Wifi Kablosuz Adaptor önerisi (Usb Wifi modem)

AtakanCb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
Benim bilgisayarım 1 kat alttaki modeme bağlanıyor ama çok az çekiyor ve sürekli kopuyor
Şuan benim kullandığım sistem şu:

1-) Zyxel ZyAIR G-302

2-)
Tp-Link TL-ANT2408C

Aynı bilgisayarın olduğu yerden Toshiba laptopum internete full bağlanıyor cep telefonları bağlanıyor.
Bu ikili bende ama interneti kullanamıyorum sizce ne yapmalıyım değiştirmem gereken nedir kart mı anten mi yoksa yeni usb modemöneriniz var mı ?
İlginize teşekkürler şimdiden :)

AtakanCb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Baktım linuxa uyumuda güzelmiş ben tavsiyeniz için teşekkür ederim. Kullanayım

Reaksiyon puanı
16,128
usb önermem pci olan bişey daha iyi olur bu edimax linux uyumlu.
1324306_.jpg

http://www.cimri.com/edimax-ew-7326ig-54-mbps-pci-sinyal-alici?ad=1

AtakanCb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linux uyumu laptopta olmazsa isime yaramiyor yani usb olmazsa ama o onemli degil Amacim masaustu artik su internete baglansin hocam

Reaksiyon puanı
16,128
1324306_.jpg

bu mac osx, xp,vista,7 ve 8 ile de uyumlu sorunsuz.

white-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bütçeye airties ürünleri de tercih edilebilir.

AtakanCb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1324306_.jpg

bu mac osx, xp,vista,7 ve 8 ile de uyumlu sorunsuz.
Peki bu internete bağlanma hızı karta göre mi değişiyor antene göremi ben artık max hız istiyorum parası önemli değil kaç tane aldım artık sinir etti airties olanlar nasıl peki ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bütçeye airties ürünleri de tercih edilebilir.
Max hız olsun çeksin hangisi hocam en iyisi bunun ?

Reaksiyon puanı
16,128
54mbps ağ hızı var hızda sorun yok kullanmıştım onu iyidi.
1324306_.jpg

lann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim bir bakar mısınız buna da.

arkadaşlar mesafeyi google mapsten ölçtüğümde 110m gösterdi bu iki nokta arasında bağlantı kurmak için nasıl bir sistem önerirsiniz hangi marka model tavsiye edersiniz.

İşaretlediğim üçgenin yerinde şuan iki katlı bir ev var. Ciddi anlamda sadece o engel var şuan hangi cihazlar bana çare olur arkadaşlar. Karşıdaki modem klasik TTNETin verdiği modemlerden. Hepinize teşekkürler.

Bütçem 50-60 ₺.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23

arkadaşlar mesafeyi google mapsten ölçtüğümde 110m gösterdi bu iki nokta arasında bağlantı kurmak için nasıl bir sistem önerirsiniz hangi marka model tavsiye edersiniz.

İşaretlediğim üçgenin yerinde şuan iki katlı bir ev var. Ciddi anlamda sadece o engel var şuan hangi cihazlar bana çare olur arkadaşlar. Karşıdaki modem klasik TTNETin verdiği modemlerden. Hepinize teşekkürler.

Bütçem 50-60 ₺.

Linkteki ürüne bi göz atın isterseniz 36 da yorum var ....

http://www.teknobiyotik.com/network...1km-menzili-kablosuz-antenli-usb-adaptor.html

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26

Bütçem 50-60 ₺.

Tp link wn7200nd : 35 TL
Dark RangeMax Dual Anten 1 km : 65 TL
Alfa 2W AWUS036NH : 75TL

3’ünü demedim Dark sahte çekim gücüne sahip. Tplink ve Alfa aynı çekim gücüne sahip.
Benzer menzilde her iki ürünüde kullandım. Çekim gücü değişken. Bugün 5dk da bir kopma oluyor, yarın saatlerce kppmuyor. Değişken. Bu ürünleri pencereye konumlandırman herekli. Tp link wa7210n (100TL üstü) veya wa7510n alırsan bina dışına montajını yapıp ethernet kablosuyla bilgisayara veya modeme kadar kablo çekebilirsin. USB ile bu pek mümkün değil.
Tp link wa7x10 veya wn7200nd tavsiye ederim.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
bağlanacağın kaynak belli ise alfa awus 036h al ve bir adet de panel anten bağla farkı göreceksin.

lann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese yorumları için teşekkürler. Tp Link wn7200nd denemiştim daha önce sanırım bu modeldi ama 50 metrede bile baya sorun çıkarmıştı. Dark için arkadaşın verdiği linke baktım yorumlar oldukça olumlu 500 metre idda edenler bile var. Sanırım Dark alırım kararım değişmezse.

Terazi75

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
Benim bilgisayarım 1 kat alttaki modeme bağlanıyor ama çok az çekiyor ve sürekli kopuyor
Şuan benim kullandığım sistem şu:

1-) Zyxel ZyAIR G-302

2-)
Tp-Link TL-ANT2408C

Aynı bilgisayarın olduğu yerden Toshiba laptopum internete full bağlanıyor cep telefonları bağlanıyor.
Bu ikili bende ama interneti kullanamıyorum sizce ne yapmalıyım değiştirmem gereken nedir kart mı anten mi yoksa yeni usb modemöneriniz var mı ?
İlginize teşekkürler şimdiden :)
Bahsettiğiniz problemin aynısı benim için de geçerliydi. Üst kattaki pc'mi alt kattaki modeme bağlamak için denemediğim yol kalmadı.(kablo çekmek hariç). Halbuki aynı noktadan laptopum (online oyun oynayabilecek kadar)iyi bağlanabiliyordu. Önce tp-link'in usb wifi adaptörünü aldım(wn725n). Cihazı taktığımda full diş bağlı gibi gözüküyordu ama performans yerlerdeydi. Kardeşimde access point cihazı vardı(yine tp-link wa701nd). Onun da kurulumu işkenceydi. Neyse kurduktan sonra baktım ki client(kablosuzu kabloluya çevirme)modu bozuk ya da sorunlu.artık tp-link markasını görmekten korkar hale gelmiştim. en son amazon.com'da gezinirken en çok satanlar ve beğenilenler listesine bakayım dedim. fiyatı uygun olarak tp-link (yine o) wn881nd cihazını gördüm. cihazı alanların çoğunluğu 5 ya da 4 yıldız vermiş. Neyse en son bunu denerim bu da işe yaramazsa bir daha bu markaya beş para vermem dedim. Sonunda ne oldu derseniz bugün cihaz elime geçti ve montajını yaptım. Nerdeyse ethernetle bağlamışım gibi bir performans almaktayım. Şu problemi çözmek için harcadığım günler ve saatleri bir başkası yaşamasın diye yazıyorum bunları..