Win 7 build 7077 neden indirmeliyim?

Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar uzunca bir süredir 32bit Win7 build 7000 kullanıyorum.

Son bir haftadır herkes öyle hemfikir ki bu yeni 7077 nin indirilmesi konusunda. Ama sorduklarım da 7000 ve 7077 arasındaki farkları sıralayamıyor, geveliyorlar.

Yani düşünüyorum, biz toplumca bir indirme hastasıyız ondan mı herkes indirsin ? Yoksa gerçekten elle tutulur farkı var mıdır. 2,3 Gb ve civarı büyüklükte bişeyi indirdiğimde elimdeki artılar ne olacak yorumlarınızı bekiyorum.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar uzunca bir süredir 32bit Win7 build 7000 kullanıyorum.

Son bir haftadır herkes öyle hemfikir ki bu yeni 7077 nin indirilmesi konusunda. Ama sorduklarım da 7000 ve 7077 arasındaki farkları sıralayamıyor, geveliyorlar.

Yani düşünüyorum, biz toplumca bir indirme hastasıyız ondan mı herkes indirsin ? Yoksa gerçekten elle tutulur farkı var mıdır. 2,3 Gb ve civarı büyüklükte bişeyi indirdiğimde elimdeki artılar ne olacak yorumlarınızı bekiyorum.

Bunu kime sordun gercekten ilginc,
Yani arada x86 da kullansan x64'te kullansan fark var.
ama bu farki nasil anladigina gore degisir.
Sen tutup yeni programlar yada ne bileyim degisen arayuzler bekliyorsan o yonde 7000-7077 arasinda daglar kadar fark yok.
ama sen programlarla, performansla ilgileniyorsan iste o noktada fark var.
Herseyden once temel surucu destegi genisletilmis,
Arama sonuclarinda butun bilgisayari aradiginizda problem olusuyordu.
Build 7000 dusuk hizli ADSL baglantilarinda nispeten XP've Vista'ya gore yavas idi 7057 surumunde bu sorun baya giderilmis.
Bir cok program artik windows7 ile uyumlu, ornegin photoshop gibi grafik programlari daha az bellek tuketiyor ( x64 surum )
gorsel anlamda aero peek gibi ekstra ozellikler var.
Windows media player 12 kutuphane olustururken cakiliyordu bilmiyorum baska kimsede oldumu ama 7022'den beri bu sorunu gormedim.
Bunlar artirilabilir, Sicrama listeleri falan gibi ek ozellikler, Alt+Tab yaptiginizda kucuk onizlemeler falan sayilabilir.
Deneyip gormen gerek sonucta beta surecinde, ayrica microsoft yazilimi oldugu icin Sp1 surumune kadar cok ahim sahim bir atilim olmayacaktir.
surekli guncellemeleri takip etmeyebilirsin ama 77 surumde hic birsey degismemismidir diye sorabiliyorsan bence sen xp yada vista'ya don :D
Bu sonucta risk tasiyan bir deneyim, veri kaybi hatta 7000 surumundeki harici disklerin guc yonetimi yuzunden bazi kisiler harici disk sorunu yasadi, hatta 7048 sanirim o surumde bile var bu sorun.
surekli derleniyor ve bu derlemeler kanimca microsoft'un danisikli dogusu ile piyasaya dagitiliyor.
Bizde bu nimetten faydalaniyoruz :D
Umarim biraz birseyler anlatabilmisimdir.

Reaksiyon puanı
0
bahsettiklerin göreceli. örneğin ben ne media playerda sorun yaşadım ne internet hızımda bi problem oldu. net hızım vistada neyse win7de de o. arama sonucu dediğin şey de indexing service ve desktop search olaylarıysa onlarda da sıkıntı yaşamadım.
görsel bir fark olmadığı zaten aşikar. programlarla performansla ilgileniyorsan demişsin.
programlar dediğin nedir? programların stabil çalışmasıysa kimse kimseyi kandırmasın 7077 değil 17077 olsa yine stabil olmaycak service packler çıkacak vesaire. ama performans konusuna gelindiğinde iş değişir bu ciddi bi konu. yani allah aşkına sen kendi başına kaç programı denedin de hangi işlemleri yaptın da geliştirildiğinden eminsin bukadar. bişeylerin performansı artarken bir başka şeyi göz ardı etmek zorundadır programcılar hep yani biyerden gelişirken biyerden dökülüo aslında.
bu sürümlerin de böyle milyon tane piyasada olması sadece ortamı şenlendirme amaçlı gerçekten bu yapıların win7de bu şekilde olacağını düşünüosan yani bunlar ciden geliştirlmiş üzerinde çalışılan haliyse sence bence sen win 3.1e dön ;)

çünkü piyasaya çıktığında bambaşka bişey görücez karşımızda.

bu arada bunu bana cvp vermek için yazmışsın bense bi ev kullanıcısının anlayacağı şekilde net bişey söylenmesini beklemiştim. olmadığı için söyylencek bir şey de yok ne yazıkki.
yani bi düşün adamlar bunu mu piyasaya sürecek, 5-6 sürüm öncesiyle nerdeyse aynı olan bişeyi. microsoft, it uzmanı gözüyle bakmasını mı isteyecek insanların, farkları yakalamaları için, gelişmeleri görmeleri için.
benim sorum elle tutulur bir değişiklik var mıdır dı, çarpıtmayalım.
sen takip ediyormuşsun 7000 le 7077 arasında kaç sürüm varsa gerçekten bu yukarıda saymaya çalıştığın farklar tatmin edici mi ki bunca sürümden sonra?

