Wi-Fi mesafesini artırmak

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
arkadaşlar anten mi yapayım yoksa alayım mı karar veremedim yaptığım anteni laptopuma bağlamak için pigtail isimli kabloya ihtiyacım olacak

http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi..com/39bdlq
kendisi linkte mevcut başka biryerde bulmakta pek mümkün gözükmemekte :)

birde hazır antenler var ama bunları bağlamak içinde aynı kabloya ihtiyacım olacak mı?.. alsam mı yapsam mı karar veremedim. yapacağım anten pringles kutusundan yapılan antenler tarzı birşey olacak alacağım ise
http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi..com/3aprb7

yada daha pratik bir çözümü olan var mı aramızda?...

mr.meseli

Doçent
Reaksiyon puanı
1
El yapımı antenler var adamlar pilastik boru veya tahtayı belirli aralıklarla delip belirli çapta bakır yerleştiriyorlar. Google görmüştüm bi araştırıver istersen... Maliyetide çok düşük olur.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
mr.meseli dedi ki:
El yapımı antenler var adamlar pilastik boru veya tahtayı belirli aralıklarla delip belirli çapta bakır yerleştiriyorlar. Google görmüştüm bi araştırıver istersen... Maliyetide çok düşük olur.
ztn bende arastırdım onunda yapılmıs saatılanını bile buldum ama hepsi çeşitli ağ kartlarına takmak için bense laptopun içinde halihazırda var olan ağ kartını kullanmak istediğim için pigtail denen parçaya ihtiyacım olduğu gözüküyor acaba hazır antenlerden alsam bu zahmetten kurtulurmuyum?..

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben yaptım pringles kutusundan.. radar gibi oluyo.. çeviriyorum 360 derece yerini buluyorum tlf'nun :D biraz oynadım sonra kaldırdım bi köşeye..

kullandığın wi-fi aparatın frekansı ne kadar yüksek olursa mesafe artırımı daha fazla oluyor. kullandığın kablonun boyu ne kadar kısa olur sa kazanç o kadar yüksek oluyor. kutununn azı açık olan tarafın diğer cihazı tam görmesi gerekiyor. gez göz arpacık :D tam gördüğünde ciddi bir şekilde verim yükseliyor. özellikle deneyerek ölçüm yapmıştım. ayrıca çanak antenle yapılanlarda da inanılmaz kazanç sağlıyor.

mesela pringles tipinde kendi yaptığım denemelerde kutu diğer cihazı tam görmezken fakat yinede sinyal alabiliyorken download hızı 2-3 kb iken antenin diğer cihazı tam görmesini sağladığımda 20-30 kb lara çıkıyordu.