Web sitesi Veri Tabanı Proje Ödevi İçin Yardım Lazım!!!!

oguzhan194

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaslar bana herhangi bir veritabanı dilinde hazırlanmıs bir veri tabanına 4 alanlı (Servis Adı,İL,Adres,Oto Firması) Asp veya php ile hazırlanmıs 2 adet Sayfa gerekiyor birisi veri girişi birisi ise comboboxdan secilen il ve araba markasına göre tabloda listeletmek için,bu bana bir proje ödevim için lazım fakat temelim olmadıından olsa gerek indirdiim hazır birkac php ile hazırlanmıs veritabanlı örnegi bile acamadım yardımcı olursanız sevirnirim.

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Dreamweaver yükle biraz da araştır yeter...

oguzhan194

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tesekkür ederim bu sölediniz bile yardımcı oldu dreamweawerla yapabilirmişim sanırım cok tesekkürler

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
basit bir şey hazırlamak istiyorsan yardımcı olurum

oguzhan194

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi olur yapabilirseniz tesekkür ederim simdiden arkadasın sölediinden yola cıkarak bikac dreamweawer anlatım wideosu buldum onlardan yola cıkarak yapabilirm bende sanırım ama uzun sürer eger cok ugrastırmaz ve zahmet olmazsa yaparsanız sevinirim. :)

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
3 dosyadan oluşan kod yazmaya başladım 10 dk sonra biter.

oguzhan194

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tesekkür ederim yardımın için simdiden :)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
oğuzhan194, sen de bu arada kendine bir php (arkadaş php'de yazıyorsa ) server bul. en kolay wamp'tır. onu indir. eğer yazılan dil asp ise iis'i aktifleştir bilgisayarında. hangisini kullanacaksan da onun için birşeyler araştır öğren. yoksa yazılan kod sana bir şey ifade etmeyecektir.

oguzhan194

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Wampı kurdum beklemedeim gelen projeye göre iis nedir onuda ögrenip aktifleştiririm umarım tesekkür ederim sizede :)

oguzhan194

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cok tesekkür ederim kusura bakmayın yordum sizide umarım olur olmassada dreamweawerdan bulduum wideolardan faydalanırım artık gerekli bilgileri edindim tesekkür ederim hepinizin katkıları ile ögreniorm sanırım php için server programı we dreamweawerdan veritabanna baglantıı simdi ögrendim benim için cok iyi oldu su an teknik bilimler myo bilgisayar programcılığı bölümünde okuyorum Dreamweawer dersini sözde gösterdiler saolsunlar arkadas ilk dream dediinde sasırdım nese tesekkür ederim hepinize :D

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
okulda öğrenemezsin ben liseye gidiyorum bilgisayarla alakası yok okulun :D 1 aydır kendim evde öğrenmeye çalışıyorum. baya hızlı öğrendim olayı şimdi geliştiriyorum. sana verdiğim kodlar güzel biraz geliştir onları dreamweaver'la filan uğraşma. eğer fazla bilgin yoksa günlerini alır.. :)

oguzhan194

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Veri girişini acabildim tmmdır gerisi gelir saolasın adamlar php de echo nedir onu anlatıor 1 sene mikroişlemciler fln gibi derslere aırlık weriorlar ben lisedede bilgisayar bölümüydüm veritabanı ilk kez lazım odu basımada bela oldu nese ben bunn üzerine younlasıım tsk ederim tekrr :D

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ms Access programında veritabanı oluştur. Adı araba1.mdb olsun
Tablo1'de alanlar
ServisAdi : Metin, İl : Metin, Adres: Metin, Firma:Metin

2 adet asp dosya var ve sadece kayıt ekleme var:

Kayitekle.asp
<html><head>
</head><Body>
<center>
<br><br>
<form action="ekle.asp" method="post">
<table>
<tr><td>Servis Adı :</td><td><input type="text" name="servisadi" size="20"></td></tr>
<tr><td>İl :</td><td><input type="text" name="il" size="20"></td></tr>
<tr><td>Adres :</td><td><input type="text" name="adres" size="50"></td></tr>
<tr><td>Firma :</td><td><input type="text" name="firma" size="20"></td></tr>
</table>
<input type="submit" value="Ekle"><input type="reset" value="Temizle">
</form>
</center>
</body>

ekle.asp
<html><head>
</head><Body>
<center>
<%
Set Baglantimiz = Server.CreateObject("adodb.connection")
Baglantimiz.Open "provider=Microsoft.Jet.Oledb.4.0;Data Source=" & Server.Mappath("Araba1.mdb")

Set Kayit = Server.CreateObject("adodb.recordset")
sql="select * from tablo1"
kayit.open sql , Baglantimiz , 1,3

kayit.addnew
kayit("ServisAdi")= Request.Form("ServisAdi")
kayit("il")= Request.Form("il")
kayit("adres")= Request.Form("adres")
kayit("firma")= Request.Form("firma")
kayit.update
kayit.close
Set kayit = Nothing
Baglantimiz.close
Set Baglantimiz = Nothing

Response.Write "<center>"
Response.Write "<br><br>"
Response.Write "Başarıyla Eklendi...<br>"
Response.Write "</center>"
Response.End
%>
</center>

oguzhan194

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok tesekkür ederim Bunun için cok daha faydalı oldu birde comboboxtan listeletme sayfası yapmam gerek ama temelini ögrendim sayılır gerisini kendim yaparım sanırım

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Çok tesekkür ederim Bunun için cok daha faydalı oldu birde comboboxtan listeletme sayfası yapmam gerek ama temelini ögrendim sayılır gerisini kendim yaparım sanırım

Bide küçük bi dipnot : Eğer bilgisayara wamp..vs benzeri bir program tabanlı sunucu kurduysanız eğer , muhtemelen 80. portu kullanacaktır. Aynı anda birde IIS(Internet Information Services) kompanentinide etkinştirirseniz eğer o da 80.portu kullanmaya çalışacağından iki sistemde çalışmayacaktır. Kurulumları yaparken port ayarlamasına dikkat etmenizi öneririm :) Kolay gelsin

bay T

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[TABLE="width: 100%, align: center"]
[TR]
[TD][TABLE="class: forumTablo, width: 812"]
[TR]
[TD="class: msgBox, bgcolor: #FBFBFE"]Arkadaşlar Her türlü yazılım, database ve işletim sistemleri projeniz veya ödevleriniz için

http://www.m-dsign.net/yazilim/

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]