Win 98 kuramıyorum

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ya çok denedim ama bi türlü kuramadım sanal pc de kuruluyor fekat normal kurmaya kalkınca siyah bi ekranda (win 98 kur dosyaları bulunamıyor) diyor ve öyle kalıyor fdisk bile yapamıyorum acaba neden kaynaklanıyor

not:virtualbox a kurunca görüntü çok dandik ve belirsiz oluyor

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
ilk denemede ntfs idi sonrakinde ext4

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
diski fat 32 ile biçimlendir Windows 98 se öncesiyse fat16 disk bölümü oluşturmak için fdisk komutunu kullanabilirsin. Daha sonra c üzerine ya da ayrı bir bölüme windows kurulum dosyalarını kopyala ve setup komutunuı kullanarak kurmaya başla hata verirse setupcor komutunu kullanabilirsin :)

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Ext4 mex 4 karıştırma sen :)

Fdisk komutu ile yapamıyosan xp cd sini al kurulumda bölümleri sil (tabi verin yoksa ) bölüm oluştur diyerek bölümü fat 32 olarak oluştur tam format attır. Xp dosyaları kopyalanıyor dediğinde reset at ve win98 yeniden kurmayı dene

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
tamam yani bunları yapınca olur dimi yani sistemim yeni olduğu için olmasın

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Sistemin yeni olduğu için olabilirmi , olabilir aslında win98 in donanım bilgisi çok eski sorunlar olabilir, özellikle sata ise ki öyledir. Hiç kuramayabilirsin. Belki şuandaki durumunda ondan olabilir. Kurt düşürdün şimdi bak :) Dene ama bence çok uğraşma wmwarede fantezine devam et

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
eğer anakartın yeni ise, anakart üreticisinin sitesine bi göz at bence. çünkü yeni chipset ler win98 çalıştırmıyor...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
bak bunu iyi söyledin ben bi bakayım hele

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
iyide sen neden windows 98 kurmak istiyorsun ki :D bak önce c d yi tak daha sonra fdsik komutunu kullanarak bölüm oluştur daha sonra c sürücüne win98 isimli dosya oluştur cd nin içine girerek copy *.* c:\win98 yaz entere bas daha sonra c nin içine gir "dir win98" yaz entere bas tırnaklar hariç :D daha sonra setupcor \is \im yaz kuruluma başlar lakin ben ilk baş sanal pcde olmadığını sanmıştım ama sen direk kumaya çalışıyorsun o yüzden şöyle bir durum var yaklaşık 3-4 senedir donanım üreticileri windows 98 destek vermeyi kestiler kursan bile sürücü sıkıntın olacaktır bunu unutma ve bilinçsiz bir şekilde kurulum yapmaya çalışırsan geri dönüşü olmayan veri kayıplrı yaşayabilir.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
sadece nostalji amaçlı kurmak istemiştim demek hata etmişim

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
iyide sen neden windows 98 kurmak istiyorsun ki :D bak önce c d yi tak daha sonra fdsik komutunu kullanarak bölüm oluştur daha sonra c sürücüne win98 isimli dosya oluştur cd nin içine girerek copy *.* c:\win98 yaz entere bas daha sonra c nin içine gir "dir win98" yaz entere bas tırnaklar hariç :D daha sonra setupcor \is \im yaz kuruluma başlar lakin ben ilk baş sanal pcde olmadığını sanmıştım ama sen direk kumaya çalışıyorsun o yüzden şöyle bir durum var yaklaşık 3-4 senedir donanım üreticileri windows 98 destek vermeyi kestiler kursan bile sürücü sıkıntın olacaktır bunu unutma ve bilinçsiz bir şekilde kurulum yapmaya çalışırsan geri dönüşü olmayan veri kayıplrı yaşayabilir.
Arkadaş daha yeni çocuk yani.98 kullanmamış şimdi öğrenmek istiyor...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
almi bilgisayar kullanmada yeni değilim sadece eskiden internet cafelere gittiğimde kullandığım win98 hatırlamak amacıyla kurmak istemiştim

ki benim anlamadığımda sanal pc ye kurulupta normal pc ye neden kurulmadığı

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
almi bilgisayar kullanmada yeni değilim sadece eskiden internet cafelere gittiğimde kullandığım win98 hatırlamak amacıyla kurmak istemiştim

ki benim anlamadığımda sanal pc ye kurulupta normal pc ye neden kurulmadığı
Şu anda hangi işletim sistemini kullanıyorsun?

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
linux lerle çok uğraştım ama ne yazıkki şu an için xp

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
çok komik doğrusu sistemim intel dual core 2.50 1gb ram 512 mb ati 320 gb samsung hdd

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Windows XP yüklü makineye Windows 98 kuramazsın. Çünkü kendisinden daha farklı ve üst seviye sisteme kendisinden daha alt sistem kurulmaz.

Ben VirtualBox'a ne 95, 98 ne de Me kuramadım, sen yine iyi başarmışsın....

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Hdd'yi fat veya fat32 olarak biçimlendirmek gerekir 98 kurmak için,xp den itibaren ntfs sistemi kullanılmaya başlandı,şu anda xp kurulu ise hdd ntfs olarak biçimlendirilmiştir,yeni format gerekir ve dediğim gibi dosya sistemini fat32 olarak biçimlendirilirse ancak öyle kurulabilir 98.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
anladım bu da demek oluyorki ne zaman ki xp den bıkıp linux e geçtim o zaman önce 98 sonra linux kurarım