WiMAX Açık Patentle Yayılacak

Bu konuyu okuyanlar

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Yeni nesil kablosuz bağlantı teknolojisi WiMAX'in mimarları, teknolojinin yayılması için bir açık patent birliği kurdular. Bu birliğin amacı ne?

Uzak mesafede yüksek veri aktarım hızlarına erişebilen WiMAX teknolojisi, geliştiricileri tarafından daha esnek ve açık bir lisanslama biçimine tabi tutulacak. Intel'in başını çektiği şirketler birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, küçük oyuncularında bu teknolojiden mahrum kalmaması için oluşturulan Open Patent Alliance daha makul bir fiyatlandırma politikası izleneceğinin sinyali verildi.

Bir de Böyle Düşünün

Tabii ki "açık" ve "patent" sözcüklerinin bir cümlede yan yana duruyor olması bir oksimorondan (birbiriyle çelişen iki kavramın bir arada kullanılması) başka bir şey değil. Zira patentlerin birbirini dövdüğü ortamlarda, ne kadar makul fiyatlar ödenirse ödensin, teknolojinin uyarlanması ağır bir denetim altında gerçekleşecektir. Umarız, bu patent konuları özellikle dördüncü nesil kablosuz iletişimi temsil eden uygulamalar konusunda engelleyici değil teşvik edici biçimlerde uygulanmaya devam eder.

Bilgi için: Intel
Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
 

ogu687

Öğrenci
Katılım
30 Nisan 2008
Mesajlar
0
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
WiMax'ın önündeki engeller nelerdir?
Neden Türkiye'de adı bile geçmiyor?
 

Son mesajlar

Üst