Win 7 hakkında

rizgari_21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm arkadaşlar
mmx,sse(1,2,3,3s,4.1),em64t
bu işlemcimin 64 bit oldğu anlamına mı geliyor?
orjinal hali 32 bit işletim sistemiyle gelmişti vista şimdi win 7 64 bit kullanıyorum performansıyla ilgilide bilgi verirseniz sevinirim 32 bit win 7 mi kurmalıyım...

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Masa üstünden bilgisayarım simgesini sağ tuş yap özelliklere tıkla orda 64 bit olup olmadığı yazar 64 bit ise 32 bit e göre gözle görülür bir performans beklemeyin programsal açıdan performansı iyidir. Ayrıca 32 bit kurmanıza gerek yok...

rizgari_21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o söylediğiniz işletim sisteminin kaç bit olduğu işletim sistemim 32 bit vistaydı 64 bit win 7 kurdum işlemcimin özelliği o yazdığım...

rizgari_21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu yazıyordu indirdim ama ne anlama geldiğini çıkartamadım everestte var onuda kurdum oradada
"Komut Seti x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1"bu satır yazıyor 64 geçtiği için 64 bit olduğnu düşündüm ama emin olamadım
hem bide orjinali 32 bit gelmişti o yüzden 32 bittir diyordum işlemcide...
o yüzden 32 bit işletim sistemini kurmayı düşünüyordum bilginiz varsa açıklarsanız çok sevinirim:)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
bu yazıyordu indirdim ama ne anlama geldiğini çıkartamadım everestte var onuda kurdum oradada
"Komut Seti x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1"bu satır yazıyor 64 geçtiği için 64 bit olduğnu düşündüm ama emin olamadım
hem bide orjinali 32 bit gelmişti o yüzden 32 bittir diyordum işlemcide...
o yüzden 32 bit işletim sistemini kurmayı düşünüyordum bilginiz varsa açıklarsanız çok sevinirim:)

İşlemci ismini tam yazarsan 64 bit destekleyip desteklemediğini sitesinden öğrenirdik fakat bilgisayar yeni ise pek fazla dert etme kurulumunda sorunsuz ise 64 bit tir genelde herkes 32 bit kullanır bayiden lisanslı win 7 almaya kalkarsan 32 bit verirler 64 bit istediğini kendin belirtmen gerekiyor :) genelde 64 bit kullananlar ağır programlarla çalışanlar ve ram i 4 gb ve üstü olanlardır 32 bit 4 gb lik bir ram i 3.25 gb olarak kullandırır o yüzden tam bir performans için 64 bite geçerler bende 64 bit kullanıyorum performansından gayet memnunum. Bence pek dert etme güncel sürücülereni yüklediysen pek bir sorunla karşılaşmazssın

rizgari_21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemci ismini tam yazarsan 64 bit destekleyip desteklemediğini sitesinden öğrenirdik fakat bilgisayar yeni ise pek fazla dert etme kurulumunda sorunsuz ise 64 bit tir genelde herkes 32 bit kullanır bayiden lisanslı win 7 almaya kalkarsan 32 bit verirler 64 bit istediğini kendin belirtmen gerekiyor :) genelde 64 bit kullananlar ağır programlarla çalışanlar ve ram i 4 gb ve üstü olanlardır 32 bit 4 gb lik bir ram i 3.25 gb olarak kullandırır o yüzden tam bir performans için 64 bite geçerler bende 64 bit kullanıyorum performansından gayet memnunum. Bence pek dert etme güncel sürücülereni yüklediysen pek bir sorunla karşılaşmazssın

resim ekledim cpuz den bunlara ek olarak 3 gb rami var aslında bayağı bir okudum 64 bit işletim sistemi 32 bitten daha iyi ama dikkatimi çeken bir nokta oldu ;
32 bit işletim sistemi rami kendine göre ayarlıyor 64 işletim sistemide 4 gb ve üzerine göre kendini ayarlıyor bu yüzden benm ram 3 gb olduğu için 64 bitin performansının daha iyi olabileceğini düşündüm:)
sorun çıkarmadı bir süredir kullanıyorum 64 bit işletim sistemi ama hem program kullanırken hemde birşeyler kopyala yapıştır vs yaparken performans olarak daha iyi bir işletim sistemi kurmayı istiyorum:)

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Intel işlemciyi intelin aracı ile tanımlayabilirsiniz..

Intel® Processor Identification Utility v4.1

Resimdeki madde 64 bit mimarisini gösteriyor..

29qftzn.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
işlemcim söylediğiniz programa göre 64 bit şeklin aynısı çıktı
ram 3 gb şu durumda hangisi daha performans bakımından daha iyi olur sizce?

