Win 7 Özellikli XP

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan thuran
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

thuran

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Masaüstü PC win 7'i de kasıyor XP'de sorun yok.
Ancak değişen şartlar beni win7 özelliklerini kullanmaya mecbur ediyor.
Şöyle ki akıllı telefonum samsung ile bir türlü XP de senkranizasyon yapamıyorum... Bir sürü samsung mobile driver ve samsung kies denediysem de beceremedim. Şu an Wn 7 kullanıyorum ama çok kasıyor XP ye dönmek istiyorum. Win7 özelliklere sahip XP var mı? Veya XP'yi kullanırken ayrıca Win7 de kullanabilir miyim...

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Herhalde raminiz 1 gb ve antivirüs yazılımı yüklü bu yüzden kasma sorunu yaşıyorsunuz. Windows Medya Player 11 ve ya 10 u xp ye yükleyip öyle deneyin ben samsung telefon senkranizasyonunu böyle yapıyorum genelde işe yarıyor. Anakartınızda herhalde foxconn ve ya msi.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Benimde 1GB ram var win7 yuklu cok asiri kasmasada anti yuklemedikce duzgun calistiriyor ama oyunlar felaket win7 kendisi ramin yarisi yiyor. Ben careyi diskin 1. Bolumune win7 2. Yede xp atmakta buldum oyunlarimida xp den oynuyorum :D

Reaksiyon puanı
16,128
o 1gb rami söküyon 2x2gb ram takıyon tabi ddr2 ise mümkün ddr ramde 2gb yok 2x1gb olabilir.

thuran

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
mediaplayer 11 istediğni duymuştum bende mediaplayerin özelliklerine baktım benimkide 11'di tekrar kurmadım. Ayrıca SP3'de yüklü idi ama sanırım netten medyaplayer 11 yeniden indirip denemek lazım... teşekkür ederim cevap için...

yasin0252

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Windows 7 nin bazı özelliklerini kapatırsanız hemen hemen XP gibi çalışır.. Özellikle ilk kapatacağınız özellik aero glas özelliği olmalı genelde en çok belleği o özellik kullanıyor. Kapatmanız gereken özellikleri internet üzerinde araştırırsanız detaylıca bulursunuz.

Diğer sorunuzun cevabı da iki işletim sistemini aynı anda kurup iki işletim sistemini de ayrı ayrı kullanabilirsiniz.. Yalnız burda dikkat etmeniz gereken husus eski olan işletim sistemini ilk başa kurmanız ilk yeni olanı kurarsanız eskiyi kurarken sıkıntı yaşayabilirsiniz.. Yani C/ sürücüsüne XP yi kurup D/ sürücüsüne Windows 7 kurun..

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
405
bir de bilgisayara win 7 ultimate kurmayın home basic gibi daha alt sürümü kurun o bile baya fark eder, şeffaflıkları da kısın, varsa ram takın, başlangıçta otomatik çalışan programları kısıtlayın, hafif bir antivirüs kurun (avg mesela)

thuran

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
yasin0252 , Ahmethz, Seyhoo arkadaşlar teşekkür ederim yanıtınız için... Bayağı işime yaradı verdiğiniz bilgiler...

Yasin kardeş ben cift işletim sistemi hem denemek istiyorum ancak birde sey var dı virtual machine gibi bişey onunla kursam win 7 yi özelliklerini kullanabilir miyim bilgin var mı bu konuda....

Combobo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistem Düşükse Yükselt Bence Ben İnşatta Çalıştım Bak Şöyle Bi Kasa Toplattım :cool:

RAM-4GB Kingston
İŞLEMCİ-AMD A8-6600 APU with Radeon(tm) HD Graphics 4 Çekirdekli
EKRAN KARTI-Gigabyte Nvidia 420 2GB 128Bit
ANAKART-ASUS A55BM-E
HARDDİSK-500 GB DAHİLİ 500 GB HARİCİ
PSU-450W Frisby
Ayrıca Yanında Birde Gigabyte Anakart Verdiler Toplam 850 TL Verdim Ve Parçalar Sıfır Kasanın Yanında Kutularını Bile Verdiler Bitek Eski Olan Kasa Ve Dahili Harddisk
Haa Yok Kardeş Bana Bu Yeter Diyorsan Bi 3GB Ram Daha Al Rahat Et :dirol: