Wifii'ye bağlanamıyorum!

weirdpainless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar merhaba, bilgisayarım ile internette rahatlıkla gezebiliyorum ama cep telefonum wireless'a bağlanmıyor aynı şekilde televizyonum da bağlanmıyor. cep telefonumda ise bağlandı olarak gözüküyor ama internete girmiyor ttnet kullanıyorum yaklaşık 1-2 aydır önceden smile adsl vardı ve bu sorunlar yoktu evde 1 iphone 4s bir tane de iphone 4 var ve ikiside wifii ile internete bağlanmıyor. üstelik bağlandı olarak gözüküyor ama internet yok. arada bir oluyor ama bir iki gün sonra tekrar gidiyor. bunun çözümü nedir arkadaşlar? :blink:

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Modemden kaynaklı sanırım. Modemi değiştirip bağlanmayı denediniz mi?

Reaksiyon puanı
2,148
Arada benim S3 de bağlanmıyor, az önce bağlanmadı mesela, yani bağlandı ama bi yere giremedi.
IP'yi otomatik alması yerine kendim verince bağlanıyor, otomatik aldığı IP 192.168.1.33 idi ben değiştirdim 192.168.1.40 yaptım bağlandı. Şimdi yeniden otomatik al dedim 33 ile bağlanabildi. Değişik.
Yani kendin bi IP ver ayarlarını biliyorsan.

weirdpainless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Modemden kaynaklı sanırım. Modemi değiştirip bağlanmayı denediniz mi?

Yok abi denemedim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arada benim S3 de bağlanmıyor, az önce bağlanmadı mesela, yani bağlandı ama bi yere giremedi.
IP'yi otomatik alması yerine kendim verince bağlanıyor, otomatik aldığı IP 192.168.1.33 idi ben değiştirdim 192.168.1.40 yaptım bağlandı. Şimdi yeniden otomatik al dedim 33 ile bağlanabildi. Değişik.
Yani kendin bi IP ver ayarlarını biliyorsan.

Yok bilmiyorum biraz bahseder misin nasıl yapacağımdan?

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Bu sorunun cözümünü daha önceden forumda bir konuda yazmıştım ilk önce her iki telefonunu fabrika ayarlarına al sıfırla ama wifi ile bağlantı yapma sonra modemine bir reset at tekrar modem ayarları ve yeni bir wifi anahtarı ve ismi oluştur modem gelişmiş de kalan ayarını 11 yap zaten 11 olması lazım Wifi güvenliğini WPA/WPA2 PS yapma WEB olarak ayarla ilk etap da sonra telefonla wifi bağlan şifreni gir. daha sonra tekrar modem ayarlarında tekra ağ güvenliğini WPA2 PS olarak yap web ve WPA/PS devre dışı yap sadece WPA2/PS etkin olsun bunların yaptıkdan sonra yaptığınız ayarları Kaydet sonra modemini Bir kere fişden cek 30 saniye bekle tekrar tak telefonun ve diğer aygıtların bağlanır.

NOT: İlk önce Bu modem ayarları yapın telefonuzla bağlanın olursa Telefona Fabrika Ayarlarına dönmeye gerek kalmaz şayet modem ayarlarını WEB yaptınızda yukardaki ayarları yaptınızda bağlanmadımı ondan sonra telefonu Fabrika ayarları yapıp deneyin.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

unutma sorun nedeni Şifreleme Güvenlik türünün WPA/PS VE WPA2/PS olması WEP yapınca sorun kalkar birkere WEP le bağlandınmı sonra tekrar WPA VE YA WP2 tekrar döndünmü bağlanır.

EsPriTüeL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sorun tamamen modem ile alakalı. Modemi değiştir bunu göreceksin zaten.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Kablosuz ağ şifresi girdiğin sayfada WPA uyumlu veya benzer bir seçenek varsa işaretle. Modemi 1dk. kapat aç düzelir.

dracconnasss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
modemde wps yi kapat sorun çözülecektir, bilgisayarından 192.168.2.1 veya 192.168.1.1 urlsine baglanarak modemin ayarlarından kapatabilirsin