işlemi.

Kardeş netbook kullanıyorum dvd Cd yok.ayrıca internetten indirsem bile ubuntuu kullandığımdan Exe.leri açamıyorum diriver veya benzeri ibşe indirmek işe yaramıyo

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
normal dvd yokmu yada başka bir win7. kullandııgn win7 de problem olabilir. bios ekranın da hdd gorunuyormu hdd nin kablosunu cıkartıp baska slota tak

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
normal dvd yokmu yada başka bir win7. kullandııgn win7 de problem olabilir. bios ekranın da hdd gorunuyormu hdd nin kablosunu cıkartıp baska slota tak

Biosta hdd görünüyor.başka bi pc daha var evde win7. ama iki kere indirdim ikisindede olmuyo sorun indirdiğim win7de değil gibi

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
xp cd si varmı onunla dene hdd kısmına gelince c yı formatla içerisnde bir şey yoksa bazen hdd sorun cıkartabiliyor. xp ile cozebilirsin belkı olmadı
hirens ile denıyecez

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
xp cd si varmı onunla dene hdd kısmına gelince c yı formatla içerisnde bir şey yoksa bazen hdd sorun cıkartabiliyor. xp ile cozebilirsin belkı olmadı
hirens ile denıyecez

Tamam abi şimdi bi xp indirip denicem sonucu yazarım.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
pardon ya netbook senınkı usb de çalışmaz

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Kardeş netbook kullanıyorum dvd Cd yok.ayrıca internetten indirsem bile ubuntuu kullandığımdan Exe.leri açamıyorum diriver veya benzeri ibşe indirmek işe yaramıyo

Exe dosyası değil zaten bu. Çok küçük bir dosya. Ubuntu ile işin yok zaten. Win 7 kurulumunda yapacaksın bu işlemi. Hdd bulunamadı uyarısı verdiği bölümde sürücü yükle tıklıyorsun, hedefi gösterip tamam dediğinde otomatik olarak yüklüyor zaten. Sata driver entegreli Win7 de işini görür ama sistemine uygun olması gerekir. Bence formattan önce bunu dene.

Win7 kurulum esnasında, hdd görememe gibi durumlarda cd çıkarıp başka bir cd den sürücüyü gösterip yükledikten sonra, tekrar Win7 cd si takarak kuruluma devam etme olanağı sağlıyor. Usb de da aynı olabilir durum. aynı işlemi usb ile de deneyebilirsin

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bios ayarlarında sata modunu kapattınmı.

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Exe dosyası değil zaten bu. Çok küçük bir dosya. Ubuntu ile işin yok zaten. Win 7 kurulumunda yapacaksın bu işlemi. Hdd bulunamadı uyarısı verdiği bölümde sürücü yükle tıklıyorsun, hedefi gösterip tamam dediğinde otomatik olarak yüklüyor zaten. Sata driver entegreli Win7 de işini görür ama sistemine uygun olması gerekir. Bence formattan önce bunu dene.

Win7 kurulum esnasında, hdd görememe gibi durumlarda cd çıkarıp başka bir cd den sürücüyü gösterip yükledikten sonra, tekrar Win7 cd si takarak kuruluma devam etme olanağı sağlıyor. Usb de da aynı olabilir durum. aynı işlemi usb ile de deneyebilirsin

Kardeş ne indirecem şimdi? indirdiğim dosyayı Wwin7 olan usbye atacam load dirver diyip onu seçecem yanlışmı anladım?

eğer win7ye entegre etmek falan gerekiyorsa onu becerebileceğimi sanmıyorum :/

bios ayarlarında sata modunu kapattınmı.

biosta fazla bi ayar yok zaten zadece achi olan kısmı ide yaptım

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
hirens usb ye kurup çalıştır içersinde mini xp mini 98 var onları deneyıp hdd gorunuyormu bir bak
içersinde bir cok araç var işe yarayını bulursun biraz kurcala. hdd repair uygulamalrı vardır çözebilir sorunu.
http://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-disk

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Kardeş ne indirecem şimdi? indirdiğim dosyayı Wwin7 olan usbye atacam load dirver diyip onu seçecem yanlışmı anladım?

eğer win7ye entegre etmek falan gerekiyorsa onu becerebileceğimi sanmıyorum :/

Şu dosya işini görür sanırım, indirip bakmadım.

http://www.netbookfiles.com/9592/acer-aspire-one-d255-sata-ahci-driver-win7-8941004/

bunu rardan çıkarıp usb ye at, Win7 kurulumda hdd yi görmediği bölüme geldiğinde sürücü yükle bölümünden usb içine girip bu dosyayı bul, sata klasörü içinde olması gerek sys dosyası. dosyayı seç tamam de yüklediği zaman eğer sorun bu ise hdd'leri görecektir.

hakanordu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 gün önce yeni aldığım packard bell netbook win 7 ultimate kurmak istedim. datarecovery de silince hdd görmüyordu.PB sitesinden ahcı tanıtım dosyalarını indirdim olmadı tekrar denedim yine olmadı.

Linux minti kurarken harddiski gördü. Orada minte 20 gb alan 20 gb takas alanı bıraktım. geri kalanı boş bırakarak minti kurdum.

Sistem seçeneklerinden partitionmagic programı ile boş olan harddiskleri ntfs olarak biçimlendirdim.Yaklaşık bu uygulama 1 saat aldı.
Kapatım usb den win7 kurmaya başlayınca hdd gördü.
Biosta ahcı açık kalsın. bide varsa recovery kapalı olsun

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Şu dosya işini görür sanırım, indirip bakmadım.

http://www.netbookfiles.com/9592/acer-aspire-one-d255-sata-ahci-driver-win7-8941004/

bunu rardan çıkarıp usb ye at, Win7 kurulumda hdd yi görmediği bölüme geldiğinde sürücü yükle bölümünden usb içine girip bu dosyayı bul, sata klasörü içinde olması gerek sys dosyası. dosyayı seç tamam de yüklediği zaman eğer sorun bu ise hdd'leri görecektir.

Dosyayı indirdim klasöre çıkardım.İçinde şunlar var. bu klasörü olduğu gibi boot ettiğim win7 (Usb) ye mi atacam ? birde o load driver kısmından bu içindekilerden hangisini seçecem?

28icglf.png

Sata klasörü dediğin hangisi tam anlamadım? usb deki win7 içinde olan sata klasörümü?

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Dosyayı indirdim klasöre çıkardım.İçinde şunlar var. bu klasörü olduğu gibi boot ettiğim win7 (Usb) ye mi atacam ? birde o load driver kısmından bu içindekilerden hangisini seçecem?

28icglf.png

Sata klasörü dediğin hangisi tam anlamadım? usb deki win7 içinde olan sata klasörümü?

Ben indirip bakmamıştım. Setup dosyası olduğu için olmaz sanırım.

Win7 içinde sata klasörü demşsiniz, sanırım sata entegreli Win7 mi elinizdeki? Normalde orjinalin de sata klasörü yok diye biliyorum.

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Ben indirip bakmamıştım. Setup dosyası olduğu için olmaz sanırım.

Win7 içinde sata klasörü demşsiniz, sanırım sata entegreli Win7 mi elinizdeki? Normalde orjinalin de sata klasörü yok diye biliyorum.

yok sata klasörü galiba.satalı olanı indirmedim.Ee napmama gerek peki setup'lı olunca olmuyo mu yada başka nasıl olur?