Whatsapp nasıl para kazanıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan brk-zry
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

brk-zry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar whatsapp reklam yapmıyor uygulamasını ücretsiz yaptı bu adamlar nasıl para kazanmakta?

berkayztr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Evet arkadaşlar whatsapp reklam yapmıyor uygulamasını ücretsiz yaptı bu adamlar nasıl para kazanmakta?

Google play ve AppStore gibi marketlerde indirildikçe para kazanıyor ama onun dışında nasıl bir gelir elde ettiğini bende bilmiyorum, Google ve Apple 'dan aldığı para dışında bir geliri var mı varsa nasıl kazanıyor bende gerçekten merak ettim :)

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Diğer firmalarla anlaşıp cihazın bilgilerini satıyor telefon modelinin android sürümünü felan filan

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,909

Ücretsizmi oldu? Ne zaman ücretliydi ki? Google Play'den indirilen uygulamalara da ücret ödenmiyor. (Ücretli değilseler) Sponsorları vardır finansman sağlayan ve bunun karşılığında sunuculardan geçen her bilgiye erişim sağlayan. (Meselâ NSA neyin nesidir? biraz araştırabilirsiniz.)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
whatsappa gelene kadar neler var neler. hepimizin bir çok mail adresi var, ücret ödüyor muyuz? mail adreslerine entegre olarak google olsun, microsoft olsun, yandex olsun 15 gb a kadar depolama alanları sunuyor, bizden para alıyor mu? hayır. üstelik bize o depolama alanlarını sunmak için milyon dolarlık serverlar kuruyorlar.

bu işlerin para kazancı arka planlarda halloluyor. al gülüm ver gülüm hesabı. kişisel bilgileri firmalara satmak mı dersin. devletlerin gizli bilgiler karşığında bu siteleri finanse etmesi mi dersin.

yandex dediğin şey başlı başına rus mafya kurulumu zaten. rusyadaki binası askeri üs gibi korunuyor. kapısında keleşli sivil korumalar falan.

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Arkadaşıma Whatsapp'tan mesaj atıyorum:
- Aga, elbise dolabı lazım. Var mı sizin dükkanda uygun bir şey?
- Bakarız aga, yarın akşama doğru gel.

10 dk. sonra Facebook'a giriyorum. Sağımda solumda dolap reklamları.

Anlaşıldı sanırım ;)

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
uBlock chrome eklentisi. Ben windows phone kullanıyorum.
Benim bu konuda bir rahatsızlığım yok. Kişisel bilgilerimi istedikleri gibi kullanabilirler. Şu hayatta ancak bir patates çuvalı kadar değerim var zaten. Sıkıntı yok o yüzden :)