Wimbledon'da gülen Nadal

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkekler finalinde Roger Federer'i 3-2 mağlup eden Rafael Nadal, bu turnuvada ilk kez şampiyon oldu ve İsviçreli raketin üst üste 6. kez mutlu sona ulaşmasına izin vermedi.
32637.jpg

Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası'nı, tek erkekler final maçında bir numaralı seribaşı Roger Federer'i 3-2 yenen iki numaralı seribaşı Rafael Nadal kazandı.

İngiltere'nin başkenti Londra yakınlarındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen toplam 14 milyon 966 bin Euro ödüllü turnuva, tek erkekler final maçı ile sona erdi.

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın final maçında da İsviçreli raketi mağlup etmeyi başaran Nadal, Wimbledon Tenis Turnuvası finalinde güçlü rakibini ilk kez yendi ve Federer'in üst üste 6. kez mutlu sona ulaşarak bir rekor kırmasına şans tanımadı.

Karşılaşmaya iyi başlayan dünyanın iki numaralı ismi Rafael Nadal, güçlü rakibinin servisini kırmayı başardı ve 48 dakika süren ilk seti 6-4 kazandı. İkinci sete çok hızlı başlayan İsviçreli Roger Federer, servis kırarak 3-0 öne geçmeyi bildi. Farkın açılmasına rağmen seti bırakmayan Nadal, yakaladığı fırsatları iyi değerlendirerek ikinci seti de 6-4'lük sonuçla aldı ve 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete de iyi başlayan İsviçreli raket olurken, birçok servis kırma şansını kullanamayan Federer, 0-40'tan geri gelerek Nadal'ın servisini kırmasına izin vermedi ve İsviçreli raket 5-4 öndeyken yağmur nedeni ile karşılaşmaya ara verildi. Aradan sonra Nadal'ın servisini kırmaya çok yaklaşan Federer, seti noktalamayı başaramadı. Tie Break'de servisleriyle daha etkili olan Federer, rakibine 7-5 üstünlük kurarak üçüncü seti kazandı ve setlerde durumu 2-1'e getirdi.

Dördüncü set büyük mücadeleye sahne olurken, üst üste şampiyonluk sayılarını çevirerek olağanüstü bir şekilde tie break'i 10-8 kazanmayı başaran Federer, setlere 2-2 eşitlik getirdi. Beşinci ve son set de çok zorlu geçerken, yağmur nedeniyle maça yeniden ara verildi. İkinci kez korta döndükten sonra Federer'in servisini kırmayı başaran Nadal, servis kullandığı oyunu da alarak seti 9-7, maçı da 3-2 kazanarak şampiyon oldu.

Kaynak: http://www.ntvspor.net/Pages/25468.ASP

Not: Çok tenis maçı izlemem ama izlediğim en güzel maçtı.Tekrarını bulursanız hemen izleyin derdim ama tekrarı denk gelmeyebilir çünkü maç 2 saati ara olmak üzere yaklaşık 6.5 saatte tamamlandı.

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Hiç bir güç bana tenis maçı izletemez..

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bu maç başka maç :D hiçbirini izlemiyorsanda Federer-Nadal maçları izlemeye değer ;)

Nemesis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13
Tamam o zaman eğer sunulursa torrent falan indircem :D

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
federer tüm ustalıgını konuşturdu ama nadal daha arzuluydu
hatta ben maçtan önce federer servislerle işi bitirir dedim ama maç uzayınca bide yagmur federer yoruldu nadalda geçliyini konuşturdu 3. finalinde ilk şampiyonlugu kaptı

bu arada sıporcuları tanımadan tenis gerçekten sıkıcı olabiliyor ama iyi kötü bıraz tanıdınmı kendini ekran başında buluyorsun

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
evet bende aslında ilgilenmem ama büyük maçların heyecanı başka
ayrıca nadal kısa zamanda federeri geride bırakacağa benziyor daha bu yaşta birçok rekoru elinde bulunduran federeri yenmek kolay değil ki bunu bu sene çok kez yaptı nadal

Ercenk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben herzaman nadal'ı tutuyordum ve en sonunda wimbledon'da yendi geçen sene de çok yazık olmuştu!Nedense federer bana izlerken pek zevk vermiyor çok düz oynuyor fakat nadal harika vuruşlar çıkıyor ve defansa çok arzulu!Nadal bundan sonra her sene şampiyon olur!

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
nadal fazla hata yapmıyor onu izlemesi daha güzel federer kesin aldı derken hep fileye takıyor anlamadım gitti :D

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Nadal harika oynadı izledim maçı.

Ayrıca tenis çok zevkli bir oyun bana göre

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sonunda kazandı nadal. federeri de severim. ama nadal hep iyi oynuyor ucundan kaçırıyordu. tecrübe eksikti şimdi oda oldu. artık 5 6 yıl nadal efsanesi başlar...

Reaksiyon puanı
2
Ne maçtı ya. Nadal gerçekten hak etti. Çok genç, ve süratli. Hep kıl payı kaçırıyodu ama sonunda aldı. Helal olsun valla. 4,5 saat sürdü maç. :D