Whatsapp kullanıcı sözleşmeleri sonrası olanlar...

Peki siz ne yaptınız?

• Kabul ettim politikaları.

• Ettim fakat 1,2 ay ya da daha kısa bir süre sonra etmeyeceğim.

• Etmedim başka uygulamalara yöneldim.

• Etmedim. Başka uygulamalara da yönelmiyorum mesajlan mı doğdum :D

• Telegram'a yöneldim

• Bip'e yöneldim

• Viber'e yöneldim

• Discord'a yöneldim

• Signal'e yöneldim

• Diğerleri

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Umut Keleş

Profesör
Reaksiyon puanı
867
Whatsapp
Biliyorsunuz Whatsapp politikalarında bir düzenlemeye gitti ve artık (benim anladığım kadarıyla , çünkü o kadar resmi terimler kullanılmış ki şahsen anlamakta zorlandım) verilerini Facebook ile paylaşacakmış. Peki siz bu durumda ne yaptınız?
Whatsapp sözleşmeleri
Bilmeyenler için güncel şartlar:

"Hizmetlerimizin yürütülmesi, sağlanması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla WhatsApp; hizmetlerimizi ne zaman yüklediğiniz, kullandığınız veya hizmetlerimize ne zaman eriştiğiniz dahil olmak üzere bazı bilgileri almak veya toplamak zorundadır.

Aldığımız ve topladığımız veri türleri, hizmetlerimizi nasıl kullandığınıza bağlıdır. Hizmetlerimizi sağlamak için belirli bilgilere gereksinim duyarız ve bunlar olmaksızın hizmetlerimizi size sağlayamayız.

Facebook şirketlerinin bir parçası olan WhatsApp, diğer Facebook şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunur. Hizmetlerimizin ve Facebook şirketi ürünleri dahil bu şirketlerin sunduğu olanakların yürütülmesi, sunulması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla bu şirketlerden aldığımız bilgileri kullanabiliriz ve bu şirketler de bizim onlarla paylaştığımız bilgileri kullanabilirler.

Whatsapp'ın bizden aldıkları bilgiler:

Hesap Bilgileri

Bağlantılar

Durum Bilgisi

İşlem ve Ödeme Verileri

Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler

Kullanım ve Kayıt Bilgileri

Cihaz ve Bağlantı Bilgileri

Konum Bilgileri

Çerezler

Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

WhatsApp’taki İşletmeler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Kaynakça: Normal haber kaynakları,gazeteler.

Son düzenleyen moderatör:

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Konuyla ilgili fikrim budur. Kullanmaya devam :)

Umut Keleş

Profesör
Reaksiyon puanı
867
Bu arada bir çok konu açılmış fakat oylama olan yoktu sanırım varsa ve tekrar aynı konuyu açtıysam şimdiden özür dilerim moderetörlerden.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Gençler amma büyüttünüz , devlet sırlarımı var elinizde WhatsApp milyonlarca kişinin aşk veya kanka muhabbetlerini mi toplayacak ? Gerçeği söylemek gerekirse adamların umrunda bile olduğumuzu sanmıyorum.

Bu izinleri isteyen bir çok uygulama var zaten , çok büyüttünüz

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Wp içeriğini alabilir değil mi banka hesabım vb ulaşamaz

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Kabul etmedim ve başka açık kaynak kodlu alternatiflere yöneldim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Gençler amma büyüttünüz , devlet sırlarımı var elinizde WhatsApp milyonlarca kişinin aşk veya kanka muhabbetlerini mi toplayacak ? Gerçeği söylemek gerekirse adamların umrunda bile olduğumuzu sanmıyorum.

Bu izinleri isteyen bir çok uygulama var zaten , çok büyüttünüz
Olay verileri alması değil aslında. Bana uygun reklamlar gösterecekse, benim almak istediğim ürünler ile ilgili veya ilgili olduğum kategorilerle ilgili reklam gösterecekse alsın kullansın verimi problem değil. Facebook'un yaptığı olay insanları manipüle etmek. Cambridge Analytica olayında olduğu gibi, adamlar bunu siyasi konuda bile insan kararlarını manipüle etmek için kullanıyorlar. Belki sen bu konuda manipüle olmayabilirsin ama tonlarca yalan haber dönüyor medyada. Facebook'un bunu yapması yasal değildi çünkü resmi olarak WhatsApp'den aldığı verileri bu şekilde kullanamıyordu. Ancak şimdi işi resmiyete döktüğü için yapabileceklerini düşün. He beni bu da sinirlendirmedi açıkçası. Alsın kullansın verimi çokta tın ancak beni sinir eden nokta bunu Avrupa devletlerine uygulayamıyor olması. Ben zaten Facebook ve Instagram kullanmıyordum, böylece en azından Facebook gibi bir şirketle verimi paylaşmam. Bu tabi ki Facebook'u batırmaz ancak sonuçta benim verim, benim hakkım.

uydu3405

Doçent
Reaksiyon puanı
115
Arkadaşlar önümüz digital çağ diyoruz kişisel veri toplayan ülkeler en karlı şirketlere sahipler. Demem şu ki gelecekte şimdi ben zengin miyim aşk yazismami alicak dedikodu sohbetimimi alacak diye bakanlar geleceklerini hiç düşünmeyen insanlardir.
Birde adamların umurunda bile değil notu paylaşmış arkadaş. Peki umurunda olmayan adamlar durup dururken neden bu sözleşmeyi önümüze getirdi hiç umurunda değilken.
Aslında onay alıp hafife aldığımız bu sözleşme ile neler yaparlar hepimiz şaşar kalırız.
90 li yıllarda komplo teorileri vardı . Şimdi bu teorilerin tam zamanı düşünmek sınırsızdır.

404 Not Found

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,852
Politikalar sonuna kadar kabul etmeyin,geri çekmek zorunda kalabilirler.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907
Arkadaşlar önümüz digital çağ diyoruz kişisel veri toplayan ülkeler en karlı şirketlere sahipler. Demem şu ki gelecekte şimdi ben zengin miyim aşk yazismami alicak dedikodu sohbetimimi alacak diye bakanlar geleceklerini hiç düşünmeyen insanlardir.
Birde adamların umurunda bile değil notu paylaşmış arkadaş. Peki umurunda olmayan adamlar durup dururken neden bu sözleşmeyi önümüze getirdi hiç umurunda değilken.
Aslında onay alıp hafife aldığımız bu sözleşme ile neler yaparlar hepimiz şaşar kalırız.
90 li yıllarda komplo teorileri vardı . Şimdi bu teorilerin tam zamanı düşünmek sınırsızdır.
Neler yaparlar mesela ornek verebilir misiniz lutfen?