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bahsettiklerin göreceli. örneğin ben ne media playerda sorun yaşadım ne internet hızımda bi problem oldu. net hızım vistada neyse win7de de o. arama sonucu dediğin şey de indexing service ve desktop search olaylarıysa onlarda da sıkıntı yaşamadım.
görsel bir fark olmadığı zaten aşikar. programlarla performansla ilgileniyorsan demişsin.
programlar dediğin nedir? programların stabil çalışmasıysa kimse kimseyi kandırmasın 7077 değil 17077 olsa yine stabil olmaycak service packler çıkacak vesaire. ama performans konusuna gelindiğinde iş değişir bu ciddi bi konu. yani allah aşkına sen kendi başına kaç programı denedin de hangi işlemleri yaptın da geliştirildiğinden eminsin bukadar. bişeylerin performansı artarken bir başka şeyi göz ardı etmek zorundadır programcılar hep yani biyerden gelişirken biyerden dökülüo aslında.
bu sürümlerin de böyle milyon tane piyasada olması sadece ortamı şenlendirme amaçlı gerçekten bu yapıların win7de bu şekilde olacağını düşünüosan yani bunlar ciden geliştirlmiş üzerinde çalışılan haliyse sence bence sen win 3.1e dön ;)

çünkü piyasaya çıktığında bambaşka bişey görücez karşımızda.

bu arada bunu bana cvp vermek için yazmışsın bense bi ev kullanıcısının anlayacağı şekilde net bişey söylenmesini beklemiştim. olmadığı için söyylencek bir şey de yok ne yazıkki.
yani bi düşün adamlar bunu mu piyasaya sürecek, 5-6 sürüm öncesiyle nerdeyse aynı olan bişeyi. microsoft, it uzmanı gözüyle bakmasını mı isteyecek insanların, farkları yakalamaları için, gelişmeleri görmeleri için.
benim sorum elle tutulur bir değişiklik var mıdır dı, çarpıtmayalım.
sen takip ediyormuşsun 7000 le 7077 arasında kaç sürüm varsa gerçekten bu yukarıda saymaya çalıştığın farklar tatmin edici mi ki bunca sürümden sonra?

Ben sana cok basit ornekler vermeye calistim ama sen sanirim anlamamak icin israr ediyorsun.
Dedigin kadar basit olsa keske,
77 defa derlenmis bir windows eger degisim yasamasa dunya genelinde milyonlarca kisi internette link beklemezdi.
Cunki her derlemede bir adim daha ilerleniyor.
Bunlari anlamak icin IT uzmani olmaya gerek yok, ingilizcen yeterli ise cok genis capta Release changes aramasi yapabilirsin.
Ama simdi ben sana ne anlatsam anlatayim sen bana ben bunlari sormuyorum bana gozumle gorecegim bir sey sun diyeceksin.
Su anda windows gorsel anlamdan cok performans ve stabilite uzerine gelistiriliyor, ufak tefek gorsel degisiklik yada yenilikler olsada asil amac kararli bir windows olusturmak.
Ben windows 3.0 dan beri kullaniyorum surekli hatalari olan ama gelisen bir windows var karsimda. Ve kimsenin kimseyi kandirmasina gerek yok cok gelismis bir windows kullaniyorum su anda ( 7 ).

Mesela Windows7 build 7000 de Trendmicro IS 64 cok kotu calisiyordu surekli cakiliyor hata veriyordu.
Ama duzeldi, Sen indexleme servisinden bahsetmissin benim soyledigimin alakasi yok bununla.
Arama daha hizli ve daha cabuklasmis, oncelikle arama yaparken bazen sistem takilmasi oluyordu ki elimde 3.6 ghz QuadCore ve 4 gb DDR2 800 var idi.
Bir arama bu kadar zorlamamaliydi sistemi.
Peki ne oldu?
Yeni bir release ile bu sorun baya giderilmis.
Ayni sekilde oyunlarda yine DX9 olsun 10 olsun, 1600*1000 oynayamadigim bir kac oyun vardi hatta MassEffect hic acamiyordum.
Creative Ses kartim cok kotu calisiyordu ( XFI ) simdi hepsi duzeldi.
Yine USB donanimlari ( harici surucu ve flashdisk ) bir kac defa veri kaybi ve bozulma yasadim. Artik buda olmuyor.
Vista'dan iyimi?
Kullandigim kadariyla hem hizli hemde daha iyi gorselligi var.

