atkaksoy501
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 4,070
Herkes telegramı en güvenli mesajlaşma uygulaması sanıyor sanırım ancak videodan da görebileceğiniz gibi (6.41-8.27) o da pek güvenli değil. https://youtu.be/W_xhe_QGNog Benim fikrim ise: İnstagram, Twitter, Google gibi uygulamalar, Android, IOS, Windows gibi işletim sistemleri kullanıyoruz hepimiz. Bunlar bizim verilerimizi zaten topluyorlar bu yeni bir şey değil. Kişisel reklam göstermek için Google çatır çatır verilerimizi topluyor ve bu sayede ben internette bilgisayar toplama hakkında konulara baktığımda karşıma bilgisayar reklamları çıkıyor. Bu konunun bu kadar abartılmasının tek nedeni WhatsApp'ın açık açık "ben sizin verilerinizi Facebook reklam birimine göndereceğim" demesi. Onun yerine "biz sözleşmeyi yeniledik ve kullanmaya devam etmek için kabul etmeniz gerekiyor. Sözleşmedeki değişiklikleri okumak için tıklayın." Deseydi ben adım kadar eminim ki ben de dahil birçok kişi okumadan onaylayıp geçecekti klasik olarak. Allah aşkına hangi uygulamanın, hangi sitenin privacy policy veya terms of service yazılarını okuyoruz? Herkes şimdi bağıracak çağıracak ama WhatsApp kullanmaya devam edecek. Gizlilik bu denli önemliyse bütün hesaplarınızı kapatın, banka vs. kullanmayın, 3310'a geçin
Herhangi bir internet sitesi bile sizin ip adresinizi, konumunuzu toplayabiliyorken böyle saçma ve tutarsız tepkilerde bulunmayalım whatsapp için bence. Ya bütün hareketlerimiz bu tepkiye tutarlı olmalı ya da tepkimiz olmamalı. Ben de bunu anlamıyorum. Mark beyciğim benim profil fotoğrafımı, p.klu mesajlarımı ne yapsın yani
Bunun gibi bir hareketin tutarlı, mantıklı ve doğru olabilmesi için neredeyse hiçbir uygulama, websitesi kullanmamanız gerek. Çoğu kişi whatsappı bırakıp instagram kullanmaya devam ediyor
Ayrıca fotoğrafta da görebileceğiniz üzere whatsapp sizin mesaj içeriğinizi paylaşmıyor. Sizin profil fotoğrafınız, cep numaranız gibi profil detaylarınız paylaşılıyor reklam amaçlı. E zaten instagrama, twittera vs. fotoğraf video yüklemeyen kalmadı aramızda. Bu bilgilerimiz çoktandır zaten şirketlerin ellerinde. Sanki yeni ve sadece whatsappta olan bir olay gibi lanse edilmesi ve abartılı tepki verilmesi aşırı komiğime gidiyor. Telegrama yoğun bir geçiş var da o da çok mu güvenli acaba? Hiç okudunuz mu geçerken onun gizlilik politikasını? Yoksa sadece kulaktan doğma bilgilerle "OOo bak bu en güvenlisiymiş kanka" diyerek bir arkadaşınız mı yönlendirdi sizi? Şuan için en iyi alternatif signal gözüküyor. Ancak ona da geçmeyi şahsen ben düşünmüyorum. Gerek yok dediğim gibi. Eğer gizliliğime bu kadar önem veren biri olsaydım sosyal medya kullanmazdım. Çoğumuz bankada hesap açarken bize "Şuraya bir imza..." diyerek imzalattıkları bankacılık sözleşmelerini vs. okumuyoruz bile. Sitelere kayıt olurken privacy policy, terms of service gibi metinlerini incelemiyoruz. İnternetten alışveriş yaparken kredi kartı bilgilerimizi sakla kutucuğunu işaretliyoruz bu bilgileri nerede sakladıklarını bilmeden. Sonra da geliyoruz "Whatsapp benim verilerimi satacakmış, pis whatsapp" diyoruz. Peh. Fikrimi belirtme ortamı sağlayan shiftdelete foruma teşekkürlerimi sunarım.