Whatsapp Kullananlar Dikkat

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ferhat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
konuya el atıyorum arkadaşlar. yanlış anlaşılma için kusura bakmayın lütfen.

bariskeskin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekli dosyayı görüntüle 13141

WhatsApp’a bulunan bir açığın uzaktan uygulamayı çökertmeye izin verdiği anlaşıldı.

İki öğrencinin keşfettiği açık, 2.000 karakterlik bir metin mesajıyla alıcının WhatsApp’ının kilitlenmesine yol açıyor.

WhatsApp, sözkonusu mesajı açmaya çalışırken takılıp kilitleniyor. Dahası bu kişiyle (veya sohbet grubuyla) olan sohbet geçmişi, mesajın gelişinden itibaren geri getirilemiyor.

Zararlı mesajın yer aldığı sohbetin tamamını silmezseniz, WhatsApp’ta bu kişiye her dokunduğunuza uygulama kilitleniyor.

17 yaşındaki Hintli Indrajeet Bhuyan ve Saurav Kar tarafından ortaya çıkarılan açığın iOS’ta ve Android’de WhatsApp’ın son sürümü olan 2.11.432’yi etkilediği söyleniyor.

Geçmişte Android’in belirli mesajları aldığında kilitlenebildiğini görmüştük. Bakalım WhatsApp geliştiricileri, açığı ne zaman kapatıp, sorunu kontrol altına alacaklar.

WhatsApp’ın bugün itibarıyla son sürümü 2.12.250. O hata olduktan sonra güncelleme yapılalı aylar oldu.

Edit:
2.12.272 olmuş. https://www.whatsapp.com/android/

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu kadarı fazla değil mi beyler ? demişsiniz fazla değil! uzun zamandır site kalitesi aşırı düştü biraz düzeltin kendinizi..tepki koymak herkesin hakkı!

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
kimeyi gömmek ve ya üstüne gitmek amacında değilim ama diğer arkadaşlara katılıyorum. Abartılan linklere giripte saçma sapan sönük haberler görmek benimde canımı sıkmaya başladı artık

DAVOSA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zararlı mesajı örnek diye yazsaymış tamam ne yapmış... elemanı harcıyorsunuz?

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708

WhatsApp’a bulunan bir açığın uzaktan uygulamayı çökertmeye izin verdiği anlaşıldı.

İki öğrencinin keşfettiği açık, 2.000 karakterlik bir metin mesajıyla alıcının WhatsApp’ının kilitlenmesine yol açıyor.

WhatsApp, sözkonusu mesajı açmaya çalışırken takılıp kilitleniyor. Dahası bu kişiyle (veya sohbet grubuyla) olan sohbet geçmişi, mesajın gelişinden itibaren geri getirilemiyor.

Zararlı mesajın yer aldığı sohbetin tamamını silmezseniz, WhatsApp’ta bu kişiye her dokunduğunuza uygulama kilitleniyor.

17 yaşındaki Hintli Indrajeet Bhuyan ve Saurav Kar tarafından ortaya çıkarılan açığın iOS’ta ve Android’de WhatsApp’ın son sürümü olan 2.11.432’yi etkilediği söyleniyor.

Geçmişte Android’in belirli mesajları aldığında kilitlenebildiğini görmüştük. Bakalım WhatsApp geliştiricileri, açığı ne zaman kapatıp, sorunu kontrol altına alacaklar.
senin daha geçen gün 18 mesajın vardı ne ara 1002 oldu işte bunlar hep torpil :D....

- - - Mesaj Güncellendi - - -

konuya el atıyorum arkadaşlar. yanlış anlaşılma için kusura bakmayın lütfen.
abi şu ferhat'a içerik yazdırmayın lütfen adam beceremiyor....

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu bir sorun değil ferhat 2000 karakterli içerige sahip bir mesajı açarsan kitlenmesi gayet normal....

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Eğer bir haber yazıyorsan eleştirilere açık olmalısın. Ama eleştiriler senin boynunu bükmemeli, senin isteğini ve azmini bitirmemeli. Eleştirileri okuyarak hatalarının farkına varmalısın. Eğer bu hatalarının farkına varırsan ileride çok iyi makaleler, haberler yazabilirsin ancak bu eleştirileri göz ardı ederen başarısızlığı kabullenmiş sayılırsın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Valla ben bunu 2 sene önce yapıyordum. 1000den fazla smile gönderirsen ister s5 olsun ister s6tı. Sadece whatsapp değil fazlasını gönderince telefon bile kitlenip kalıyor. Sıkıldıgım için artık yapmıyorum hatta. Saygılar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Mynet haber sanki. Böyle başlık, böyle haber olmaz. Bu gidişle faceden takibi bırakacağım.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Abi info@shiftdelete.net'e rezilliklerini saydırdım durdum dönmediler daha, açmış olduğum konu vardı facebook sayfasını kapatın diye. Çökün lütfen

SonKraL

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Açığı 2.11.432 sürümünü etkilediği söyleniyormuş şuan güncel sürüm 2.12.272 haberin ne kadar eski olduğu konusunda hemfikiriz sanırım?

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Bu arada bu 2000 karakter olayı tapatalk içinde geçerli. 2000'den fazla smile gönderilmiş bi forum sayfasına girdiğimde uygulama kilitlenip yeniden başlamıştı. Sonradan düzeltildimi bilmiyorum. Yani insan gibi kullanın bu uygulamaları :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sizinde arkadaşınız 6 yaşında çocukların şaşracağı vuuv diyip deneyeceği saçma birşeyi eskidikten sonra güzel birşey gibi anlatıp paylaşmasaymış haberden önce kendisi gömük biz gömsek nolur. insanları salak yerine koyar gibi baştan savma işyapılırsa bu olur, siz bu kaliteye editör koruyosanız ceo nuz hazır buradayım ben, haberimde "mesajı nasıl okuduğuna inanamayacaksınız..." bekliyorum özel aracımı yüzyılın haberini yaptım :)

dacaroglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sizinde arkadaşınız 6 yaşında çocukların şaşracağı vuuv diyip deneyeceği saçma birşeyi eskidikten sonra güzel birşey gibi anlatıp paylaşmasaymış haberden önce kendisi gömük biz gömsek nolur. insanları salak yerine koyar gibi baştan savma işyapılırsa bu olur, siz bu kaliteye editör koruyosanız ceo nuz hazır buradayım ben, haberimde "mesajı nasıl okuduğuna inanamayacaksınız..." bekliyorum özel aracımı yüzyılın haberini yaptım :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hadi Webtekno'yu bir şekilde anlıyorum.Tamamiyle ergen okurlar üzerine kurulmuş,yazarları bilgisiz ve çocukluktan öteye gitmeyen,tık almak için haber yapan cahil tipler.Ama Sdn o kadar yeni bir sayfa değil ama içine ettiniz resmen.Bundan sonra sosyal ağdanda ve yer imindende kaldırıyorum Sdn'i.Benim kaldırmamın bi önemi olmayabilir ama sayfadaki tepkileri görünce cidden sevindim.Kaliteniz dibe vurdu,Webtekno kadar beter oldu.Biraz Teknoseyir'den ve Technopat'dan örnek alın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
gereksiz dikkat çekmeyin. siz tık alacaksınız diye insanların vaktini çalıyorsunuz.