Web tasarımcılığı

JP50TR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Ben yurt dışında yaşamaktayım. Bugün sizlerden web sitesi kurma hakkında bilgi alamak istiyorum.

Hemen uzatmadan dilimin döndüğü kadarıyla anlatayım. Benim bir kaç tanıdığım kendi şirketlerini kurmuş ve kendi işlerini yapmaktadır. Ben kendilerine amatör olarak cuzzi bir bedelle web sitesi kurmayı düşünüyorum. Ama benim bu konuda tam bir profesyonel olarak alt yapım yoktur. Kendilerine genelde hazır sitelerden bir kaç değişiklik yaparak site kurmayı planlıyorum.

Arkadaşımın biri helal gıda ürünleri dükkanı vardır. Kendisi internet üzerinden online satış yapmak istiyor. Ben kendisine opencart üzerinden bir site kurmayı düşünüyorum. Kendisinin bilgisayar bilgisi fazla yoktur.

Onun için sayfayı açarken domain-hosting alırken nasıl bir yol izlemeliyim?

İnternet sitesi kurulduktan sonraki Cpanel kontrolü, MySQL kontrolü, sayfa güncellemeri kimin kontrol de olması gerekir? Profesyonel bir web tasarımcısı bu durumda nasıl yapar?

Örneğin opencart dan site kurup para karşılığı almam doğrumudur?

online mağaza sitesinin kontrolü (arka planı) kimin kontrolünde olmalıdır?

Daha bu işin başında sayılırım. Lütfen bu konu da uzman ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

bthn4108

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
ben bilişim bölümü webtasarım alanında bir lise öğrencisiyim henüz yeni gördüğümüz bir ders var sana onu öneririm wordpress üzerinden wocommerce
(e-Ticaret) eklentisi ile yapabilirsin hostinger var oradan işini rahatlıkla görebilirsin bende henüz işin başındayım yeni yeni öğreniyorum umarım işini görür

xserman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar, değerli arkadaşlar.

Öncelikle şunu çok iyi bilmeliyiz!

Web sitesi kurmak için 3 temel şey gereklidir.

1) Domain (Alan Adı)
2) Hosting (Sunucu)
3) Tasarım (Şablon yani Tema)

Bu saydıklarımı en ucuza nerelerden alabileceğinizi öğrenmek isterseniz www.sitekur.bbs.tr/UrunDetay.php?UrunID=38 sayfasındaki yazıyı okuyunuz, faydası olacaktır.

Gelelim şimdi bu 3 faktörü temin ettikten sonraki durumunuza.

Bu üçünü hallettiğinizde, siteniz artık internetteki yayın hayatına hazır demektir. Bunlar tamamlandıktan sonra yapılması gereken iki şey daha vardır. Birincisi web sitenize içerik, ürün v.s. girmek. İkincisi sitenize doğal yollardan SEO uygulamaktır. İçerik oluşturmak bir nebze kolay olsa da SEO için bunu söylemek pek mümkün değildir. Çünkü SEO demek ''sitenizi, diğer websitelerle yarışa sokmak'' demektir. Bu yarışta başarılı olmak için de bilgi, tecrübe ve uğraşı gerekir.

''Yok, ben SEO ile uğraşamam'' derseniz sitenizi Google'da iyi sıralamalara getirmek için seo uzmanlarından biriyle çalışmanız gerekir. Tabi bunun için de aylık olarak belirli bir ücreti gözden ve cepten:) çıkarmanız gerekecektir.

Bu yazdıklarım web sitesi kurmak için bilinmesi gereken genel bilgilerdir.

Gelelim sorduğun diğer 3 soruya.

Cpanel kontrolü, MySQL kontrolü, sayfa güncellemeleri kimin kontrol de olması gerekir?

Cevap: Tüm kontrol site sahibinde olsun fakat herhangi bir problem oluştuğunda sen de devreye girebilirsin.

Cevap: Tabi ki para alabilirsin, sonuçta sen de bir emek veriyorsun. Ama bence fazla uçma ve uygun bir fiyat ver.

Online mağaza sitesinin kontrolü (arka planı) kimin kontrolünde olmalıdır?

Cevap: Site sahibinin.

Vesselam.

JP50TR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar, değerli arkadaşlar.

Öncelikle şunu çok iyi bilmeliyiz!

Web sitesi kurmak için 3 temel şey gereklidir.

1) Domain (Alan Adı)
2) Hosting (Sunucu)
3) Tasarım (Şablon yani Tema)

Bu saydıklarımı en ucuza nerelerden alabileceğinizi öğrenmek isterseniz www.sitekur.bbs.tr/UrunDetay.php?UrunID=38 sayfasındaki yazıyı okuyunuz, faydası olacaktır.

Gelelim şimdi bu 3 faktörü temin ettikten sonraki durumunuza.

Bu üçünü hallettiğinizde, siteniz artık internetteki yayın hayatına hazır demektir. Bunlar tamamlandıktan sonra yapılması gereken iki şey daha vardır. Birincisi web sitenize içerik, ürün v.s. girmek. İkincisi sitenize doğal yollardan SEO uygulamaktır. İçerik oluşturmak bir nebze kolay olsa da SEO için bunu söylemek pek mümkün değildir. Çünkü SEO demek ''sitenizi, diğer websitelerle yarışa sokmak'' demektir. Bu yarışta başarılı olmak için de bilgi, tecrübe ve uğraşı gerekir.

''Yok, ben SEO ile uğraşamam'' derseniz sitenizi Google'da iyi sıralamalara getirmek için seo uzmanlarından biriyle çalışmanız gerekir. Tabi bunun için de aylık olarak belirli bir ücreti gözden ve cepten:) çıkarmanız gerekecektir.

Bu yazdıklarım web sitesi kurmak için bilinmesi gereken genel bilgilerdir.

Gelelim sorduğun diğer 3 soruya.

Cpanel kontrolü, MySQL kontrolü, sayfa güncellemeleri kimin kontrol de olması gerekir?

Cevap: Tüm kontrol site sahibinde olsun fakat herhangi bir problem oluştuğunda sen de devreye girebilirsin.

Cevap: Tabi ki para alabilirsin, sonuçta sen de bir emek veriyorsun. Ama bence fazla uçma ve uygun bir fiyat ver.

Online mağaza sitesinin kontrolü (arka planı) kimin kontrolünde olmalıdır?

Cevap: Site sahibinin.

Vesselam.

xserman
vermis oldugun degerli bilgiler icin cok tesekkur ederim. tavsiyelrini degerlendirecegim.