Web Sitesi Açmak hakkında

Zaknafein

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben kendime ait bir alan adı ile bir web sitesi ve forum açmak istiyorum.
www.revolutionuo.net
www.revolutionuo.net/forum da olduğu gibi.

Ciddi bir webmaster, coder bilgim yok. Bu konuda kolaylık sağlayan programlar var mı? Bilgisi olan arkadaşlarım biraz açıklarlarsa sevinirim. Teşekkürler.

Şu şekilde de olabilir;

Hazır forum sitelerinden aldığımız forumu kendi alan admız ile nasıl ulaşılmasını sağlayacağız ? İlgilendiğiniz için şimdiden teşekkürler

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
sadece alan adıyla bu iş olmaz birde Hosting alman lazım
kullanacagın forum ASP ise Host Asp destekli olmalı (hepsinde ASP desteği vardır)
forum PHP ise PHP destekli bir host alman lazımPHP destekli forumlar MSQL database ihtiyac duyar oda host fiyatını arttırır

bu konularla ilgili olarak bu sitelerde ücretsiz yazılımlar mevcut
http://www.aspindir.com
http://www.phpindir.com

hodgam34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni bir site için önce herhangi bir alan adı satan siteden alan adı tescil ettiriniz. (www.ihs.com uygun fayatlı bir sitedir) Daha sonra host alınacak ama öncesinde bir web master ile konuşmak daha uygundur bence. o size bir host önerecektir. Zira Host sitenin deposu olduğu için çok önem arz etmektedir. sizin istediğiniz site de şöyle bir site bence de: www.divanli.com biraz inceleye bilirsiniz

Zaknafein

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, öncelikle önerileriniz için teşekkürler.

@honline
daha hızlı olduğu için php düşünüyorum senin önerin nedir? Verdiğin link gayet yararlı gibi gözüküyor ama yapım aşamasında hala sanırım. Script indirmek içni bir link bulamadım

@kaberdey
herhangi bir bedava forum sitesinden aldığım bedava foruma kendi alan adım ile ulaşılmasını sağlayabilir miyim?

@hodgam34
verdiğin siteyi inceledim o benim düşündüğüme göre biraz ayrıntılı sağol önerilerin için :)

arkadaşlar gördüğünüz gibi yeniyim bu konuda her türlü öneriye açığım teşekkürler

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
arkadaşım bana kalırsa net aleminde o kadar çok forum sitesi var ki gerek yok bir tanesine
orijinal bir fikir olmadıkça benzerleri ile aynısiteleri açmak kimseye fayda getirmez para da kazandırmazz

Zaknafein

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim amacım para kazanmak değil :) Yani öyle çok popüler olmak gibi bir amacımda yok. Kendi çapımda kendi çevrem ile birşeyler paylaşmak en basit olarak.

Zaknafein

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şu sorunun cevabını merak ediyorum özellikle. Alan adı aldım, host işini hallettim ve bir web site tasarlamaya yarayan script indirdim diyelim. Bunların arasında ki bağlantıyı nasıl kurucam yani mesela o script ile kendi sitemi güncellemek felan kolay mı?

Birde cms olarka önerileriniz nelerdir ? php nuke, joomla v.s. ? Teşekkürler

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
hazır cms kullanacaksan içerik düzenlemek çok kolaydır, hosting şirketleri sana hazır script kurma imkanları tanırlar zaten, hosting hesabına girdiğin zaman hazır scriptleri kurmak için seçeneği görürsün, oradan istersen cms istersen forum hatta alışveriş portalı bile kurabilirsin.

Domain host bağlantısı da dns numaraları ile sağlanıyor, hostingi aldığın yerin dns numaralarını alıp domain ayarlarındaki dns alanına girmen yeterli olacaktır.
Böyle anlatınca biraz havada kalmış olabilir, işe girince daha kolay anlaşılır hale gelecektir.

Joomla tavsiye ederim...

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Arkadaşlar şu sorunun cevabını merak ediyorum özellikle. Alan adı aldım, host işini hallettim ve bir web site tasarlamaya yarayan script indirdim diyelim. Bunların arasında ki bağlantıyı nasıl kurucam yani mesela o script ile kendi sitemi güncellemek felan kolay mı?

Birde cms olarka önerileriniz nelerdir ? php nuke, joomla v.s. ? Teşekkürler

Sen önce bu işleri lokalde yapmayı öğren sonra alanadı işlerine falan gir.

Musty

Asistan
Reaksiyon puanı
1
php istiyorsan, detayli bi forum+site istiyosan joomla oneririm.daha cok ozellestirebilirsin ama cok karisiktir. yok normal bisiler olur diosan php-nuke veya php fusion oneririm.