Bunu sabaha kadar yazabilirim ama benim yazdiklarimi anlaman icin benim gibi bakman lazim olaya.
Ve burda benim gibi bakanlar her yeni surumun yenilikler getirdigine gormeselerde inaniyorlar cunki her yeni surum kurduklarinda pisman olmuyorlar.
Dolayisiyla ne oldugunu bilmesende eger sana bir zarar vermemisse yada genelleyelim bundan kimse zarar gormemisse neden kurmayalim?
Bakin butun buyuk siteler Torrent pesinde.
Niye?
Bu gece 7077 X64 cikacak bende indiriyorum su anda.
7068'den 7077'ye gecis yapmak icin.
Oysa daha yeni kurdum sistemi, bunu yaparken biliyorumki windows7 mutlaka asama kaydetmistir ve ben bu takibi geriden yapmamaliyim.
Ha diyeceksin ki her surumde tekrar kurmalimiyim?
O sana kalmis, lakin bunu aliskanlik yapip her 100 derlemede bir kurarsan nelerin degismis oldugunu anlamakta zorlanabilirsin.

Bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum umarim bu mesaj anlasilir olmustur.
Saygilarimla,

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
7068 veya 7077'ye geçilmesi gerektiğinin en büyük nedenlerinden birisi de bu sürümlerden 7105'e geçilebilecek olması. Fakat 7000'den geçmeye çalıştığın zaman kullandığın sürümün çok eski olduğuna dair bir hata mesajı alacaksın. Tabii bu senaryo sadece update ile sürüm yükselteceğin zaman geçerli ki sadece sürüm yükseltmek için kimsenin zaten sistemini formatlayacağını da düşünmüyorum.

Reaksiyon puanı
0
Bu daha samimi olmuş yani önemli olan inanmak her seferinde aşmış değişiklikler ummuyorsak ve kota problemimiz yoksa haklısın. Bunu zaten bir iç soru olarak ta alabilrisin. Zaten ben de Server versiyon windowsları bile çok zaman beta kullandım başıma gelmeyen kalmadı tabi.

Şimdi Oyunlarda hakikaten fark var mıdır?
Örneğin uzun zamandır 8500gt kullanıyordum çok vasat tabii.
Bu ara hd 3870e geçtim saphire. 776clock speed gddr4 512 mb lık bir kart 1131Mhz memory clock. Bu iki kart arasında birçok oyunda 3 kata yakın performans sağlamam lazım aşaa yukarı sağlıyorum. Yeni build lerde daha da artma şansı var mı cidden.
Yani bu ekran kartı için geliştirlen sürücüyle mi ilgili yoksa oyunun yeni buildlerde gerçekten daha az sistem kullanarak daha iyi çalışmasıyla ilgili mi.

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Oyunda performans arıyorsan tam sürüm cıkmasını bekle ondan sonra geç derim

Tam sürümü cıkana kadarda Vista x64 işini fazlasıyla görür oyunlardaki performansıda cok iyi tabi donanımın 64bite uyumluysa

Reaksiyon puanı
0
Oyunda performans arıyorsan tam sürüm cıkmasını bekle ondan sonra geç derim

Tam sürümü cıkana kadarda Vista x64 işini fazlasıyla görür oyunlardaki performansıda cok iyi tabi donanımın 64bite uyumluysa

64 bit vista denemedim aslında, 32 bite göre genel bir performans artışı var mı gerçekten ?

yani ben her yazlılımda bunun geçerli olmadığını biliyorum bir de zaten fazlaca ram ihityacı doğuracak işler yapıyorum biçok zaman ve malum 32 biteler 3-4 gb arası tanıyor max. aslında 64 bitlik bişey çok iyi olur tabii söylediğin gibi 32 bite göre performans farkı sağlıyorsa .

Donanımım ;
Amd Athlon X2 5600+
ASUS M2N SLI DELUX
ATI RADEON HD 3870
VE 800 MHZ LİK RAMLER
bi problem yok gibi görünüyor 64bit açısından yanılmıyorsam ?

Şimdi ben 7077 64 bit için olanı indrisem ne dersin farkı farkeder miyim performans açısından.
Yoksa max performans için vista x64 mü kullanayım

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Rahatlıkla kullanabilirsin ben 6 Gb 800Mhz Kingston ramle kullanıyorum bir zamanlar vistadan nefret eden birisi olarak şuanda aşk yaşıyorum diyebilirim :)

Reaksiyon puanı
0
Rahatlıkla kullanabilirsin ben 6 Gb 800Mhz Kingston ramle kullanıyorum bir zamanlar vistadan nefret eden birisi olarak şuanda aşk yaşıyorum diyebilirim :)

tamamdır öleyse ram fiyatları da tarihinin en dip zamanalrını yaşarken :D
almak lazım 3er 5er 2gb :D
şimdi ben bişe daha danışayım kullandığınıza göre biliousunuz illaki nerdedir nasıldır. en rahat indirebileceğim kaynak neresidir torrent uzun sürüyo böle şeyler için yada güzel bi torrent sitesi varsa aklında. ben bi vista 64 bit deneyeyim ;)