WiFi Kanalını Nasıl Değiştirebilirim?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhaba arkadaşlar. Kullandığım WiFi'nin kanalını değiştirmeyi düşünüyorum.
WiFi kanalını değiştirmek internet hızına olumlu etki eder mi?

Bir de Everest acces point'teWiFi kanalını nasıl değiştirebilirim?
@__kadıköyRAP__

1.jpg

2.jpg

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
access pointte wifi kanalını değiştirmen bir iş yaramaz zaten o seçenekte yoktur... modemde değiştirirsen komşuların wifi sinyalinden etkilenmen azalır yada komple biter... Wifi Analyzer - Google Play'de Android Uygulamaları bununla uygun kanalı bul...
WifiInfoView isimli program ile uygun WiFi kanalının 13. kanal olduğu kanaatine vardım. Ama acces point'in arayüzünde WiFi kanalı değiştirme seçeneğini bulamadım.

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
WifiInfoView isimli program ile uygun WiFi kanalının 13. kanal olduğu kanaatine vardım. Ama acces point'in arayüzünde WiFi kanalı değiştirme seçeneğini bulamadım.
linkteki uygulama ile komşuların hangi kanalları kullanmadığına bak onlardan seç modemde tabi... access pointte değiştiremezsin... + client mode daha kullanışlı ve hız kaybı olmuyor...

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
linkteki uygulama ile komşuların hangi kanalları kullanmadığına bak onlardan seç modemde tabi... access pointte değiştiremezsin... + client mode daha kullanışlı ve hız kaybı olmuyor...
Baktım hocam. Üstteki mesajımda da dediğim gibi WifiInfoView isimli program ile baktım. :)
--- Gönderi Güncellendi ---
client mode daha kullanışlı ve hız kaybı olmuyor...
O nedir hocam? Biraz açıklar mısınız?

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
Baktım hocam. Üstteki mesajımda da dediğim gibi WifiInfoView isimli program ile baktım. :)
--- Gönderi Güncellendi ---

O nedir hocam? Biraz açıklar mısınız?
access poinlerde wisp diye geçen bağlantı şekli kablosuz ağı ethernetten bağlanmasını sağlıyor ve ek wifi yayını yapabiliyor... TP-LINK bu konuda çok iyi senin kullandığın cihaz nasıl bilmiyorum ama kablosuz ağ kartından iyi performans verir... 50mbps wifi ile alamazken wisp ile alabiliyorum ac yok 2.4ghz ile... 11bgn ile...

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
access poinlerde wisp diye geçen bağlantı şekli kablosuz ağı ethernetten bağlanmasını sağlıyor ve ek wifi yayını yapabiliyor... TP-LINK bu konuda çok iyi senin kullandığın cihaz nasıl bilmiyorum ama kablosuz ağ kartından iyi performans verir... 50mbps wifi ile alamazken wisp ile alabiliyorum ac yok 2.4ghz ile... 11bgn ile...
Evet hocam. Kullandığım acces point'te wisp özelliği var. Peki bu wisp özelliğini kullanarak acces point'ten kablolu olarak bilgisayara internet sağlayabilir miyim?

imhotep

Profesör
Reaksiyon puanı
192
Evet hocam. Kullandığım acces point'te wisp özelliği var. Peki bu wisp özelliğini kullanarak acces point'ten kablolu olarak bilgisayara internet sağlayabilir miyim?
zaten amaç o... çok daha kullanışlı ve performanlı... ethernet her zaman hızlıdır... kullanım kılavuzunu oku...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Kanal değiştirme var ama senin aygıtın arayüzü benimkinden farklı. Biraz kurcalamayla bulabilirsin bence.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Kanal değiştirme var ama senin aygıtın arayüzü benimkinden farklı. Biraz kurcalamayla bulabilirsin bence.
Hocam en üstteki mesajımda attığım resimlerdeki bölümler haricinde olduğunu sanmıyorum. Ki ben resmini attığım bölümlerde de wifi kanalını değiştirme ile ilgili bir seçenek bulamadım. :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Kablosuz ayarları kısmına girmemişsin resimlerde. Oraya baktın mı?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Giriş yaptıktan sonra sayfayı açıyorsun değil mi? Benim de aynı model router bu sayfadan giriliyor ama yazılım çok farklı hiç benimkine benzemiyor. Teamle girip bi göz gezdirebilirim.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Giriş yaptıktan sonra sayfayı açıyorsun değil mi? Benim de aynı model router bu sayfadan giriliyor ama yazılım çok farklı hiç benimkine benzemiyor. Teamle girip bi göz gezdirebilirim.
Evet. Bağlantıyı açınca giriş sayfası yükleniyor. Şifreyi girdikten sonra durum sayfası açılıyor.
Hocam TeamViewer'a gerek yok bence. Hem yüklü de değil. Şimdi uğraşmak ve sizi de uğraştırmak istemiyorum. :)
Yine de yardımınız için teşekkür ederim. Anlaşılan bendeki cihaz ile sizdeki cihazın yazılımları farklı.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Ben cihaz da farklı olabilir diye şüpheleniyorum :D Aynıysa kanal değiştirme yeteneği var kesin olarak.