• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Win 7 garip bir yardım önerisi :)

baki_1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben video arşivi yapan biriyim.bir çok film war bende ama bazı filmleri nasıl riplemişlerse explorer.exe thumbnail(ismi bu olmasada video önizlemesi olarak düşünebilirsiniz) yaparken hata oluyor.yani yukarıdaki yeşil çubuk aşırı yavaş doluyor,takılıyor. buda videonun explorer.exe de takılı kalmasına neden oluyor.takılı kalınca silinmiyor,isim değişmiyor vs. bir çok sıkıntısı war.benim istediğim acaba regedit ayarlarından filan bu videolar için thumbnail oluşturmayı kapatan bir ayar varmıdır.o yeşil çubuğun dolmasını istemiyorum.umarım böyle garip bi durumu bilen wardır :/

sercangüler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu bir virüs muhtemelen attrib komutu ile temizleniyor,her türlü dosyayı exe ye çevirip kullanılamaz hale getiriyor. attrib -d-s-r gibi buna benzer bir komut ile çalışıyor diye hatırlıyorum

darkerx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sercangüler isimli arkadaş sorunu nasıl çözceğini yazmışta eksik yazmış başlata cmd yazıp dos ekranını açıcaksın ordan cd.. cd.. yazıp kök satıra gelceksin ordan attrib -s -h -r *.exe yazıp exe uzantılı dosyaları pasif konuma getireceksin ondan sonra del *.exe yazıp .exe uzantılı dosyalardan kurtulabilirsin

baki_1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler bu dediğiniz işlem bütün .exe uzantılı dosyalarımı silmez dimi?bu arada virüs yok bi kaç programla tarama yapmıştım

sercangüler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sercangüler isimli arkadaş sorunu nasıl çözceğini yazmışta eksik yazmış başlata cmd yazıp dos ekranını açıcaksın ordan cd.. cd.. yazıp kök satıra gelceksin ordan attrib -s -h -r *.exe yazıp exe uzantılı dosyaları pasif konuma getireceksin ondan sonra del *.exe yazıp .exe uzantılı dosyalardan kurtulabilirsin

işte tam anlamıyla anlatmak istediğim böyle birşeydi :) hatıralayamadım tam komutun adını yarım yamalak aklımda kalmış :) ama sonuç olarak sorununu çözecek komut odur merak etme bişe olmaz direk sil gitsin :)

baki_1990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam başka bir yol ile çözüm buldum.ama sizin dediğiniz yöntemide anladım çok sağolun

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ee bari o başka yöntemi paylaşsaydın da biz de bilseydik arkadaş :)