Wi fi bağlantı sorunu

Fahapoca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dizüstü bilgisayarım bir MSI ge60.yaklaşık 2,5 senedir kullanıyorum.yaklaşık bir ay önce format attım,daha sonra başka problemlerden bir kaç defa daha format atmak zorunda kaldım.şu an laptop stabil ancak wifi sürekli olarak hata veriyor.sorunu anlayabilmiş değilim.bazen varsayılan ağ geçidi bulunamıyor veya arızalı diyor,kablosuz bağlantı sorunu çıkıyor,bazen ağ yok diyor,bazen hiç bir wifi ağını görmüyor,bazen kendi kendine ''sınırlı'' bir bağlantıya geçiyor.modemde bir sorun yok,çünkü yaklaşık bir aydan beri kullanıyordum ve hiç bir sorun çıkmamıştı.aynı şekilde telefonla da modeme bağlanılıyor ve hiç bir şekilde bir sorunla karşılaşmadım.ancak laptopa gelince sorun ne çözemedim.bir arkadaşım sorunun yazılımsal olabileceğini söyledi.bende wireless driverını msi'ın sitesinden indirip yükledim ancak sorun çözülmedi.şu an bu yazıyı yazarken bile bağlantı kendiliğinden koptu ve ağı görmesine rağmen ''bu ağa bağlanamıyor'' hatası verdi.sorun şu ki bu bağlantı hatalarının hepsi ''sorun gider'' seçeneğine tıklanınca çözülüyor ancak daha sonra tekrar bir hata veriyor.bazen 5 dakika sonra bazen yarım saat sonra bazen bir gün sonra.bu soruna yakalanmış başka kişilerde gördüm ancak hiçbirisi başarılı olacak herhangi bir çözüm söylemiyor.ne yapacağım çözemedim.

herosaso

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba, sorununuzun akilli telefonlar ve bilgisayarinizin internete baglanirken otomatik ip numarasi almasi nedeniyle ip cakismasindan kaynaklandigini dusunuyorum.iki cihazda otomatik ip numarasi alirken baslangic ip numaralarini aliyor ( ornegin: 192.168.1.2 veya 192.168.2.2 gibi) bu sorun abdroid 4.2.2 surumu ve ustunden kaynaklanabiliyor veya modemden.Cozum olarak bilgisayariniza sabit bir ip numarasi verebilirsiniz, modeminizin ana ip numarasina gore bir numara verin ( ornegin: 192.168.1.30 veya 192.168.2.30 ) yinede kopma yasarsaniz kablosuz sifreleme turunuzu wpa olarak belirleyin.