Win XP Format Atarken Biçimlendirme Yarım Kaldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan orphy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

orphy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Vista yüklü olan bir laptopa kendi hazırladığım SATA driverları ekli Win XP CDsiyle format atmaya çalıştım. Ancak Diskleri sildikten sonra biçimlendirmeye geldiğimde %5 te kaldı. Daha fazla ilerlemiyor. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir ve ne yapmam gerekir? Bilgisayarı kapatmadım harddiske zarar gelebilir diye. Hala %5te duruyor biçimlendirme.

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
umarım diskten kaynaklanan bi problem değildir..

Ben olsam usb veya cd den calışan bir işletim sistemiyle format atmayı denerdim..

Reaksiyon puanı
189
CD'deki SATA driverlarını değiştirmeyi deneyin. üzerinde ekli olan sürücüler sistemle uyumsuzluk sağlıyor olabilir...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Vista DVD var ise onunla at formatını,
Harddiskini formatlamış olarak kurulum ekranından geri dönersin ;)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
bilgisayarı yeniden başlat recovery yap laptopunun markasına göre değişir ama f9 dur büyük ihtimal... önce vista tekrar kurulur ondan sonra sağlam bir xp cd si bul ve kurulum yap

orphy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler herkese cevaplar için ancak şöyle bir sorun vardı ve ondan format atmak ihtiyacı hissettim. Sorunum, system32/winload.exe sorunu veriyordu. Recovery DVDsini kullandığımda da ön yüklemeyi yapıyor ve aynı sorunu uzun bir bekleyişten sonra veriyordu.

Herneyse bir süre cevap bekledikten sonra gözümü kapatıp bilgisayarı biçimlendirmenin ortasında tekrar başlattım. Sonra tekrar XP kurulumuna devam ettim bu sefer oldu takılmadan. Diskte şimdilik bir sorun yok gibi gözüküyor. Tekrar teşekkürler herkese.

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
hızlı format mı atmıştın normal format mı ? normal formatta takıldı ise bad sector var diskinde

isttanbullu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar acil yardım lazım laptopa format atarken şarj bittiği için kapandı şarjı takıp tekrar açtım ama devam etmedi ekranda yeniden başlat yazıyo ctrl alt del yaparak ama onuda yapıyorum yine aynısı yazıyo yani bi türlü devam ettiremedim sizce sorun ne olabilir??????