Win 8 Format Sonrası Lisans Gider mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Goliath
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Goliath

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar dell pc aldığımda içinde Win8 kuruluydu yani orjinal lisansli. Ben ilk defa format atacağım format atarsam lisansı silinirmi gidermi ?

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Orjinal kurulum cd si yer alıyor gönderilen cdler arasında, formattan sonra lisans anahtarını girerseniz yine orjinal oluyor diye biliyorum.
Sistem kurulumunu o cd ile yaptırın ,benim lisans anahtarım kasanın köşesinde bulunan etikette vardı. Hala orjinal yani .

Goliath

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:) Benim PC Masaüstü değil laptop. Bunun yanındada CD vermemişlerdi kendileri kurdular win8'i verdiler. O yüzden soruyorum bende

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Benim pek donanımsal bilgim yoktur ama, lisanslı bir windows 8 cd si alıp formattan sonra sistemi onunla kursan olurmu acaba, tabi bu tamamen mantık ile yürüttüğüm bir akıl .

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Laptop' un altını çevir bak. Etiket gibi birşey var mı diye.

Eğer yoksa FreeDOS gelmiştir. Yani attığın format sonrası ya illegal yollarla etkinleştirmen gerekiyor ya da orjinal Win 8 alıp öyle etkinleştirebilirsin :)

Goliath

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows 8 Etiketi var ama kod yok , windows 8 yüklü hani ayarlardan girince 2 tür seçenek çıkıyodu ordan sıfırlıyoduk sistemi falan. Ordan lisans gitmez gibime geliyo ama yanılıyormuyum ?

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Windows 8 Etiketi var ama kod yok , windows 8 yüklü hani ayarlardan girince 2 tür seçenek çıkıyodu ordan sıfırlıyoduk sistemi falan. Ordan lisans gitmez gibime geliyo ama yanılıyormuyum ?

Bas formatı gitsin, onlar etiketi koymadıysa sende illegal yolla koyarsın etiketini :devil2:

equivalent

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Elinizdeki DVD'den başka bir sürüm kuracaksanız gider. Orijinal keyiniz olması lazım.

PelinYavas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistemi geri yüklerseniz gitmez. Ancak format atıp yeni bir sistem kurarsanız haliyle lisansınız bu sistem için geçerli olmaz.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
windows 8 in sistemi sıfırla özelliği var zaten. sistemi sıfırladıktan sonra yeni format atılmış gibi oluyor zaten. lisans vs de gitmez.

G0LGE

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben attım format gitti. önceki istem single language idi. şimdilik enterprise. hal böyle olunca eski lisans anahtarımı bulmama rağmen farklı oldukları için anahtar giremiyorum. 8.1 de yapamıyorum.

kamildoan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Laptopların recovery modu oluyor. Formatı recovery moddan atarsanız windowsunuz ilk aldığınız gibi temiz bir şekilde tekrar kurulacaktır. Aktivasyonla, sürücüyle falan uğraşmanız gerekmeyecek. Kendi satın alıp, kurup aktifleştirdiğiniz windows lisansında ise bilgisayarınızı otomatik olarak tanıyacaktır ve format attığınız zaman kendiliğinden aktifleşecektir. Yani sahip olduğunuz lisans ile gönül rahatlığıyla format atabilirsiniz. Sahip olduğunuz windows lisansını (notebooklarla beraber gelen lisanslar için geçerli değil) yeni satın aldığınız bilgisayarda kullanmak isterseniz ilk başta windowsunuz eski bilgisayarınızda tanımlı olduğu için akifleşmeyecektir. Ancak aktifleştirme seçeneklerinden telefonla aktifleştirme kısmına gelin orada verilen numarayı arayın burdan windowsunuzu yeni bilgisayarınızda tanımlayın. Artık yeni bilgisayarınıza format atsanız bile windowsunuz kurulduktan sonra internete bağlandığınız anda aktifleşecektir.