Wi-Fi ev bitkilerini öldürüyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Evinizdeki bitkiler nedenini çözemediğiniz bir şekilde solmaya başladıysa, bunun sorumlusu hiç aklınıza gelmeyecek bir cihaz olabilir: Wi-Fi router.

131319bitkii10.hlarge.jpg

Danimarkalı lise öğrencileri, gözlemlere dayanan deneyleriyle Wi-Fi sinyallerinin bitkileri öldürdüğünü tespit etti. North Jutland bölgesindeki Hjallerup Okulu’ndan dokuz kız öğrenci, geceleri baş uçlarına cep telefonlarını koydukları zaman uyuyamadıklarını fark etti. Okulda beyin dalgalarını takip eden donanım bulunmadığı için, öğrenciler dana geleneksel bir yöntemle deney yapmaya karar verdi.

Öğrenciler, cep telefonlarıyla aynı dalgaboyunda mikrodalga radyasyon yayan Wi-Fi router cihazının yanına, altı kap bahçeteresi tohumu yerleştirdi. Ayrıca, Wi-Fi router bulunmayan bir odaya da altı tohum dolu kap konuldu. İki ayrı odadaki tohumlar, yeterli oda sıcaklığı, nem ve güneş ışığına tabi tutuldu.

Aradan 12 gün geçtikten sonra, Wi-Fi sinyallerinden bağımsız tohumların yeşerdiği görülürken, Wi-Fi’a maruz kalan tohumların kahverengi renge büründüğü, çürüdüğü hatta mutasyon geçirdiği görüldü.

131319_H9sztP0.png

EK ARAŞTIRMALAR GEREKLİ

Daily Dot sitesine konuşan Hjallerup Okulu öğretmenlerinden Kim Horsevad, aynı deneyi iki kez tekrarladıklarını ve aynı sonucu elde ettiklerini belirtti.

Horsevad, ‘öğrencilerin farklı gözlem grupları için aynı şartları sabit tutmakta büyük çaba gösterdiğini ve nem, sıcaklık gibi faktörlerin sürekli ölçüldüğünü’ belirtti.

İsveç’in Karolinska Enstitüsü’nden Olle Johanssen ve Londra Imperial College araştırmacısı Dr. Andrew Goldsworthy, araştırmanın önemli olduğunu ifade ederken, aynı deneyin laboratuvar şartlarında tekrarlanması gerektiğini söyledi.

Kız öğrenciler, çalışmalarıyla Danimarka bilim fuarında ödül almaktan geri kalmadı.

ntvmsnbc

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Valla Doğru Olabilir.
Benim Bir Bonzai Ağacım var.Ne yaptı isem yaprak dökmesini bir türlü engelleyemedim.
Ne yapsak,Birinden vazmı geçsek acaba?

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sadece bitki olsa iyi.. Wifi ile aynı evde bulunmak insana da zarar verir. Uzağım rahatım

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ulen benimde direk baş ucumda wi-fi s.çtık o zaman

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Zaten böyle önemli şeylerin üzerine neden araştırma yapılmaz anlamıyorum.

Bitki biyolojik bir ürün insan da öyle.

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Maalsef wifi üzerinden ne kadar geniş bant, o kadar radyasyon demek. 802.11b kullanalım :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Olaya ilginç bir bakış açısı:)
Bitkilerle kapalı ortamlarda bulunmak zararlı idi wifi ise bitki öldürüyorsa demek wifi yararlıdır :)