Wifi Genişletme Yardım

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Arkadaşlar öncelikle doğru yere mi açtım emin olamadım.
Konuya gelecek olursak. Bende 3 tane modem var. Bunlardan ikisi Airties Air 5341 diğeri ise Zyxel vmg3312. Amacım evde kablo kullanmadan wifi aracılığı ile wifi alanını genişletmek. Bu elimdeki modemler ile bu mümkün müdür ? Eğer mümkün ise nasıl ?

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Tp Link modemleriniz normal modemler Zyxel olan modeminizle de router desteği var kablolu alarak alip kablosuz dağita bilir ek olarak ta vpn güvenlik desteği de var, ürünlerinizin özellikleri TpLink, Zyxel , tavsiyem kablolu alarak neti alip kablosuz dağitin netinizi yoksa hem hız konusunda hem baglanti konusunda sıkıntı yasarsınız, ya da kablosuz alip dağitmak için cok iyi bir modem almanız lazım

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Tp Link modemleriniz normal modemler Zyxel olan modeminizle de router desteği var kablolu alarak alip kablosuz dağita bilir ek olarak ta vpn güvenlik desteği de var, ürünlerinizin özellikleri TpLink, Zyxel , tavsiyem kablolu alarak neti alip kablosuz dağitin netinizi yoksa hem hız konusunda hem baglanti konusunda sıkıntı yasarsınız, ya da kablosuz alip dağitmak için cok iyi bir modem almanız lazım

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim ancak;
Modemlerim Tp Link değil Airties, ve ilk başta da belirttiğim gibi kablo kullanmak istemiyorum. O yüzden köprü olarak yapılabir mi diye sormuştum.

Tekrardan teşekkür ederim.

Bilen birileri varsa yardımcı olması ricadır.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim ancak;
Modemlerim Tp Link değil Airties, ve ilk başta da belirttiğim gibi kablo kullanmak istemiyorum. O yüzden köprü olarak yapılabir mi diye sormuştum.

Tekrardan teşekkür ederim.

Bilen birileri varsa yardımcı olması ricadır.

Kusura bakmayın dalginlık biraz ben sadece isimlerde yalnıs yazmısım kastettiğiniz modemleri biliyorum çünki zaten attıgım linklere baktıysanız tplink değil airties modemin kablosuz olarak alip dağita bilmesi için client modu bridge modu yada kopru modu olması olması gerekir modem arayüzüne girip modemin calişma sistemine kendiniz de baka bilirsiniz kolay gelsin iyi forumlar

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Buradaki dokumani inceleyip bi deneye bilirmisniz biraz zahmetli ama işe yaraya bilir airties modemler arasında mesh baglantısı yapa bilirseniz genişletici olarak kullana bilirsiniz ben evde 5342 modelini kullanıyorum bendekinde var mesh ozelliği modemin arayüzüne girin mesh varsa linkini attıgım dokumanı inceleyin bır sıkıntı yasarsanız buradan yazın kolay gelsin

Deffall

Doçent
Reaksiyon puanı
42
Kusura bakmayın dalginlık biraz ben sadece isimlerde yalnıs yazmısım kastettiğiniz modemleri biliyorum çünki zaten attıgım linklere baktıysanız tplink değil airties modemin kablosuz olarak alip dağita bilmesi için client modu bridge modu yada kopru modu olması olması gerekir modem arayüzüne girip modemin calişma sistemine kendiniz de baka bilirsiniz kolay gelsin iyi forumlar

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Buradaki dokumani inceleyip bi deneye bilirmisniz biraz zahmetli ama işe yaraya bilir airties modemler arasında mesh baglantısı yapa bilirseniz genişletici olarak kullana bilirsiniz ben evde 5342 modelini kullanıyorum bendekinde var mesh ozelliği modemin arayüzüne girin mesh varsa linkini attıgım dokumanı inceleyin bır sıkıntı yasarsanız buradan yazın kolay gelsin

Öncelikle ilgin için teşekkür ederim.
Şimdi yanlış anlamadıysam ana olarak kullandığım modem de hiçbir ayar yapmıyorum. sadece ap olarak kullanacağım modem de bu ayarı yapıyorum doğru mu ?

Birde ap ( köprü olarak kullanacağım modemde ) ana modemle aynı ssid ve şifre olacak. ve sanırım sağlıklı olması içinde wep şifrelemeyi kullanmam gerekiyor.

Son olarak ben şuanda ana modem olarak zyxel i kullanıyorum. Çünki airties ı kullandığımda neden bilmiyorum kablosuz olarak bağlandığımda 5 mb le bağlanmış gibi download yapıyordu ama ne zaman zyxel i kurdum 16 mb bağlantı ile download yapabilir oldum.

O yüzden ana modem olarak zyxel kullanmak istiyorum..

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Zyxel modeminizin ara yüzünde mesh kısmı varmı kontrol edin varsa deneyelim mesh biraz zahmetli bir işlem genelde tercih edilmiyor modemlerinizin aynı kanalda aynı sifrelemeye sahip olmasi gerek ve ikinci modemde dokumanda ki gibi kopru modunu etkimleştirip ap bul kısımından ana modemi bulup eklemeniz gerek ana modemden yapacagınız ayarlar mesh ozelliğinin olması gerek kanal ayarı ve güvenlik ayarı yapacaksınız

Unique111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İki modem birbirleri ile kablosuz haberleşmez kardesim. İki modemi birbiri ile ancak kabloyla haberleştirebilirsin ve ardından kablosuz yayın yapabilirsin. Bunun için access point olarak kullanmak istediğin cihazı köprü moduna alman gerekmektedir. ZyXEL modemi köprü moduna almak için bu adımları inceleyebilirsin ;

Ağ Ayarları > Genişbant > Mod > Köprü > Uygulaya basınız.
Ağ Ayarları > Ev Ağı > Dhcp Sunucu Durumu > Devre Dışı > Uygulaya basınız.
Ağ Ayarları > Kablosuz menüsü içerisinden de yeni bir isim ve şifre tanımlayarak modemi Access Point ( Erişim Noktası ) modunda kullanabilirsin.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Arkadaşlar öncelikle doğru yere mi açtım emin olamadım.
Konuya gelecek olursak. Bende 3 tane modem var. Bunlardan ikisi Airties Air 5341 diğeri ise Zyxel vmg3312. Amacım evde kablo kullanmadan wifi aracılığı ile wifi alanını genişletmek. Bu elimdeki modemler ile bu mümkün müdür ? Eğer mümkün ise nasıl ?

ana modemden kablo alip bunlara kablo takarak dağıtabilirsin

repeater özelliğini kullanamazsın yanı kablosuz tekrarlama özelliğini kullanamazsın.
anca accespoint olması gerekiyor.