O tamamen hangi programları kullanacağınıza, program sıkıntısı yaşayıp
yaşamayacağınıza, sürücü vs. sıkıntı olmamasına; yani koşullara ve
tercihlerinize kalıyor..

En güzeli deneyip görmeniz..:thumbup1:

2 GB ve üzeri RAM 64 bit sistemler için yeterli olacaktır, en az 4 GB RAM tavsiyemizdir.. :)

rizgari_21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O tamamen hangi programları kullanacağınıza, program sıkıntısı yaşayıp
yaşamayacağınıza, sürücü vs. sıkıntı olmamasına; yani koşullara ve
tercihlerinize kalıyor..

En güzeli deneyip görmeniz..:thumbup1:

2 GB ve üzeri RAM 64 bit sistemler için yeterli olacaktır, en az 4 GB RAM tavsiyemizdir.. :)

şimdiye kadar pek bi sıkıntı çekmedim açıkçası gerekli programları kullanıyorum genel olarak ama hızlı olmasını istiyorum takılınca gecikince rahatsız ediyor:cool:
internet explorerda sorun çıkıyor çoğu zaman ve google chorome dada sık sık eklenti sorunları yavaşlama vs oluyordu o yüzden işletim sistemi ve cpuda uyum sorunu olabilir diye düşünmüştüm...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
şimdiye kadar pek bi sıkıntı çekmedim açıkçası gerekli programları kullanıyorum genel olarak ama hızlı olmasını istiyorum takılınca gecikince rahatsız ediyor:cool:
internet explorerda sorun çıkıyor çoğu zaman ve google chorome dada sık sık eklenti sorunları yavaşlama vs oluyordu o yüzden işletim sistemi ve cpuda uyum sorunu olabilir diye düşünmüştüm...
O halde tavsiyemiz doğrudan 64 bit :)

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Internet Explorer 64-bit sürümü ,Windows 7 64 bit içinde dahil onu kullanırsan tepki süresi iyice hızlanıcaktır.Ancak varsayılan IE,32 bit olarak geliyor.Başlat-Tüm Programlar'a girersen 64 bit sürümü bulabilirsin.

IE sorununu bu şekilde çözebilirsin.Fakat Chrome sorunun tam olarak anlayamadım bir ekran görüntüsü rica olunur:D Hangi eklentilerde problemin var rizgari_21 kardeşim....

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Eğer işlemcin 64 bit destekliyorsa ve 4 gb ram'in varsa 64 bit kullanmanı tavsiye ederim 32 bit'ten daha performanslı...

rizgari_21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Internet Explorer 64-bit sürümü ,Windows 7 64 bit içinde dahil onu kullanırsan tepki süresi iyice hızlanıcaktır.Ancak varsayılan IE,32 bit olarak geliyor.Başlat-Tüm Programlar'a girersen 64 bit sürümü bulabilirsin.

IE sorununu bu şekilde çözebilirsin.Fakat Chrome sorunun tam olarak anlayamadım bir ekran görüntüsü rica olunur:D Hangi eklentilerde problemin var rizgari_21 kardeşim....

tşklr onu fark etmiştim işletim sistemindeki 64 bit olan internet explorerı pek kullanmıyordum söylediğiniz gibi tepki süresi gecikiyordu, facebookta artık flashla mı ilgili tam anlayamadım ama kapatmak istediğimde kapanmıyor ve sık sık donuyor,programı kapat demem gerekiyor...???

---------- saat 17:59 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:58 eklenmişti ----------

O halde tavsiyemiz doğrudan 64 bit :)

tşklr yardımcı olduğun için:)

---------- saat 18:01 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:59 eklenmişti ----------

Eğer işlemcin 64 bit destekliyorsa ve 4 gb ram'in varsa 64 bit kullanmanı tavsiye ederim 32 bit'ten daha performanslı...

tşklr vazgeçtim 32 bit kurmaktan ama henüz istediğim gibi çalışmıyor explorer falan donma olunca ya da işlemci ısınınca yavaşlıyor...

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
slm arkadaşlar
bu işlemcimin 64 bit oldğu anlamına mı geliyor?
orjinal hali 32 bit işletim sistemiyle gelmişti vista şimdi win 7 64 bit kullanıyorum performansıyla ilgilide bilgi verirseniz sevinirim 32 bit win 7 mi kurmalıyım...

64bit win7 kurabildiysen işlemcin zaten 64biti destekliyordur, aksi halde kurulum yapılmıyor zaten ;) 32bite de geçme boşuna çok bir fark yok zaten aralarında (şimdilik) :)

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
4 gb ram'de en az %10 performans farkı var (4 gb'a x86 da kurulur)