Web tasarımı / Yenileme Problemi

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
arkadaşlar sitemde bi kullanıcı adı ve şifre girdiğim bölüm var, Submit butonuna bastığımda sayfanın içinde ki bi iframe de kontrol yapılıyor ve Cookie ler kuruluyor, eğer cookie kuruluysa sayfamda "Hoşgeldiniz Kullanıcı" falan demesini ve çıkış butonu koymasını, cookie yoksa kullanıcı girişi gözükmesini istiyorum.

Submite basıp cookie yi kurduğum da Hoşgeldiniz ve çıkış butonu gözüküyor normalde oraları hallettim ama sayfayı yenilemem gerekiyor, Submit butonuna bastığım gibi iframe içinde kontrol sayfasını çalıştırıp hemen ardından ana safyada yenileme olayını nasıl yapabilirim tek tuşla sadece

anlatabildim mi ki :turned:

erdemmin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bunu SESSION 'la yapsan, neden cookie ile yapmak istiyorsunki. Hem bu arada kullandığın programlama dili nedir ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
tamam abicim session olsun farketmez :) javascript, yapmak istediğim kullanıcı adı ve şifreyi girdiğim sayfayı yenilemek ama butona yenileme fonksiyonu koyduğum zaman gidiyo iframeyi tazeliyo

erdemmin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
senin istedigin kullanıcı giriş yaptıgında iframe icindeki sayfa yenilensin ve normal alandaki giriş yaptıktan sonra kullanıcının bilgisi ve cıkıs butonu olsun demi

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
evet o şekilde frame içinde işlem yapılacak ana bölüm de ise çıkış butonu ve kullanıcı bilgisi olacak

erdemmin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
basit ozmn

1) Giriş sayfasını index 'de varsayıyorum iframe 'de index 'e yerleştirilmiş sayıyorum
2) Giriş formunu dolduran kullanıcı dogru girdiginde session 'a verdigim (orn php: $_SESSION['online']) verisini aktif ediyorsun yada baska bir bilgiyi saklıyorsun
3) Iframe 'de index yenilendigi icin iframe güncellenecek iframe icinede SESSION kontrolü yapacaksın eger varsa o da ona göre veriyi gösterecek

bu birinci yontem eger illaki iframe kullanmak zorunda degilim diyorsan AJAX kullan derim

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
şimdi hocam frame içinde session kontrolü yapıp ona göre sayfa mı yenileyeceğim ama o komutta frame içinde olduğu için yine frame yenilenmez mi

erdemmin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
frame otomatik yenilecek ztn sen sadece SESSION ile ne yapmak istiyorsan iframe icinde onu yapacaksın

bu arada bu iframe icindeki sayfa aynı domainde demi ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
wampserver da çalışıyorum aynı klasör içindeler işte, hocam sağol şimdilik bırakmak durumundayım sağol yardımın için dediğini yapmaya çalışacağım ;)