Websitesi için ASP mi PHP mi?

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar ben bir kaç tane websitesi yapmak istiyorum bunları ASP ile halletmek istiyorum ama kime bunu desem PHP daha kolay diyo tabi bende PHP hiç bilmiyorum.
İş için PHP ögrenibilrim ama ikisi arasındaki farklar nedir yada fark mıdır?
Eğer PHP iyiyse bunu en iyi nereden öğrenebilirim?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ikisinide öğrenmeni tavsiye ederim. kişiden kişiye değişir bu seçim. ikisinide öğrenirsen kendine özel bir seçim yapabilirsin.

ben php'yi seçtim. çünkü linux sunucuları ayarlamayıda öğrenmek istedim. ayrıca ücretsiz web tabanlı yazılımların çoğu php ile geliştirilir. php'nin ücretsiz olması bir çok alanda kapıları açıyor.

asp.net'in de kendine göre avantajları var. onlarıda asp.net'de uzmanlaşmış arkadaşların yazması daha doğru olur.

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ikisinide öğrenmeni tavsiye ederim. kişiden kişiye değişir bu seçim. ikisinide öğrenirsen kendine özel bir seçim yapabilirsin.

ben php'yi seçtim. çünkü linux sunucuları ayarlamayıda öğrenmek istedim. ayrıca ücretsiz web tabanlı yazılımların çoğu php ile geliştirilir. php'nin ücretsiz olması bir çok alanda kapıları açıyor.

asp.net'in de kendine göre avantajları var. onlarıda asp.net'de uzmanlaşmış arkadaşların yazması daha doğru olur.

Sanırım arkadaş klasik asp'den bahsediyor galiba..

Benim önerim [MENTION=96446]jack bauer[/MENTION] ;
Asp.net öğrenmen C# ile çünki asp.net için C# öğrenmen gerek e C#'ıda öğrendiğin zaman baktın web'den sıkıldın masaüstü programlama başlayabilirsin dilersen silverlight ile daha hoş web sayfaları yapabilirsin, baktın oda olmadı ben oyun programlayacağım diyeceksin onun içinde XNA var C# ile onuda yazabiliyorsun, Ha odamı olmadı ben mobil programlama yapacağım dersende Wp8'in SDK'sı mevcut zaten visual studio'da emulatör flan geliyor herşey C# ile onuda yardırırsın :) Ve MonoDeveloper ilede iOS ve Android'e C# ile uygulama yazabiliyorsun.. C# öğrenirsen iş portföyün daha geniş olur :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Sanırım arkadaş klasik asp'den bahsediyor galiba..

Benim önerim @jack bauer ;
Asp.net öğrenmen C# ile çünki asp.net için C# öğrenmen gerek e C#'ıda öğrendiğin zaman baktın web'den sıkıldın masaüstü programlama başlayabilirsin dilersen silverlight ile daha hoş web sayfaları yapabilirsin, baktın oda olmadı ben oyun programlayacağım diyeceksin onun içinde XNA var C# ile onuda yazabiliyorsun, Ha odamı olmadı ben mobil programlama yapacağım dersende Wp8'in SDK'sı mevcut zaten visual studio'da emulatör flan geliyor herşey C# ile onuda yardırırsın :) Ve MonoDeveloper ilede iOS ve Android'e C# ile uygulama yazabiliyorsun.. C# öğrenirsen iş portföyün daha geniş olur :)

klasik aspden bashsebileceğini düşündüm ama ögrmezden gelmeyi tercih ettim :D
bu saatden sonra kimse öğrenmesin yazıktır.

c#'ı iyi güzel anlatmışsın ancak o saydıklarının tek ortak yanı c# sytax'i. yani xna için, mono için ve web tarafı için ayrı ayrı bir sürü şey öğrenmesi gerekir. hepsinin kitabı ayrı satılıyor piyasada.

.net'in web konusundaki özelliklerini vurgularsan daha faydalı olur bence. sonuçta hiç en baştan başlayacakmış.

