- Konuyu başlatan
jojobojo
Öğrenci
Hocam bide şöyle bişey oldu Metin2 nin orijinalini oynarken hatayı çok sık almıyordum. Bazen 4-5saatte bir alıyordum. Şimdi Pvp server indirdim. Pvp serverda girer girmez mavi ekran alıyorumMerhaba,
açık konuşacağım oyunlar için herhangi bir crack kullanıyorsanız bu durumlar normal. Metin2 zaten çok öncelerinden beri yüklenmesiyle ilgili sıkıntısıyla meşhurdu. Metin2 oyununu kaldırıp bilgisayarınızı test edin. Veya Metin2 ile beraber yüklenen güvenlik programları var, sıkıntı oradan başlıyor olabilir. (Eğer yanlış hatırlamıyorsam.)
Saygılarımla
--- Gönderi Güncellendi ---
Kardeşim 1. Ve 2. Hariç diğerlerini bilgisayar mavi ekran verdiği için yapamadım denemiştim zaten daha önce. Emek verip ilgilendiğin için teşekkür ederim.Whea Uncorrectable Error hatasına ilişkin çözümler :
Bilgisayarınızda virüs olmadığına eminseniz, aşağıda yazılı işlemlerden önce bilgisayarınıza yüklü herhangi bir virüs programı varsa mutlaka kaldırın. Ve Sürücü güncelleme işlemlerinizi lütfen aracı bir programla değil, kendiniz yapınız. Aksi halde virüs taramasından sonra virüs programlarını kaldırın.
1-) Bilgisayarınızı mutlaka en son güncellemelerin yüklenmesini sağlayın. Windows Update'i açın ve yüklemeleri alın. Mavi ekrana krşı testinizi ardından yapmayı unutmayın. Zira buradaki Microsoft adresinde bu hataya karşı sadece Windows Updates'i göstermektedir.
2-) Bilgisayarınızı baştan açıp kapatın ve BIOS'a giriş yapınız. Bilgisayarınız açıldığında "Del" tuşuyla veya F12 veya bazı modellerde ise F2 tuşuyla giriş yapılır. Ardından ayarları varsayılana getirmemiz gerekiyor. Bilgisayarınızı yeni kurduğunuz için muhtemel varsayılan ayardadır ama yine de lütfen deneyiniz. Aşağıdaki meni veya seçeneklerin hangisi var ise onu uygulayıp kaydedip çıkış yaparak bilgisayarınızın baştan açılmasını sağlayın ve mavi ekran hatasına karşı kontrol edin.
Load Default,
Load Fail-Safe Defaults,
Load BIOS Defaults,
Load Default Settings,
Load Setup Default,
Get Default Values
3-) Bilgisayarınızın aşaüıdaki komut vasıtasıyl programsal olarak kontrol edilmesi ve hataların otomatik olarak sistem tarafından düzeltilmesinin sağlanmaya çalışılması.
chkdsk c: /f /x /r
/f: Diskteki hataları düzeltilmesini sağlar. Diskin kilitlenmesi gerekmektedir. Chkdsk sürücüyü kilitleyemez ise, bilgisayarı yeniden başlattığınızda sürücüyü denetlemek isteyip istemediğinizi soran bir ileti görüntüler.
/r: Diskteki bozuk bölümleri bularak, okunabilir olanlara kurtarmaya çalışır. Diskin Kilitlenmesi gerekmektedir.
/x : f/ komutuyla aynı işlemi yaparak, gerekirse birimi ilk önce çözmeyi zorlar.
4-) Memory/Hafıza ile ilgili denetimlerin ve düzeltme işlemlerinin yapılması. Sol alt taraftaki windows logosunun yanındaki arama menüsünü açarak "Windows Memory Diagnostic" kelimelerini aratın ve bulduğunuzda tıklayarak açın. Gelen ufak ekrandaki ilk seçenek size bilgisayarınızı yeniden başlatıp denetimlerin yapılacağını bildiriyor. Onaylayarak denetlemeyi başlatın. Ardından mavi ekran hatasına karşı bilgisayarınızı test etmeyi unutmayınız.
