Website tasarımı konusunda bir kaç soru

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Merak ettiğim bir kaç konu var.
Bilgisi olan arkadaşlardan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Öncelikle bir web sitesinin boyutları ne ölçüde olmalıdır ?

Yani her çeşit monitörde böyle cuk diye oturacak bir tasarım olsun.Sağa sola kaydırmak için bu kaydırma çubukları çıkmasın istiyorum.

İkinci olarak bu zengin metin editörleri (forumdaki mesaj yazımında kullandığımız gibi) websitelerinin sayfalarına nasıl entegre ediliyor , bir script vb. yardımıyla mı ?

EkranAlnts2.png

Üçüncüsü photoshopda aşağıdaki resimdeki gibi şekiller nasıl çizilebilir ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan biraz anlatmalarını rica ediyorum.

EkranAlnts-6.png

Dördüncüsü bu taglama işi nasıl yapılır ?
Hani resim ekliyoruz mesela ( [.img]------) kullanıyoruz da bu kodlar resimi ortaya çıkartıyor ya bunun gibi.Yani bu kodlar veritabanından çekildiğinde nasıl sayfa üzerinde resme dönüşür bunu bilmek istiyorum.

Ve şimdilik son olarak..
Neden dreamweaver ? Dreamweaverın + ları - leri nelerdir ? (Bir frontpage kullanıcısı olarak) neden dreamweaverı seçmeliyim.

Şimdiden sağolun varolun.. :)

s3000

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaş sen web tasarımı ile ilgili bir kaç soru değil tasarımla ilgili ne varsa sormuşsun. Belli ki sıfırdan başlayacaksın, önce photoshop ardından html ve css öğenmeni tavsiye ederim. İnternette videolu dersler mevcut fakat bu öğrendiklerinle başta sorduğun zengin metin editörü kullanan bir site yapamazsın. Bu tip interaktif siteler için ayrıca ASP yada PHP dilini öğrenmen gerekir.

Yada hiç bulaşma Wordpress kurmasını öğren, eklentilerini kurup kullanmak zaten çocuk oyuncağı, hele emeğin saygı görmediği şu zamanda işten anlamayanların emek sahibi kişilerin işini çaldığı, sömürdüğü bir ortamda bunca zahmete giripte yıllarını ziyan etme.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Arkadaş sen web tasarımı ile ilgili bir kaç soru değil tasarımla ilgili ne varsa sormuşsun. Belli ki sıfırdan başlayacaksın, önce photoshop ardından html ve css öğenmeni tavsiye ederim. İnternette videolu dersler mevcut fakat bu öğrendiklerinle başta sorduğun zengin metin editörü kullanan bir site yapamazsın. Bu tip interaktif siteler için ayrıca ASP yada PHP dilini öğrenmen gerekir.

Yada hiç bulaşma Wordpress kurmasını öğren, eklentilerini kurup kullanmak zaten çocuk oyuncağı, hele emeğin saygı görmediği şu zamanda işten anlamayanların emek sahibi kişilerin işini çaldığı, sömürdüğü bir ortamda bunca zahmete giripte yıllarını ziyan etme.

Yok ben zaten az çok php biliyorum.Hatta bişeyler de yaptım kendi çapımda. ama geliştirmek istiyorum kendimi.Okul bittikten sonra yeni bir tasarım yapmaya çalışacağım sitem için.O yüzden bilgi birikimi sağlamaya çalışıyorum şuan.Olay o yani..

skys

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11
Öncelikle bir web sitesinin boyutları ne ölçüde olmalıdır ?

En düşük 1024x768 olmalı bence artık 800x600 kullanan monitör kalmadı diye varsayıyorum. Ama tabi yinede sizin site tasarımınıza kalmış birşey. Her çözünürlükte cuk diye oturması ise Div + css diyorum ben div + css kullanıyorum tabloda kullanan olabilir.

İkinci olarak bu zengin metin editörleri (forumdaki mesaj yazımında kullandığımız gibi) websitelerinin sayfalarına nasıl entegre ediliyor , bir script vb. yardımıyla mı ?

Bunun cevabını s3000 arkadaşımız vermiş.

Hani resim ekliyoruz mesela ( [.img]------) [/COLOR][/B][B]kullanıyoruz[/B][B][COLOR=#333333] da bu kodlar [/COLOR][/B][B]resimi[/B][B][COLOR=#333333] ortaya çıkartıyor ya bunun gibi.Yani bu kodlar veritabanından çekildiğinde nasıl sayfa üzerinde resme [/COLOR][/B][B][COLOR=#FF0000][B]dönüşür[/B][/COLOR][/B][B][COLOR=#333333] bunu bilmek istiyorum.

[/COLOR][/B][COLOR=#333333]Php bilmediğim için senin anlıyacağın şekilde anlatamam bunu sana ASP biliyorum ben.[/COLOR][B][COLOR=#333333][/COLOR][/B]

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Peki tamam sağolun , bakıcaz artık araştırıcaz biraz galiba netten.Hallederim sanırım.. :)