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
klasik aspden bashsebileceğini düşündüm ama ögrmezden gelmeyi tercih ettim :D
bu saatden sonra kimse öğrenmesin yazıktır.

c#'ı iyi güzel anlatmışsın ancak o saydıklarının tek ortak yanı c# sytax'i. yani xna için, mono için ve web tarafı için ayrı ayrı bir sürü şey öğrenmesi gerekir. hepsinin kitabı ayrı satılıyor piyasada.

.net'in web konusundaki özelliklerini vurgularsan daha faydalı olur bence. sonuçta hiç en baştan başlayacakmış.

Sonuçta class mantığı design pattern'ler OOP hepsinde aynı onları öğrense yetiyor, geri kalan herşey için www.google.com :D

emrekuscu21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
klasik tarzda web sayfaları geliştireceksen php öğren derim. Asp'de hakkatende çok sorun yaşarsın. Tmm birçok şeyi yapabilme şansın var ama php'de en azından hazır ajax uygulamaları ya da form v.s gibi şeyler kullanmak istersen asp ile neredeyse(!) hiç örnek bulamazsın. Benim fikrimi sorarsan java öğren derim. Bütün sistemlerde kasılmadan çalışan, sorunu neredeyse en az olanı java. E tabi class yapılarınıda öğrendin mi valla gel projemde çalış dicem sana:)

mapii

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ne yapacağına bağlı kardeşim. Eğer yazılımı iş için öğreneceksin ASP yazılımları için kolları sıva. Ama kendin için bir şeyler yapacaksan PHP öğrenebilirsin. Açık kaynak kodlu. Kaynak bol iş olarak seçersen php yazılımını alacağın maaş belli . Tabi yazılım da kademe kademe olduğU için kazancın ona göre degisecektir.. Hazırlıklı ol bu yol uzun bir yol ..

emrekuscu21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu arada arkadaşlar bilmem böyle bir duyuruyu burdan yapmam doğru olur mu ama bir proje geliştiriyoruz. Java bilen arkadaşlara ihtiyacım var. HomeOffice çalışcak. Yani çalışcak dediğim, gerçektende proje için bir aile ortamı kuracaz. Bu konuyla ilgilenen arkadaşlar varsa iniesta gibi paslaşalım:)

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bu arada arkadaşlar bilmem böyle bir duyuruyu burdan yapmam doğru olur mu ama bir proje geliştiriyoruz. Java bilen arkadaşlara ihtiyacım var. HomeOffice çalışcak. Yani çalışcak dediğim, gerçektende proje için bir aile ortamı kuracaz. Bu konuyla ilgilenen arkadaşlar varsa iniesta gibi paslaşalım:)

C# olursa hertürlü giderim var :P Aklında olsun :D

emrekuscu21

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya projede çok yol katettik zaten dönüp C#'a gidersek bir kaç yıl geri gideriz:) aklımdasın, yinede sağol ilgin için:)

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
evet bahsettiğim klasik asp, asp.net değil genelde kime böyle bişi yapıcam desem php ile mi yapıcaksın dedi eğer daha kullanışlı daha önü açıksa neden onu öğrenip yapmıyım.
Peki önerebilceğiniz PHP kaynakları website kitap gibi neler mevcut?
Bazılarınız internetten araştır bul diyecektir kaynaklar için ama internette gerekli gereksiz kafa karıştırıcı bir sürü bilgi var yeni başlayacağım için sıfırdan basit yalın bişi olmasını istediğim için soruyorum.

D

Deleted member 216045

SDN Okuru

yorumun birçok arkadaşa yarıyacak, ben de php ye biraz göz atmayı düşünüyorum.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Ben pek anlamam ama yaptırdığım web sitesi PHP ile yazıldı. Bir bak istersen.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Php öğrenmen en iyisi, asp yi duyma bile, aspx belki ama en iyisi php, web konusunda ilerlediğinde pismanlik duymamak için php. Microsoft'un çıkardığı her şeyden uzak dur :-D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Açık kaynak kodlu, linux, php başka bir yere bakmaya gerek var mı?
Para gözlü microsof'tun reklamını yapacağıma php kullanırım. Temel programlama mantığını biliyorsan gerisi Google'la rahatlıkla halledilir.