5-) Anakartınızın sürücüsünü bir veya iki adım önceki sürücüsünü yükleyin. Eğer sitemde uyumsuzluk yapan bir sürücü oluşursa onunda sürücüsünü eski bir sürücüye geri yükleyin. Bilgisayarınızı ardından test edin.
6-) Windows Registry için temizlik ve recovery (düzeltme) yapan güvenilir programlar ile registry'i temizleyip düzeltmesini yaptırın.
7-) Setting'den (Ayarlar'dan) >>"Update and Security" (Güncelleme ve Güvenlik) gelen ekranın sol tarafından Recovery (Düzeltme/Kurtarma) sekmesine tıklayın >> "Advanced Startup" (Gelişmiş açılış) ile sisteminizin otomatik düzeltmelerini balatın.
Yukarıdaki maddeler ile programsal olarak çözüm getirilmeye çalışmıştır.
Bilgisayar konfigurasyonunuzda ekran kartınız ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir test de yapabilirsiniz. Aşağıdaki maddeler fiziksel olarak çözümler sunar.
A-) Muhtemelen ana kartınızda standart ekran çıkışı vardır. Ekran kartınızı çıkarın ve monitörünüzü standart ana kart ekran bağdaştırıcısına takın. Bilgisayarınızı açın ve gerekiyorsa sürücüsünü yükleyin (ana kart sürücüsü yüklü olduğundan istemeyebilir) ancak yine de "Aygıt Yöneticisinden" kontrol edin. Ardından bilgisayarınızı test edin.
B-) Bilgisayar kasanız eğer sıcak bir ortamda ise sadece denemek adına kapattıktan sonra soğuk bir ortamda tutunuz ve soğuk bir ortamda bilgisayarınızı çalıştırınız. Bu bilgisayarınızın soğutma ile ilgili bir problem çıkarabileceği de anlamını taşımaktadır. Zira adı geçen hatanın bulguları arasında belirlenemeyen bir yetersizlikten de bahsediliyor. Bu yetersizlikler arasında CPU bile geçiyor. Endişelenmeyin CPU'nuz "Intel 64" ve "Instruction Set" bilgileri sisteminize uygun.
C-) Hiçbir adımın faydalı olmaması halinde BIOS güncellemesi yapınız. Ancak bu güncelleme risklidir. Güncelleme esnasında herhangi bir kesinti, bir problem oluşması halinde bilgisayarınızın anakartı eski işlevlerini yerine getiremeyebilir. Bu güncelleme de fiziksel aygıtların konumlandırılmalarının güncellenmesi ile ilgili çözüm olabilir.
D-) BIOS'a tekrar girin ve Offset-Mode adlı bir seçeneğin varlığını kontrol edin, eğer var ve açıksa hiç bir işlem yapmadan buradan yazışalım tekrar. (Bu seçenek en son çareniz olsun, eğer adı geçen seçenek BIOS'ta varsa)
İlk söylediğim gibi, hatanın tespiti ölümcül önem taşıyor. Bu hatayı ne zaman aldığınızın bile önemi var. Yani bir oyun yüklediniz ve ardından farklı programlar da yüklendi ve hatayı o zamandan itibaren aldınız diyelim. Bu da hata yüklenen programlar ile gelmiş oluyor demektir. Eğer bu şekildeyse lütfen bilgilendirme yapın ki ona göre adım adım ilerleyelim.
Her adımdan sonra bilgsayarınızı açıp kapatmayı unutmayın ve mavi ekran hatasını test etmeyi unutmayın. Ayrıca içlerinde denedikleriniz varsa denemenize lüzum yok. Sonuçlar hakkında mutlaka bilgi verin. Bu duruma göre PageFile seçeneklerine bakacağız.
Saygılarımla
--- Gönderi Güncellendi ---
Mesajda sorun var mı, çıkmam gerekiyor ?