Western Digital Caviar Black Harddisk

morlard

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Selam arkadaşlar. Hdd konusunda pek bilgim yok ama ufak bir araştırma yaparak şunda karar kıldım.

Western Digital Caviar Black 500GB 3.5'' SATA3 6Gb/s 7200RPM Sabit Disk
http://www.hepsiburada.com/Liste/we...ails.aspx?productId=bd85333&categoryId=100221

Kullanan, bilen varsa yorumlarınızı bekliyorum. Ses durumu nasıl mesela, cavier green daha sessiz diyolar ama blackin de performansı iyi.. Greenmi alsam napsam:unsure:

saylon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Morland sakın alayım deme çok gürültülü bir hdd ,içine bir avuç kum atılmışta piyasıya öyle sürülmüş gibi sata 3 diyorlar ama adı sata3 bu hdd daha performanslı sata2 hdd ler var onlara bak ben kullanıyorum hiç memmun değilim en kısa zamanda değiştireceğim..

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Kardeşimin bilgisayarını alırken bunun 1tb lık sata3 olanını tercih ettim. Caviar Black serisi performans yönünden WD disklerin en iyileri arasında, tavsiye ederim. Aşırı derece bi ses geldiğini ben duymadım.

1tb ını vatanda indirimle 155 tl gibi bir rakama almıştım, biraz daha verip 1 tb almak daha mantıklı bence eğer disk i yeterince dolduruyorsan.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Hiçte bile ses çıkarmıyor, en sessiz harddiskler WD de, almışken 1 tb al, hem fiyat olarak daha uygun hemde bu zamanda 500 GB neki, asıl Seagate almak gibi bir salaklık yapma, benim dahili Caviar Black 1.5 TB, 2 TB da Elements harici var gayet memnunum hem performans hemde ses konusunda.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Black serisinden 500GB'lık 7 tane kullanıyorum ses sorunum yok performans diğerlerine göre iyi sonuçta mekanik diskler alayımmı dersen al derim uzun yıllar sorun yaşamadan kullanırsın memnun kalırsın,green serisine gelince o diskler DATA almak içindir yani green disklere işletim sistemi kurmamalısın kurulur fakat işletim sistemin hantal olur sebebide green diskler çok az elektrik harcadıkları için yüksek ferformansta çalışmazlar.

dctor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Alinmasi gereken hdd ler icerisinde en iyisi hizli ses yok bi arkadaşima aldim aynini ama almişken 1tp olanini alin fiyat olarak bek fark yok dahada yüksek taktiğinzda sonuclarini buraya yazinki alacak olanlarada faydasi olur

morlard

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Yorumlar için sağolun. 1tb ile fiyat farkı fazla yok ama 1tb bana çok fazla. Verdiğim fark boşa gitmiş olur yani. 500gb yeter de artıyor bile. Kararımı verdim artık yarın alıyorum.
Son bir sorum olacak. Satıcıya soru sordum, cevabında ürün sataII olarak anakartınızda çalışabilir demiş. Bunu sata3 olarak nasıl kullanabilirim. Anakartımın özellikleri arasındamı yok acaba sata3 olarak çalıştırmak. Sata2 olarak çalıştırsam bunun anlamı tam verim alamamış olmakmıdır ? Pek anlamıyorum bu sata işlerinden. Anakartım bu,
MSI 740GM-P25 AMD 740G DDR3 1600(OC) Soket AM3 Anakart

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Zaten senin anakartın SATA III değil,senin alacağın Black HDD Sata II o yüzden sorun yok Sata III'ü karıştırma sen Anakartın Sata II destekli HDD Sata II destekli bu kadar.

morlard

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Tamamdır captaingreen haklısın. Daha kurcalamıyorum yarın alıyorum. Herkese teşekkür..

morlard

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Evet arkadaşlar yaklaşık 10 gündür kullanıyorum ve memnun kaldığımı belirtmek istedim. Ses problemi yok, performansı zaten çok iyi. Proğram açılışları falan baya farketti. Önceki seagate'di, gurul gurul ötüyordu. Belki yeni olduğundan şimdilik sesi yoktur ama 10 günlük raporu vereyim dedim :)

fibonaccifb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar yaklaşık 10 gündür kullanıyorum ve memnun kaldığımı belirtmek istedim. Ses problemi yok, performansı zaten çok iyi. Proğram açılışları falan baya farketti. Önceki seagate'di, gurul gurul ötüyordu. Belki yeni olduğundan şimdilik sesi yoktur ama 10 günlük raporu vereyim dedim :)

dostum nedir son durum ben de bu serinin 1 tb'lık olanını almak istiyorum, ama kullandıkça ses artıyor diyorlar. daha önce seagate 500gb elimde patladı o yüzden artık ince eleyip sık dokuyorum.. senin de bir fikrini alayım dedim...

mei

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Morland sakın alayım deme çok gürültülü bir hdd ,içine bir avuç kum atılmışta piyasıya öyle sürülmüş gibi sata 3 diyorlar ama adı sata3 bu hdd daha performanslı sata2 hdd ler var onlara bak ben kullanıyorum hiç memmun değilim en kısa zamanda değiştireceğim..

blue olmasın senin ki ? bende de 1 tb black var gayet memnunum.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
2 tb green aldım,2 ay oldu tık yok :D