Web tarayıcısı: Çökme testine sokmak!

MegaWolt

Profesör
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
3,522
Reaksiyon puanı
42
Puanları
228
Web tarayıcısı sadece en sık kullanılan saldırı hedefi değildir, aynı zamanda bir önceki püf noktamızda bahsettiğimiz exploit'lerin etkilerini en mükemmel şekilde görselleştirirler. Bunlar modifiye edilmiş web siteleri üzerinden PC'ye bulaşır ve bellek taşmalarına sebep olur. Bu sayede hackerler tarayıcıyı çökme noktasına getirebilir.

http://bcheck.scanit.be/bcheck sayfasının yardımıyla web tarayıcınızın bu tip saldırıları atlatıp atlatamayacağını öğrenebilirsiniz.

Web sitesini girin. Girdiğiniz anda hangi işletim sistemini ve web tarayıcısını kullandığınız gösterilir. Bu bilgiler bir hacker için çok önemlidir. Doğru seçenek olan "Only test for bugs specific to my type of browser" seçeneği kendiliğinden işaretlenmiş olmalıdır. "Start the test" ile tarayıcınızın çökmesine sebep olabilecek saldırıyı başlatın. Firefox tarayıcımıza 9, Internet Explorer tarayıcımıza 7 çeşit exploit ile saldırıldı. Eğer her şey yolunda giderse test sonuçlarını doğrudan görebilirsiniz. Tarayıcı çökerse aynı sayfayı tekrar açın. Mevcut güvenlik açıklarını ve test sonuçlarına göz atabilirsiniz.

Kaynak: Chip.com.tr

http://www.chip.com.tr/konu/PC-niz-ne-kadar-guvenli-Web-tarayicisi-Cokme-testine-sokmak_11070_6.html

--------------------------

Chip'in güvenlik makalesinde tarayıcınızı test edin kısmı vardı. Ben Opera'da denedim ve tüm testleri geçti. Sizde tarayıcınızı güvenlik açısından test etmek istiyorsanız bunu uygulayabilirsiniz. (Yazının tamamını okuyun)
 

honline

Profesör
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
4,744
Reaksiyon puanı
296
Puanları
263
5 inci sekmede birde son sekmede ie7 kendini kapattı ama sonuç sayfasında hepsi başarılı gözüktü
 

PRaNGA

Asistan
Katılım
17 Şubat 2009
Mesajlar
303
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Son Zamanlarda FireFox sürekli çöküyordu fakat 2 gündür problem yok :)+bu teste güvenmemek lazım bi sorun vardı fakat bi tebrikler bir zayıflık bulunamadı dedi :)
 

kaberdey

Profesör
Katılım
22 Aralık 2008
Mesajlar
4,262
Reaksiyon puanı
87
Puanları
0
Test results


  • passed.gif
    Mozilla crashes with evidence of memory corruption - passed
  • passed.gif
    Mozilla crashes with evidence of memory corruption - passed
  • passed.gif
    Adobe Flash Player video file parsing integer overflow - passed
  • passed.gif
    Mozilla crashes with evidence of memory corruption (rv:1.8.1.5) - passed
  • passed.gif
    Apple QuickTime MOV file JVTCompEncodeFrame heap overflow - passed
  • passed.gif
    Mozilla code execution via QuickTime Media-link files - passed
  • passed.gif
    Mozilla crashes with evidence of memory corruption (rv:1.8.1.8) - passed
  • passed.gif
    Mozilla memory corruption vulnerabilities (rv:1.8.1.10) - passed
  • passed.gif
    Mozilla crashes with evidence of memory corruption (rv:1.8.1.12) - passed
  • passed.gif
    Mozilla Firefox MathML integer overflow - passed
Congratulations! The test has found no vulnerabilities in your browser!

Böyle dedi ama arasıra çöküyor malesef.
 

RunoadeS

Asistan
Katılım
27 Ocak 2009
Mesajlar
475
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
IE 8 kullanıyorum ve tüm testlerden geçti.
 
Üst