Wifi Şifrem kırılmış

astan_42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Geçen gün bilgisayarım kapalı olmasına rağmen internet trafiğinin olduğunu gördüm ve web arayüzünden modeme bağlanıp ağa giren bilglere baktım yabancı bir bilgisayar ve adroid işlemcili bir telefon bağlı olarak gördüm şifreyi değiştirip wps yi iptal ettim ama şüphelerim acaba ağ dinlemesi yapılmış olabilirmi eset smartscuryt 7 kullanıyorum ağ güvenlik duvarı mevcut buna rağmen ağ dinlemesi ypılarak kişisel verilerim elde eilmiş olabilirmi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Şifrele tipi olarak WPA2 kullan.

Ya da mac-id bazında girişe izin veren yöntem var. Modeme bağlandığın cihazların mac adreslerini modeme gir ve sadece bu cihazlar bağlanabilir olarak ayarla. Ondan sonra modeme şifre koymana bile gerek kalmaz.

astan_42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
verdiğiniz cevap için teşekkürler wpa2 kullanmama rağmen şifre kırıldı sanırım wps açığı yüzünden mac iltrelemeyide yapacam benim sıkımtım şifreyi kıran kişinin ağ dinlemesi yaparak internette girdiğim siteleri şifrelerimi çalma girişimi olabilirmi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
verdiğiniz cevap için teşekkürler wpa2 kullanmama rağmen şifre kırıldı sanırım wps açığı yüzünden mac iltrelemeyide yapacam benim sıkımtım şifreyi kıran kişinin ağ dinlemesi yaparak internette girdiğim siteleri şifrelerimi çalma girişimi olabilirmi
Olabilir. Ama öyle bir şey yapmaya kalkışsa çatır çatır internetini kullanmaz :D Adam hem bilgisayarını hem telefonunu bağlamış. Muhtemel bir otlakçı :D

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

Ağ dinleme konusunda antivirüs ler bi koruma sağlamıyor malesef. Wpa2 kullanıp kolay tahmin edilemeyen bi şifre kullanıyorsan Wps açığından faydalanmıştır.
Şifreyi kıran kişi sadece interneti kullanmak için yapmışta olabilir :) ama her ihtimale karşı şifrelerini değiştir istersen

astan_42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ağ dinleme konusunda antivirüs ler bi koruma sağlamıyor malesef. Wpa2 kullanıp kolay tahmin edilemeyen bi şifre kullanıyorsan Wps açığından faydalanmıştır.
Şifreyi kıran kişi sadece interneti kullanmak için yapmışta olabilir :) ama her ihtimale karşı şifrelerini değiştir istersen

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim eset internet güvenlik proğramını kullanıyorum sözde ağ güvenlik duvarı var ama

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim eset internet güvenlik proğramını kullanıyorum sözde ağ güvenlik duvarı var ama

Kaspersky, norton, avast ve bitdefender in bile bu konuda bi işe yaramadığını gördüm :)

astan_42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaspersky, norton, avast ve bitdefender in bile bu konuda bi işe yaramadığını gördüm :)
peki son bir soru facebook ve güvenli alışveriş sitelerinin 128 bit şifreleme sistemleri var bunlar görüntülenebilirmi ağ dinlemesi ile

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
peki son bir soru facebook ve güvenli alışveriş sitelerinin 128 bit şifreleme sistemleri var bunlar görüntülenebilirmi ağ dinlemesi ile

o kadar profesyonel olsa.bulamazdın zaten.ağ dinlemesi yapacak biri.android telefonla bağlanmaz herhalde.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
teşekkür ederim bu konuda fazla bilgi olmaması kötü saolun

güçlü bir şifre koy.antivirüs kullanıyormuşsun.bir de mac filtreleme yap.

mac+filtreleme.png

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Ağı dinlemiş olabilir; girilen tüm yerler, akan her türlü veriyi görmüş ve kendisine kopyalamış olabilir (SSL veya diğer kriptolar da buna dahil; içini göremez tabii ama nereye gittiğini görür).

Güçlü şifre genellikle iş görür, fakat uyumluluk bahanesiyle WPA-2'nin daha düşünüğünü kullanmamanızı öneririm (Eski desteklemeyen cihaz varsa mesela).

En güzeli bir de kablosuz ağı gizlemek elbette; ama günün sonunda azim ve kararlılık sahibi olmayanlara karşı korumuş olursunuz.

Güzel günler dilerim.

astan_42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güçlü bir şifre koy.antivirüs kullanıyormuşsun.bir de mac filtreleme yap.

mac+filtreleme.png

Derhal yapıyorum Bilgileriniz benim için kıymetli teşekkürler

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Selamlar,

Ağı dinlemiş olabilir; girilen tüm yerler, akan her türlü veriyi görmüş ve kendisine kopyalamış olabilir (SSL veya diğer kriptolar da buna dahil; içini göremez tabii ama nereye gittiğini görür).

Güçlü şifre genellikle iş görür, fakat uyumluluk bahanesiyle WPA-2'nin daha düşünüğünü kullanmamanızı öneririm (Eski desteklemeyen cihaz varsa mesela).

En güzeli bir de kablosuz ağı gizlemek elbette; ama günün sonunda azim ve kararlılık sahibi olmayanlara karşı korumuş olursunuz.

Güzel günler dilerim.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

astan_42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olabilir. Ama öyle bir şey yapmaya kalkışsa çatır çatır internetini kullanmaz :D Adam hem bilgisayarını hem telefonunu bağlamış. Muhtemel bir otlakçı :D

Bunu bende Düşündüm aslında belkide paranoya yapıyorum ama her ihtimali değerlendirmek lazım

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841

128 bit şifreleme senin ağın ile sunucu arasında işe yarıyor. Senin ağındaki bağlantılar arasında bi işe yaramıyor malesef. Bu işlemi çok basit yapan Android uygulamaları bile var. Ağdaki herkesin facebook vs şifreleri bir tıkla elinde oluyor :)
Ev arkadaşlarımın şifrelerini bu yolla öğrendim mesela :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
128 bit şifreleme senin ağın ile sunucu arasında işe yarıyor. Senin ağındaki bağlantılar arasında bi işe yaramıyor malesef. Bu işlemi çok basit yapan Android uygulamaları bile var. Ağdaki herkesin facebook vs şifreleri bir tıkla elinde oluyor :)
Ev arkadaşlarımın şifrelerini bu yolla öğrendim mesela :D

Bir yanlışın olmasın? Ben şifreleme browser bazında başlıyor diye biliyorum. Facebook eskiden giriş ekranında https kullanmıyordu. O zamandan kalma bir tecrübe mi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
onu yapacak kadar profesyonel olsa zaten ağda kendini gizlerdi. muhtemelen beleş wifi arayan bir masum öğrencidir :D:D:D